Aktuality

POŽENE PORUBANKY V NEDĚLI K BODŮM PLNÁ HALA?

23.1.2024, 21:47

Po dvou těžkých utkáních hraných venku - v Mostě a Kynžvartu (Chebu) se konečně představí v novém roce naše porubské holky doma, v hale Sareza. A chtějí body! V neděli přijede do Ostravy tým Zlína a hned ve středu přivítají v dohrávce momentálního lídra MOL ligové tabulky Michalovce.

 

Zlín v zimní přestávce změnil trenéra a odešla spojka Štipčáková. V prvních třech utkáních po reprezentační přestávce remizoval Zlín v Plzni a prohrál v Písku o 7 branek a doma s Dunajskou Stredou o 18. Naše holky na podzim tým vedený nově trenérem Budayem porazily o čtyři branky a věří, že doma to minimálně zopakují. Pevně také věří v plnou halu a podporu fanoušků.

 

V krátké pauze se pak naše holky musí připravit na soupeře silnějšího. Michalovce potvrzují své ambice a nenechávají nikoho na pochybách, že si letos chtějí dojít pro interligový titul. Slovenský několikanásobný mistr si po Novém roce vyšlápl doma na Dunajskou Stredu, kterou porazil o čtyři branky a českého mistra pak deklasoval doma o branek deset. Středeční utkání tak bude těžké, ale naše bojovnice se nevzdávají.

 

Jak vidí tato dvě utkání jedna z našich brankářek Marina Shalimova? Vrátíme se s ní krátce k minulému utkání s Kynžvartem i k jejímu působení v Porubě.

 

Marino, s Kynžvartem jste prohráli, co chybělo k lepšímu výsledku, podle tebe?

„Nebyly jsme schopné zamezit rychlým útokům Kynžvartu. Udělali jsme mnoho chyb. Navíc v klíčových momentech, kdy jsme mohli vyrovnat nebo se přiblížit ve skóre, jsme neudrželi potřebnou koncentraci a soupeř nám vždy odskočil."

 

Jsi v Ostravě půl roku. Už sis tady zvykla? Jak se ti Ostrava líbí?

„Ano, už jsem si tady zvykla, Ostravu mám ráda, je to pro mě krásné město. Jsem tady spokojená."

 

A co tým, s kým se nejvíce bavíš, s kým si rozumíš? A jak se ti spolupracuje s Paťou a Adélou v brance?

„Tým je dobrý, veselý, snažím se se všemi bavit i přes drobnou jazykovou bariéru (úsměv). Protože tým je mladý, okamžitě jsme našli společnou řeč. S Páťou a Adélou si rozumíme, vždy se navzájem podpoříme a řekneme si, jak dělat věci lépe."

 

Teď vás čekají těsně po sobě dvě domácí utkání, Zlín a Michalovce. Jak to vidíš?

„Nikdo z nás nepoleví, nálada je dobrá, teď se v tréninku pečlivě připravujeme. Se Zlínem musíme brát body, Michalovce budou o něco těžší, ale myslím, že když předvedeme dobrou hru, a fanoušci nás podpoří... (úsměv). My se budeme snažit hrát do konce o každý míč!!!!"

 

Spolu s Marinou tedy zveme všechny fanoušky házené v neděli 28.1.2024 odpoledne na utkání nejvyšší ženské soutěže. Přijďte podpořit od 16:00 náš mladý tým proti HC Zlín a následně ve středu 31.1.2024 od 18:00 proti Michalovcím.

 

Obě utkání se budou samozřejmé opět vysílat na tvcom.cz. Odkazy zde:

TVCOM - ZLÍN

TVCOM - MICHALOVCE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc300393:10321
2.DHC Plzeň220067:6319
3.Handball club Zlín4202123:11912
4.DHC Sokol Poruba320191:8910

Nejlepší střelkyně