Aktuality

PRVNÍ LETOŠNÍ DOMÁCÍ UTKÁNÍ BODY NEPŘINESLO

29.1.2024, 21:51

V neděli do haly Sareza přišlo velké množství fanoušků a našim holkám hned od začátku vytvořili skvělou atmosféru. Tu si užily i naše nejmenší házenkářky, které přišly podpořit své starší kolegyně a vedly náš tým na nástup před utkáním. Poté hlasitě fandily a o přestávce si užily dostatek pohybu i na palubovce.

 

Před skvěle zaplněnou halou začaly Porubanky odvážně a po proskoku Adély Baumbachové proměnila nařízený sedmimetrový hod Sheila Hiraldo. První branka hostí padla vzápětí z levého křídla z rukou Natálie Herbočkové. Ta nakonec nasázela do naší branky 9 tref a stala se tak nejlepší střelkyní hostí. Na 2:1 zvýšila Karolína Rajová po pěkném samostatném průniku zlínskou obranou. Na 2:2 vyrovnala opět z křídla, tentokrát pravého, Lucie Polomíková. Za stavu 4:4 byla vyloučena Kristina Rajová a byl nařízen sedmimetrový hod. Ten skvěle kryla Páťa Wizurová. Minutu na to byl nařízen proti nám další a Páťa opět kouzlila. Podržela tak tým v oslabení, které jsme přečkali bez obdržené branky a z rukou Adély Baumbachové jsme ještě navýšili skóre na 5:4. Obrana skvěle pracovala a v útoku se nám vedlo, proto si zlínský trenér Milan Buday v 15.minutě za stavu 8:4 vzal time out. Po něm jsme do 18.minuty drželi nadějné vedení 11:6, bohužel ale přišlo další vyloučení na naší straně. Zlín zabral a čtyřmi brankami v řadě stáhl skóre na 11:10. To si naopak vzal oddechový čas náš trenér Jaroslav Hudeček. Závěr poločasu byl malinko divoký, na obou stranách přišlo vyloučení a několik nepřesností a hra se tak přelévala ze strany na stranu. Naše holky jistila v bráně skvěle chytající Páťa Wizurová a holky udržely alespoň jednobrankové vedení 15:14. Bohužel se závěrečným hvizdem faulovala Anastasiia Kalyhina a druhou půli jsme tak začínali v oslabení.

 

Hned v úvodu druhé půle Zlín srovnal z hranice sedmimetrového hodu a hrálo se takzvaně opět od nuly. My jsme následující útok nevyužili a Zlín tak poprvé v utkání vedl 15:16, když podruhé využil našeho oslabení. Holky hned srovnaly po pěkné spolupráci s pivotem. V bráně nás stále držela výborně chytající Páťa a holky odskočily po rychlé hře na 18:16. Bohužel přišlo vyloučení Adély Baumbachové a oslabení jsme prohráli 0:2 a Zlín tak opět srovnal (18:18). Následně se vedení střídalo (18:19, 21:20). Ve 45. minutě byl stav vyrovnaný 21:21 a všichni věděli, že závěr utkání bude o každé chybě a každé brance. Nás sice držely stále brankářky, Adéla Hřebejková také zneškodnila dvě sedmičky a ze hry pochytala, co se dalo, ale v útoku jsme kupily chyby. Hra se kouskovala a moc branek nepadalo. Pět minut před koncem srovnala Verča Kučerová na 24:24 a naděje na body stále byla. Stejně tak minutu a půl před koncem, když Kája Rajová srovnala na 25:25. Bohužel Zlín ještě skóroval a Aneta Misková v náskoku z křídla v poslední minutě trefila zlínskou brankářku do hlavy, dostala právem dvouminutový trest a my tak přišli o šanci získat alespoň bod. Se závěrečným hvizdem ještě stihl Zlín přidat jednu branku na konečných 25:27. Nejlepší střelkyní Poruby byla Sheila Hiraldo se sedmi trefami. Velkou pochvalu ovšem zaslouží ostravští fanoušci, kteří celých 60 minut hnali naše holky kupředu a vytvořili v hale vynikající a bouřlivou atmosféru.

 

Prohru se Zlínem komentoval trenér Hudeček takto:

 

V podzimní části jsme dokázali na palubovce Zlína zvítězit a tak jsme očekávali, že nám bude chtít Zlín porážku vrátit. Navíc na lavičce Zlína došlo k výměně trenéra a družstvo dostalo nový impuls. Ve hře soupeře došlo k určitým změnám na které jsme se u videa připravovali. Šlo o velice důležité utkání ve vztahu postavení v tabulce a tak určitá nervozita byla znát. Vstup do utkání jsme měli velice dobrý a v 15 minutě jsme se ujali vedení o pět branek. Bohužel už je naši tradicí, že družstvo najednou změní styl a disciplínu. Družstvo Zlína dokonale využilo našeho herního výpadku a do šaten jsme odcházeli za stavu 15:14. V šatně jsme si stanovili další taktiku na druhý poločas. Bohužel u řady hráček byla znát nervozita a strach vzít zodpovědnost v kritických okamžicích na sebe. Družstvo pak hrálo v určité křeči a naše hra postrádala lehkost. Navíc jsme za druhý poločas udělali 11 technických chyb, které soupeř trestal. Největší rozdíl byl ve hře křídel. Naše měla žalostnou úspěšnost na rozdíl od křídel Zlína, která měla 70% úspěšnost. V samotném závěru kdy jsme šli do rizika hry 7:6 bez brankářky, ale bohužel jsme neproměnili náskok, trefili brankářku do tváře a došlo dle pravidel k vyloučení naši hráčky. Tím jsme se připravili o možnost vyrovnání a odešli jsme poraženi. Tato porážka nesmírně bolí, protože ztrácíme na družstvo Zlín již 4 body. Musíme se nyní soustředit na každé utkání a odvést stoprocentní výkon nejen taktický, ale i disciplinovaný a s maximálním nasazením."

 

DHC Sokol Poruba - Handball club Zlín 25:27 (15:14)

Nejlepší střelkyně: Hiraldo 7/4, Demlová 5, Rajová Kar. a Kri. Po 5 - Herbočková 9, Šimková 7/2, Křičková 4. Rozhodčí. Fukala, Mohyla. Vyloučení: 7/3.

 

Nyní čeká tým krátká pauza a náročný program. Hned ve středu 31.1. od 18:00 těžký soupeř, vedoucí tým MOL ligy Iuventa Michalovce. A v sobotu 3.2. jedou děvčata do Písku.

 

Utkání s Michalovcemi můžete shlédnout jak přímo v hale Sareza, tak na tvcom.cz. Odkaz ZDE

 

Fotogalerii Štěpánky Czyžové najdete na našem webu ZDE nebo kompletně ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc300393:10321
2.DHC Plzeň220067:6319
3.Handball club Zlín4202123:11912
4.DHC Sokol Poruba320191:8910

Nejlepší střelkyně