Aktuality

V SOBOTU ČEKÁ PORUBANKY CESTA DO PLZNĚ. VĚŘÍME, ŽE PRO BODY

14.2.2024, 0:35

Jarní část MOL ligy se přehoupla do své druhé poloviny. Porubanky mají za sebou téměř všechny týmy z první části tabulky a Zlín, sousedky v tabulce, se kterými bohužel také padly. Nyní je čeká pět utkání - pátá Slavia Praha a týmy z druhé poloviny tabulky - Hodonín, Šala, Olomouc a Plzeň. A s posledně jmenovaným týmem, DHC Plzeň se utká tento víkend, v sobotu 17.2. v 17:00 hodin na západě Čech.

 

Plzeňský tým je momentálně na 9.místě s 9 body, kdy 3 z nich získal v jarní části za výhru nad Hodonínem a remízu se Zlínem. Západočešky se ve hře opírají především o své spojky, druhou a třetí nejlepší letošní střelkyni Interligy, pravou spojku Veroniku Fenclovou, která nasázela soupeřům 136 branek a levou spojku, juniorskou reprezentantku Simonu Schreibmeierovou, ta má na svém kontě branek 110.

 

Porubské brankářky se tak mají na co „těšit" a určitě se skvěle připraví a budou krýt střely nejen plzeňských spojek. Naše střelkyně to nebudou mít přes vysokou plzeňskou obranu jednoduché, ale věříme, že se naše holky dobře připraví na své sobotní soupeřky a cesta z Plzně bude o to veselejší.

 

Na další utkání, ale i na ta minulá jsme se krátce zeptali letošního nováčka v týmu Poruby, mladé křídelnice, Anety Křepelové.

 

Aneto, máte za sebou polovinu jarní části MOL ligy. Zatím jste bez zisku bodu. Porazili jste jen Zlín a Hodonín na podzim. Jaká je v týmu nálada?

 

„Určitě nás mrzí, že krom dvou vítězství jsme zatím žádné další nezaznamenaly. Každopádně nevěšíme hlavy a budeme bojovat v každém utkání o další možné body. Nic nevzdáváme, věříme, že se to zlomí."

 

V Ostravě jsi od září. Jak se zrodil tvůj přestup?

 

„Přestupovala jsem do Opavy na vysokou školu a s házenou jsem ještě nechtěla skončit. Poruba pro mě byla nejlepší volba a jsem ráda, že jsem tady dostala šanci."

 

Už ses zabydlela na severu Moravy? Co říkáš na porubský tým a Ostravu jako takovou?

 

„Moc se mi v tady líbí. V týmu se cítím dobře a je zde fajn atmosféra. Upřímně, ještě jsem neměla možnost a čas si Ostravu projít, na tréninky dojíždím z nedaleké Opavy, ale cítím se tady příjemně."

 

Teď tedy jedete do Plzně, kudy povede cesta k bodům?

 

„Myslím si, že když si pohlídáme jejich hlavní střelkyně, vyvarujeme se technických chyb a budeme jednotné, tak by to pro nás mohla být cesta k úspěchu. Věříme v to, držte nám palce."

 

Budeme držet všichni palce u sledování utkání na tvcom.cz. Zde přidáváme odkaz na shlédnutí ZDE

 

Musíme rovněž připomenout, že do Plzně odjíždí v sobotu také naše dorostenky. Ty odehrají svá utkání ve 13:00 (mladší) a v 15:00 (starší). Všem našim týmům držíme palce.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc300393:10321
2.DHC Plzeň220067:6319
3.Handball club Zlín4202123:11912
4.DHC Sokol Poruba320191:8910

Nejlepší střelkyně