Aktuality

DUNAJSKÁ STREDA UKÁZALA V OSTRAVĚ SVOU SÍLU

13.2.2024, 0:00

Do Ostravy přijel celek ze Slovenska, který pomýšlí v MOL lize na příčky nejvyšší a to HC DAC Dunajská Streda. A podle toho tým také vypadá, vedle několika málo Slovenek jsou v týmu Maďarky, Brazilky a také jedna Češka, kterou je naše bývalá opora, hlučínská odchovankyně Eliška Desortová. Té přijela fandit početná skupinka fanoušků z řad rodiny a přátel. Spolu s fanoušky Poruby tak vytvořili hned od začátku v hale skvělou bouřlivou atmosféru.

 

Utkání začal lépe náš soupeř a byla u toho i jmenovaná Eliška Desortová, která vstřelila druhou branku hostí. Naše holky ještě zvládly vyrovnat (2:2), z křídla Kača Bestová a ze sedmimetrového hodu Anežka Farářová. Později už vládlo na hřišti slovenské družstvo. Další tři branky Dunajské Stredy vsítila opět Eliška (3:5) a celkem v utkání proměnila sedm střel. Ve 14.minutě si bral trenér Hudeček time out za stavu 3:7. Chvíli se ještě Porubanky držely, ale od 17.minuty si vzal do rukou pevně otěže utkání slovenský tým a velice brzy odskočil na šestibrankový rozdíl (5:11, 9:15). Tento rozdíl si hosté udrželi do odchodu do šaten. Bohužel pro náš tým se dvě a půl minuty před koncem poločasu srazily dvě hlučínské odchovankyně, výše jmenovaná Eliška Desortová a naše opora Míša Demlová. Míša bohužel odešla z palubovky s krvavým šrámem v obličeji. Přítomný lékař MUDr. Madeja rozhodl, že je nutné nejen chirurgické ošetření, ale také pro jistotu rentgenové vyšetření. Míša tak chyběla po zbytek utkání.

 

Úvod druhé půle se nám nepovedl a hostující hráčky vstřelily první branku z dohrávky na vysokou pivotmanku a ta nedala Marině Shalimové šanci. Naše holky si i přes početní převahu z dalšího útoku vytvořily krásnou šanci také s dohrávkou na osamocenou Terku Dybalovou, ale ta nepřekonala hostující brankářku. Po nepovedeném začátku druhého poločasu se našim holkám dařil rychlý přechod do útoku a dávaly pěkné a jednoduché branky, ale hosté si také našli snadnou cestu k naší bráně a Dunajská Streda si stále držela svůj náskok (15:22). Dařilo se také Anežce Farářové, která se v posledních utkáních dostávala zpátky do formy po zranění ruky a jsme za tento návrat rádi. Její branky ze sedmimetrových hodů jsou pověstné, dala jich Dunajské Stredě šest a k nim přidala také čtyři dělovky ze střední vzdálenosti. Bohužel to na skvěle hrající Dunajskou Stredu nestačilo a ta do konce utkání ještě navýšila náskok na konečných 24:34.

 

Trenér Hudeček hodnotil toto utkání následovně:

„Mimo několika cizinek v družstvu Dunajské Stredy rovněž hraje naše bývalá hráčka Desortová, která patří k ústředním postavám tohoto družstva. Bohužel to byla ona, která při nechtěné srážce vyřadila ze hry již v prvním poločase jednu z našich klíčových hráček, Míšu Demlovou. Ta musela být převezena do nemocnice. Její absence se pak projevila v naší obranné činnosti. Dunajská Streda hraje velice účelnou házenou založenou na rychlosti přihrávek, dynamickém pohybu, hrou 1:1, výbornou spoluprací a střelbou ze střední vzdálenosti. Bohužel nám toto utkání nevyšlo a my podali průměrný výkon, který zdaleka nestačil na výborně hrajícího soupeře. Naše hráčky se naopak nechaly často přerušovat a tak naše hra postrádala plynulost a vyhovovala soupeři. Střelbou ze střední vzdálenosti se prezentovaly pouze Anežka Farářová a Karolína Rajová. Bohužel, jako již tradičně, tak i tentokrát jsme kupili technické chyby a hlavně v početní převaze 6:5. Ve třech přesilových hrách jsme udělali 5 technických chyb. Naše hra postrádala lehkost. Asi deset minut před koncem utkání jsme šli opět do rizika hry bez brankářky 7:6. Je s podivem, že ve hře bez brankářky jsme se nedopustili žádné technické chyby a dokázali jsme vstřelit 5 branek. Soupeř si ale zkušeně pohlídal své vedení a zaslouženě zvítězil. Pro naše družstvo by mělo být poučením se ze hry našeho soupeře a tvrdě pracovat na tomto stylu hry, který je velmi účelný."

 

DHC Sokol Poruba - HC DAC Dunajská Streda 24:34 (11:17)

Nejlepší střelkyně: Farářová 10/6, Rajová Kar. 5 - Desortová 7, Sári 7/5, Juhos a Policarpo po 5. Rozhodčí: Králíček, Letev. Vyloučení: 3/3.

 

Fotogalerii z utkání najdete na našem webu ZDE

Kompletní fotogalerii od Štěpánky Czyžové pak ZDE

 

Další utkání MOL ligy hraje Poruba v sobotu 17.2.2024 v 17:00 v Plzni. Plzeň je momentálně na 9.místě a po novém roce získala 3 body za remízu se Zlínem a výhru nad Hodonínem.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc300393:10321
2.DHC Plzeň220067:6319
3.Handball club Zlín4202123:11912
4.DHC Sokol Poruba320191:8910

Nejlepší střelkyně