Aktuality

V SOBOTU JEDOU PORUBANKY NA PŮDU LOŇSKÉHO MISTRA

20.2.2024, 22:30

MOL ligu čekají poslední čtyři kola a následně budou na programu samostatné národní soutěže. Poruba bojuje ve spodní části tabulky a po minulém kole se na nás bodově dotáhl Hodonín, který v minulém kole porazil o gól Zlín, stejně jako na podzim. Konec soutěže tak bude pro oba týmy velmi napínavý. Porubanky tento víkend čeká loňský Mistr ČR, Slavia Praha a opět se hraje venku, na palubovce soupeře, konkrétně v sobotu 24.2.2024 v 17:00 hodin.

 

Slavia Praha má s největší pravděpodobností opět jisté play off, je na 5. příčce MOL ligy a v posledních utkáních narazí na soupeře, které má v tabulce pod sebou. V jarní části zatím zvítězila pouze s Olomoucí a Zlínem a remizovala s Kynžvartem. Prohrála dvakrát vysoko, doma s Mostem a v Michalovcích. V posledních dvou kolech padla vždy o tři branky s Pískem a Dunajskou Stredou. Pražanky se opírají především o reprezentační brankářku Petru Kudláčkovou a v poli o střelkyně Veroniku Holečkovou, Nikolu Švihnosovou a Adrianu Míšovou.

 

Pokud naše holky předvedou výkon jako v posledních utkáních určitě nejsou bez šance na body, které tak moc potřebují. Mohou se opřít o stabilní výkony všech třech brankářek, zlepšující se střeleckou formu naší nejlepší střelkyně Anežky Farářové, stabilní střelkyně dvojčata Rajovy, souhru s pivoty a v posledních utkáních také přidala více branek také naše křídla. Věřme tedy našim bojovnicím, že opět nic nevzdají a zakousnou se do soupeře.

 

O krátký rozhovor jsme tentokrát požádali letošního nováčka v sestavě, spojku Anastasii Kahyhinu.

 

Nasťo, v Plzni chyběl kousek k výhře. Co myslíš, že rozhodlo o vítězství domácích?

„V Plzni se zápas opravdu vyvíjel v náš prospěch, ale v každém utkání máme zlomový okamžik, kdy začneme chybovat a soupeř toho využije. Právě v tuto chvíli jsme prohrávali, v závěru pak přišel moment, kdy jsme snížili, ale bohužel jsme neměli dostatek času na srovnání skóre."

 

V minulé sezoně si s Marinou hrála v polské superlize za Chorzów. Jaký je rozdíl mezi polskou a česko-slovenskou nejvyšší soutěži?

„Ano, hráli jsme jednu sezónu v polské superlize. Nemohu jmenovat žádné velké rozdíly, polská i česko-slovenská liga mají vysokou úroveň házené. Jsem ráda, že mám možnost hrát a sbírat zkušenosti v této lize."

 

Jak se ti v Ostravě hraje? Kde jsi působila dříve?

„Pět let jsem hrála v ukrajinské superlize v házenkářském klubu „Dněpryanka" v Chersonu. Poté jsem strávila, jak už jsem uvedla, jednu sezónu v polském týmu Ruch Chorzów. Teď jsem ráda za možnost hrát v Česku za Porubu. Líbí se mi tu, je zde mladý a perspektivní tým, jsem ráda, že jsem součástí týmu."

 

Ted vás čeká Slavia Praha, loňský Mistr Česka. Co by na něj mohlo platit?

„Slavia Praha je samozřejmě silný soupeř. V první řadě se musíme soustředit na naši pevnou obranu a rychlé útoky. Co se mě týče, hra každého hráče začíná v hlavě, jak nám vždy říkal můj první trenér: „Musí tam být chladná hlava a vřelé srdce". Doufám na dálku v podporu našich fanoušků, držte nám v sobotu palce."

 

Utkání můžete opět sledovat na tvcom.cz, odkaz je ZDE.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc300393:10321
2.DHC Plzeň220067:6319
3.Handball club Zlín4202123:11912
4.DHC Sokol Poruba320191:8910

Nejlepší střelkyně