Aktuality

PO NÁROČNÉM PROGRAMU ČEKÁ PORUBANKY DALŠÍ TĚŽKÝ SOUPEŘ - DUNAJSKÁ STREDA

6.2.2024, 14:30

Po náročném zápasovém programu neděle/středa/sobota čeká ostravské házenkářky v tomto týdnu krom tréninků i zasloužená regenerace, kdy masér a fyzioterapeut mají plné ruce práce. Přitom se i tak musí tým připravit na dalšího ze silných soupeřů. V neděli 11.2. přivítají druhý tým MOL ligy, slovenský ambiciózní celek z jihu Slovenska - Dunajská Streda. Ta ztratila hned na začátku roku body s Michalovci a Kynžvartem, následně vysoko porazila Zlín a Písek a v posledním kole ji potrápila Plzeň, když Slovenky braly body až v samotném závěru utkání. Tým táhne zkušená Juhos Kata a druhou nejlepší střelkyní je bývalá porubská opora Eliška Desortová.

 

Náš tým ve zmiňovaném náročném programu trápila virová onemocnění, ale vypadá to, že na domácí utkání by tým trenéra Hudečka měl být zase v plné sestavě. Před nedělním utkáním jsme položili několik otázek křídelnici Kateřině Bestové, která v Písku nastřílela pět branek a stala se tak nejlepší střelkyní branek ze hry. Lepší byla jen Anežka Farářová, která dala pět ze šesti gólů ze sedmimetrových hodů.

 

Kači, teď jste měli hodně náročný program - neděle/středa/sobota, které utkání bylo nejnáročnější? Zlín, Michalovce nebo Písek?

 

„Ano, tři utkání během sedmi dní byly dost náročné. I když prohra se Zlínem mrzí nejvíc, myslím si, že nejnáročnější byl zápas v Písku. Únava z předchozích zápasů byla znát. Projevila se bohužel na naši hře, což bylo vidět hlavně v obraně, kde jsme byly tentokrát dost pasivní a od toho se vyvíjel další průběh utkání."

 

Porubská křídla dosud neměla v utkáních takovou úspěšnost. V Písku se vám ovšem dařilo. Dohromady jste daly 10 branek, skvělé, ty sama polovinu. Čím to bylo, že se teď tak dařilo?

 

„Dostaly jsme spoustu příležitostí, které se nám hlavně podařilo proměnit a obranu a brankářku soupeře zaměstnat také z postu křídel. Jsme za to rády, branky z křídel nám chyběly."

 

Teď vás čeká doma Dunajská Streda, která je druhá v tabulce. Michalovce jste doma dlouho trápily, povede se to i s Dunajskou? Jak to vidíš?

 

„Jsme si dobře vědomé toho, že Dunajská Streda je velice kvalitní a silný celek, pečlivě se na zápas připravíme a pokusíme se soupeře překvapit. Věříme opět v silnou podporu našich fanoušků a určitě budeme bojovat o body."

 

Budeme se těšit v neděli na hlasitou podporu našich holek z tribuny haly Sareza. Případně můžete utkání sledovat na tvcom.cz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc300393:10321
2.DHC Plzeň220067:6319
3.Handball club Zlín4202123:11912
4.DHC Sokol Poruba320191:8910

Nejlepší střelkyně