Aktuality

BODY ZŮSTALY NA ZÁPADĚ ČECH

18.2.2024, 20:26

Porubské házenkářky odjely do Plzně bez zraněné Míši Demlové, která utrpěla v minulém utkání tržné zranění po srážce s Eliškou Desortovou. Pár stehů v obličeji ji bohužel ještě nedovolilo nastoupit do utkání. Věříme však, že se brzy vše zahojí a Míša bude opět s týmem.

 

V Plzni hrály před ženami také naše dorostenky a před odjezdem domů chvíli fandily. Utkání zahájila naše děvčata brankou po samostatném uvolnění Karolíny Rajové. Plzeň srovnala brankou z pivota a skóre se pak přelévalo ze strany na stranu (4:3, 5:6). Páťa Wizurová měla několik pěkných zákroků, ale holkám se v útoku po rychlém přechodu a pěkných akcích nepovedlo skórovat a odskočit Západočeškám na větší než ten jednobrankový rozdíl. Naopak Plzeň otočila těsné vedení na svou stranu. V 18.minutě srovnávala Anežka Farářová na 9:9, pak ještě jednou Kristina Rajová na 13:13, ale Plzeň do konce prvního poločasu odskočila na dvoubrankové vedení 16:14. V první půli byla k vidění z naší strany rychlá házená plná pěkných akcí, ale bohužel se nám nepovedlo ubránit vysoké plzeňské spojky.

 

Skóre druhé půle otevřela z křídla domácí Adéla Panošková a my odpověděli pěknou souhrou s pivotmankou Terkou Dybalovou. Pak snižovala na 18:17 z protiútoku Adéla Baumbachová, ale následně už si domácí tým pomalu navyšoval vedení, v 17. minutě dokonce na 26:20 a to si vzal trenér Hudeček time out. Bohužel na každou naši brankou soupeřky zareagovaly (29:23). Čtyřmi brankami po sobě snížila skóre Kristina Rajová a po brance Anežky Farářové stáhly holky skóre na nadějných 30:27 ve 26.minutě. Bohužel následné naše střely skončily buď na tyči nebo je zneškodnila domácí brankářka a výhru si tak Plzeň už pohlídala. Střelecky se vrací do své formy Anežka Farářová a branky dáváme ze všech postů, hra se zrychluje, ale stále chybí kus pověstného sportovního štěstí.

 

Trenér Hudeček hodnotil prohru takto:

 

„Hru Plzně jsme si modelovali na tréninku celý týden. Bohužel s námi nemohla odcestovat jedna z důležitých hráček našeho týmu Míša Demlová. Její neúčast se projevila především v obranné činnosti, která byla naší slabinou hlavně ve druhém poločase. První poločas se vyvíjel pro naše družstvo příznivě a my se určitou dobu drželi ve vedení. Měli jsme několik možností odskočit na větší rozdíl, ale střelecky jsme selhali. Domácí se tak dostali do poločasového vedení. V přestávce jsme si znovu zdůraznili naše chyby a hlavně upozornili na hru soupeře. Během prvních 7 minut jsme se přiblížili domácím na rozdíl jediné branky 19:18. Bohužel jsme nedokázali ubránit postupný útok domácích a jeho hráčky poměrně snadno skórovaly. V těchto momentech nás rovněž nepodržely naše brankářky. Při neproměnění dalších vyložených šancí, nám domácí odskočily na rozdíl šesti branek. V polovině druhé půle jsme si vzali oddechový čas a opět jsme šli do rizika hry bez brankářky. Tato taktická varianta nám vycházela skvěle, ale bohužel jsme inkasovali mnohdy po školáckých chybách v obraně. V průběhu této početní výhody jsme se dostali k soupeři na rozdíl 3 branek, ale to bylo všechno. Před utkáním jsem věřil, že jsme schopni získat nějaký bod, protože družstvo Plzně je pro nás jednoznačně hratelný soupeř. Neustálé chyby, kterých se dopouštíme, tak dávají obrovské šance našim soupeřům a my jim v řadě případů doslova darujeme vítězství. Naše hra přesto začíná být daleko rychlejší a přímočarejší. Nyní musíme tvrdě pracovat na zlepšení spolupráce v obraně a vrátit se k její kvalitě z minulých utkání. Přidáme-li k tomu i zlepšený výkon brankářek v součinnosti s obranou, pevně věřím, že se dočkáme vítězství."

 

DHC Plzeň - DHC Sokol Poruba 33:27 (16:14)

Nejlepší střelkyně: Scheibmeierová 10, Fenclová 9/4, Drozdová a Panošková po 4 - Farářová 7/2, Rajová Kr. 5, Cabadajová a Dybalová po 4. Rozhodčí: Šlezingr, Špunar. Vyloučení: 6/4.

 

Nyní hrají Porubanky opět na venkovní palubovce a to konkrétně v sobotu 24.2. v 17:00 hodin na půdě loňského Mistra ČR Slavie Praha. Ta teď padla v Dunajské Stredě a je na 5.místě tabulky MOL ligy. Nejbližší domácí utkání pak čeká Porubu po reprezentační přestávce v tradiční čas a to v neděli 10.3. v 16:00 v hale Sareza, kde bude hostit slovenský celek HK Slovan Duslo Šaľa.

 

(Foto: DHC Plzeň - ALBUM)

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc300393:10321
2.DHC Plzeň220067:6319
3.Handball club Zlín4202123:11912
4.DHC Sokol Poruba320191:8910

Nejlepší střelkyně