Aktuality

SYMPATICKÝ VÝKON S LÍDREM MOL LIGY

1.2.2024, 10:54

Náročný program Porubanek měl ve středu 31.1. na programu dohrávku 13.kola MOL ligy a naše holky přivítaly na palubovce haly Sareza zkušený a silný tým z východu Slovenska, Iuventu Michalovce. Tým, který se pyšní mnoha tituly jak interligovými, tak slovenskými, nehledě na pravidelnou účast týmu v evropských pohárech. Po nepovedeném závěru utkání se Zlínem si chtěly naše děvčata spravit chuť a minimálně odehrát se silným soupeřem vyrovnané utkání bez zbytečného respektu. Do haly i přes nestandardní hrací termín přišla slušná fanouškovská návštěva a nikdo určitě nelitoval.

 

První branku utkání vstřelila hostující Kompaniiets v první minutě. Naše holky po dvou nepřesnostech v útoku srovnaly až v páté minutě střelou z dálky z ruky Kristiny Rajové. V brance držela Porubanky výborně chytající Adéla Hřebejková, obrana fungovala a holky držely polovinu první půle velmi vyrovnanou hru. V 17.minutě bral hostující trenér Kostka time out, když naše holky vedly 6:5. Pak už se přihlásila síla soupeřek, vedení překlopily na svou stranu a do poločasu navýšily až na pětibrankový náskok (10:15). Naše hráčky se přes vysokou obranu jen těžko prosazovaly. Bohužel se v první půli zranily Anežka Farářová a Sheila Hiraldo a do druhé poloviny už nenastoupily.

 

Druhou půli jsme i tak zahájili velmi dobře. Míša Demlová proměnila sedmimetrový hod a na druhé straně vzápětí stejný hod soupeřek skvěle kryla Páťa Wizurová. Čtyřbrankový rozdíl ve skóre se držel až do přibližně 40. minuty. Na každý gól soupeřek jsme pak vždy dokázali zareagovat, ale přiblížit se nám brankově více nepodařilo. Vysoká obrana Slovenek nám dělala problémy a Michalovce nám odskočily o další dvě branky (15:21, 17:23). Naše holky ovšem i bez Anežky a Sheily bojovaly a zkušenějšímu soupeři nedovolily více odskočit. Bohužel jsme nedokázali využít mnohé přesilové hry a stáhnout náskok soupeřek. Utkání, které určitě sneslo přísné měřítko tak skončilo 21:27 a dva body si soupeř odvezl na východ Slovenska.

 

Nyní se musí tým rychle zregenerovat, jelikož je hned v sobotu čeká cesta do Písku k dalšímu utkání MOL ligy.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

 

„Byli jsme si moc dobře vědomi síly hostujícího celku, který má v sestavě 11 cizinek. Naším cílem bylo připravit družstvo jak po herní, tak i psychické stránce po zbytečné, ale zasloužené porážce s družstvem Zlína. Vstup do utkání se nám povedl a my drželi s favoritem utkání krok. Bohužel zbytečné technické chyby a zbytečný respekt ze soupeře nás brzdil ve větším nasazení. Připočteme-li k tomu nesmírně tvrdou hru soupeře, nebylo se až tak čemu divit. Vždyť v prvním poločase nám soupeř vyřadil ze hry dvě důležité hráčky na postu spojek. První krvavé zranění si odnesla Anežka Farářová a druhé pak Sheila Hiraldo. Oba tyto tvrdé fauly nebyly bohužel potrestány. Obě hráčky již do průběhu hry nezasáhly a my měli k dispozici pouze čtyři spojky. V šatně jsme si řekli, že musíme i my hrát agresivně až na hranici vyloučení. Celý druhý poločas jsme šlapali soupeři na paty a bojovali tak jak se má. I přes značnou výškovou a váhovou převahu hráček soupeře, jim naše hráčky nedarovaly ani centimetr palubovky zadarmo. Bojovaly o každý míč a rvaly se až do závěrečného hvizdu. Cca 10 minut před konce jsme šli opět do rizika hry bez brankářky 7:6. Svou zkušeností i kvalitou si však soupeř udržoval neustále vedení. Naše hráčky i přes porážku zaslouží pochvalu za nasazení a bojovnost. Jsem přesvědčen, že hrát proti Zlínu takto, museli bychom jednoznačně se Zlínem vyhrát. Nyní se však musíme vyrovnat se ztrátou dvou důležitých hráček a udělat maximum pro úspěch v sobotním utkání v Písku. Bude to nesmírně těžké a náročné utkání. Pevně věřím, že naše hráčky udělají opět maximum pro úspěch."

 

Fotogalerii Štěpánky Czyžové z utkání s Michalovcemi můžete shlédnout na našem webu ZDE nebo kompletně celou ZDE.

 

DHC Sokol Poruba - Iuventa Michalovce 21:27 (10:15)

Nejlepší střelkyně: Rajová Kr. 5, Demlová 5/3, Rajová Ka. 4 - Klučková 4, Bieger, Habánková, Kompaniiets a Wollingerová po 3. Rozhodčí: Beneš, Kubis. Vyloučení: 3/6.

 

Zmíněné utkání 16.kola MOL ligy s Pískem můžete sledovat jako vždy na tvcom.cz. Odkaz ZDE

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc300393:10321
2.DHC Plzeň220067:6319
3.Handball club Zlín4202123:11912
4.DHC Sokol Poruba320191:8910

Nejlepší střelkyně