Aktuality

PÍSEK S KOREŠOVOU V ČELE BYL NAD NAŠE SÍLY

4.2.2024, 23:12

Sokolské derby nezačalo pro naše holky nejlépe a po 4.minutách vedly domácí 3:1. K tomu navíc Míša Demlová neproměnila sedmimetrový hod. Po dvou dohrávkách do křídla na Kaču Bestovou jsme se sice stáhli náskok Písku na 4:3, ale pak zaúřadoval opět soupeř. Po našich chybách lehce skóroval a odskočil nám na 8:4. K tomu jsme navíc neproměnili z rukou Sheily Hiraldo další sedmičku. Písečanky ještě navýšili skóre na 10:4 a nevypadalo to s námi vůbec dobře. Naštěstí naše holky nepolevily a „vykoledovaly" si sedmičky, které už Anežka Farářová s jistotou proměnila. Do 20.minuty už domácí nenavyšovaly brankový rozdíl a za stavu 13:8 si vzal trenér Hudeček time out, aby se pokusil změnit taktiku a mírně obměnil sestavu. Klára Žůrková hned z následného útoku získala další sedmimetrový hod, který Anežka Farářová opět proměnila (13:9). Bohužel jsme vzápětí hráli v oslabení, o naději na snížení skóre jsme opět přišli a bohužel neproměnili další sedmimetrový hod (16:9). Holky ještě zabraly, ale jen snížily na šestibrankový rozdíl do konce poločasu (18:12).

 

Druhou půli jsme začali i přes oslabení dobře, míč v obraně získala Aneta Kavalová a z protiútoku snížila na 18:13 a hned vzápětí kryla střelu z dálky Adéla Hřebejková. Na 18:14 snížila z pivota Míša Demlová, ale Písek si opět dvěma brankami vzal poločasový náskok zpět (20:14, 22:16). Ve 41.minutě si vzal po našich nepřesnostech v útoku trenér Hudeček time out za stavu 25:17. Nepomohlo to, naše holky kupily chyby a Písek svůj náskok jednoduchými brankami navyšoval. V 19.minutě dokonce na jedenáctibrankový rozdíl 31:20. V poslední desetiminutovce holky ještě zabraly a stáhly náskok domácích na konečných 33:26. Z jihu Čech jsme tedy odjížděli bez bodu.

 

Hodnocení trenéra:

 

Družstvo Písku dokázalo v podzimní části zvítězit na naši palubovce o 3 branky. Pro nemoc s námi neodcestovala Baumbachová a zraněná Cabadajová. Přesto naše družstvo odjíždělo s určitou nadějí. Tou nadějí byl výborný výkon hlavně ve druhém poločase s družstvem Michalovců. Domácí celek se opírá o vynikající Korešovou, která dokonale nejen diriguje své spoluhráčky, ale v rozhodujících okamžicích bere zodpovědnost na sebe. V domácím utkání jsme zkoušeli na Korešovou hrát osobní obranu, ale nedařilo se nám ve hře 5:5. Tuto variantu jsme však měli připravenou i nyní. Vstup do utkání nám nevyšel dle našich představ. Opět uspěchaná střelba a dva neproměněné sedmimetrové hody umožnily domácím získat mírný náskok, který však postupně narůstal. V tomto utkání nám skvěle vycházela spolupráce spojek a křídel. Bohužel, tak jako vždy chválím obrannou činnost, tak tentokrát jsme v ní propadli. Domácí se prosazovali jak hrou 1:1, tak střelbou ze střední vzdálenosti. V šatně jsme si vyříkali hlavně chyby v obraně a určili taktiku pro postupný útok. Celý druhý poločas jsme střídali hru na dva pivoty a opírali se nadále o spolupráci spojek s křídly. Cca v 10 minutě jsme šli do rizika hry bez brankářky 7:6 a v obraně jsme přešli na osobní bránění Korešové. Paradoxní byl fakt, že hra 7:6 nám vycházela perfektně a my neinkasovali ani jednou do prázdné branky. Bohužel při vyloučení naši hráčky a ve hře 6:6 bez brankářky, jsme udělali školácké technické chyby a soupeř dvakrát skóroval do prázdné branky. Ve druhém poločase jsme opět udělali velké množství technických chyb, které soupeř nemilosrdně trestal. V tomto utkání nám bohužel nepracovala obrana jako doposud a to byl základ naší porážky. Postupný útok byl ve druhém poločase výrazně lepší než v prvním, ale ani to nestačilo na zdramatizování průběhu utkání a domácí tak po zásluze zvítězili. Rozdíl ve skóre byl pro naše družstvo až příliš krutý. Nyní máme už standardní čas na odpočinek a regeneraci. V dalším utkání přivítáme na domácí palubovce družstvo z Dunajské Stredy, kterou v tomto kole celé utkání trápilo družstvo Plzně. Doufám, že si dobře nastudujeme hru jak Plzně, tak hlavně hru soupeře a porveme se dobrý výsledek."

 

Sokol Písek - DHC Sokol Poruba 33:26 (18:12)

Nejlepší střelkyně: Korešová 12/4, Svobodová 8, Boorová 4 - Farářová 6/5, Bestová 5, Kavalová 4. Rozhodčí: Bareš, Háza. Vyloučení: 5/5.

 

Porubanky se po náročném programu vrací do běžných kolejí. Další utkání čeká naše holky v neděli 11.2.2024 v 16:00 hodin doma s momentálně druhým týmem tabulky MOL ligy, Dunajskou Stredou. Ta prohrála první dvě utkání v úvodu roku s Michalovcemi a Kynžvartem, ale následně zvítězila ve třech utkáních po sobě, ve Zlíně, Písku a v Plzni.

 

(Foto: Štěpánka Czyžová - ilustrační)

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc300393:10321
2.DHC Plzeň220067:6319
3.Handball club Zlín4202123:11912
4.DHC Sokol Poruba320191:8910

Nejlepší střelkyně