Aktuality

V PRAZE PODALY PORUBANKY VELMI KVALITNÍ VÝKON

25.2.2024, 18:40

Základní část MOL ligy se pomalu chýlí se svému konci a Porubanky chtějí a musí získat ještě nějaké body. V Praze, kde je čekal soupeř z nejtěžších, k nim měli velmi blízko. Odehrály jedno z nejlepších svých utkání. Bylo bojovné, plné pěkných akcí, tvrdé obrany a výborných zákroků naší brankářky.

 

První poločas byl velmi vyrovnaný, hraný na obou stranách na hranici tvrdosti a rizika. Dokladem toho bylo velké množství vyloučení na obou stranách. Skóre utkání otevřela naše Anežka Farářová, která sice nařízený sedmimetrový hod neproměnila, ale odražený míč už do brány reprezentační brankářky Kudláčkové dostala. V 11.minutě domácí odskočili na tříbrankový rozdíl 7:4. Naše holky se ani na vteřinu nevzdaly a i přes dvojité vyloučení udržely těsný stav a ve 21.minutě srovnaly na 9:9. Domácí trenér Dan Čurda si bral oddechový čas. Po něm jsme na chvíli vedli (9:10), ale domácí skóre otočili na 10:12 a to si zase vzal time out náš trenér Jarda Hudeček. Bohužel se nám závěrečná pětiminutovka vůbec nepovedla a Slavia si tak do šaten odnášela čtyřbrankový náskok. (14:10)

 

Druhou půli jsme začínali ještě v oslabení, jelikož Terka Dybalová byla na konci první půle vyloučena a domácí navýšili vedení na 15:10. Naší aktivní hrou jsme donutili soupeřky k faulům, hráli jsme tak chvíli ve dvojnásobné početní převaze a šňůrou tří branek stáhli skóre na 15:13. Navíc nás v bráně skvěle držela Páťa Wizurová a na konci 41.minuty, když jsme snížili na 17:16, tak si domácí trenér bral time out. Nám se podařilo vyrovnat ve 46.minutě na 19:19, ale otočit skóre v náš prospěch, to už bohužel nešlo. Ještě v 54.minutě holky snížily na 24:22 a žila naděje alespoň na bod. Ovšem domácí byli razantně proti a vítězství 27:24 už si uhlídali.

 

Naše bojovnice předvedly proti favoritovi velice kvalitní týmový výkon. Další výsledky 19.kola MOL ligy nebyly nijak překvapivé a Michalovce si domácí výhrou nad Plzní zajistily už nyní titul vítěze MOL ligy. Gratulujeme na východ Slovenska.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání v Praze takto:

 

„Byl to souboj brankářek. Páťa Wizurová předváděla hlavně v první půli neskutečné zákroky a troufám si říct, že i zastínila kolegyni v brance Slavie, reprezentační jedničku Petru Kudláčkovou, také výborně chytající. V závěru první půle naše družstvo vedlo 9:10. Do té doby jsme v postupném útoku trpělivou a disciplinovanou hrou drželi s domácími krok. V posledních pěti minutách jsme ale vyrobili čtyři technické chyby a měli sedm nulových útoků. Soupeř toho dokonale využil a z rychlých útoků otočil skóre na 14:10. Za tohoto stavu se odcházelo do šaten. Tam jsme si hlasitě vyříkali naše chyby a upozornili na slabiny v obranné činnosti domácích. Hlavní však bylo vrátit se k taktice, kterou jsme si určili před utkáním a která na soupeře platila. Druhý poločas jsme sehráli ještě kvalitněji než první a dokonce jsme jej o branku vyhráli. Ve skvělém výkonu pokračovala i Wizurová, které svou agresivitou v obranné činnosti pomohly i hráčky. V tomto utkání nám nešla hra v početní převaze. Dělali jsme laciné technické chyby a neproměnili celou řadu vyložených šancí. V závěru utkání jsme šli opět do rizika hry bez brankářky 7:6. Tentokrát nám tato varianta nevycházela tak dobře, jako v jiných zápasech. Naše hráčky ale dřely do posledního hvizdu a za svou bojovnost a nasazení zaslouží pochvalu. Hrát na palubovce Mistra ČR tímto způsobem, to klobouk dolů. Pevně věřím, že si hráčky po tomto výkonu zvednou sebevědomí do dalších těžkých utkání, které nás čekají. Musíme se skutečně připravit hlavně po psychické stránce, protože nyní půjde v každém utkání o všechno a my nesmíme zaváhat. Doufám, že nám naši fanoušci zůstanou věrní a přijdou naše hráčky povzbudit v jejich nelehkém úkolu."

 

DHC Slavia Praha - DHC Sokol Poruba 27:24 (14:10)

Nejlepší střelkyně: Míšová 7/1, Fryčáková a Holečková po 5 - Farářová 6/4, Rajová Kar. A Kri po 5, Dybalová 4. Rozhodčí: Čapek, Veselý. Vyloučení: 6/7.

 

Nyní je na programu reprezentační přestávka, ve které se naše reprezentace v rámci kvalifikace na Euro 2024 utká ve středu 28.2.2024 v Praze v UNYP aréně s týmem Nizozemska. Se stejným týmem pak ještě 3.3.2024 na půdě soupeře. Nás velmi těší nominace naši pivotmanky Míši Demlové. Pokud chcete českou reprezentaci v Praze podpořit, stále jsou k mání vstupenky, případně můžete Češkám fandit u obrazovek ČT sport od 20:00 hodin.

Další hráčkou, která v přestávce oblékne reprezentační dres je brankářka Páťa Wizurová, která se zúčastní srazu juniorské reprezentace. Ten začal již v neděli v Hustopečích a následně tým odcestuje do Egypta, kde odehraje s domácími tři přípravná utkání během pěti dnů. A když už jsme u těch reprezentantek. V dorosteneckém reprezentačním týmu se ukáží také dvě dorostenky, Nafi Mbaye a Eliška Škárková. Ty zamíří v úterý do Brna a následně část z nominovaných hráček k přípravným utkáním do Chorvatska.

Držíme všem našim holkám a reprezentačním týmům palce.

 

MOL liga následně pokračuje 10.3.2024 domácím utkáním proti HK Slovan Duslo Šaľa.

 

(Foto: DHC Slavia Praha, Honza Molinský)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc300393:10321
2.DHC Plzeň220067:6319
3.Handball club Zlín4202123:11912
4.DHC Sokol Poruba320191:8910

Nejlepší střelkyně