Aktuality

DO PLAY OUT VKROČILY PORUBANKY TOU SPRÁVNOU NOHOU

22.4.2024, 10:08

V sobotu jsme sehráli první utkání nadstavbové části v Olomouci. I když v play out nejde o sestup, jen o konečné umístění, jdou Porubačky do každého utkání naplno. Chtějí odčinit výsledkově ne moc povedenou sezónu a dokázat jak fanouškům, tak sami sobě, že mají na vyšší příčky. Do Olomouce odjely holky s velkou chutí odčinit nedávnou prohru s Hanačkami ze závěru základní části.

Utkání ovšem bylo jako na houpačce, úvod utkání patřil nám, následně převzali otěže domácí. Poločas skončil remízou a začátek druhé půle byl také dlouho vyrovnaný. Na chvíli vedla opět Olomouc, ale přibližně od 50.minuty jsme už soupeřky k vedení nepustili a došli jsme si pro první vítězství v play out.

 

Trenér Hudeček hodnotil výkon svých svěřenkyň takto:

 

„Všichni jsme věděli, že s Olomoucí se herně můžeme měřit. V přípravě jsme věnovali dostatek času na rozbor hry Olomouce, hlavně na jejich silné stránky a rovněž slabiny. Průběh  utkání nám dal plně za pravdu. Rozhodovaly skutečně maličkosti. Domácí celek nastoupil stejně odhodlaně, jako naše družstvo. Hráčky Olomouce hrály tvrdě v obraně a někdy až za hranou povolené tvrdosti. Naše hráčky se nenechaly vyprovokovat a držely se stanovené taktiky. V šatně jsme si znovu ujasnili taktiku a hlavně disciplínu. Druhý poločas nám vyšel konečně dle našich představ a vedení, které jsme si vypracovali, dokázaly naše hráčky dotáhnout až do vítězného konce. Po závěrečném hvizdu vytryskl gejzír radosti a naše hráčky si zatančily vítězné kolečko. Nechci vyzvedávat některou z hráček, protože toto vítězství bylo dílem celého kolektivu. V utkání dostaly šanci všechny hráčky a každá svým dílem přispěla k zaslouženému a tvrdě vydřenému vítězství. Nyní nás ve středu čeká družstvo Zlína, kterému máme rovněž co vracet, protože jsme prohráli stejně jako s Olomoucí předcházející zápasy. Na žádost Zlína zajíždíme na jejich palubovku a v neděli Zlíňačky přivítáme u nás. Pevně věřím, že si naše hráčky přinesou do utkání euforii z Olomouce. Držte nám palce a moc děkujeme za podporu."

 

 

DHK Zora Olomouc - DHC Sokol Poruba 29:33 (15:15)

Nejlepší střelkyně: Malinová 8/4, Roupcová 4 - Dybalová 6, Farářová 6/3. Rozhodčí: Fialová, Sovová. Vyloučení: 5/3.

 

Dalčí utkání play out odehrají ostravské házenkářky ve Zlíně ve středu 24.4.2024 v 18:00. Utkání opět můžete sledovat na tvcom.cz. Odkaz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc300393:10321
2.DHC Plzeň220067:6319
3.Handball club Zlín4202123:11912
4.DHC Sokol Poruba320191:8910

Nejlepší střelkyně