Aktuality

KYNŽVART VYUŽIL SVOU ZBRAŇ A TRESTAL NAŠE CHYBY

19.1.2024, 1:10

Nejdelší cesta v celé sezóně, utkání s Kynžvartem, čekala naše holky výjimečně ve středu. Jejich soupeřky totiž čeká v původní hrací den utkání Evropského poháru. Ráno tak odjely na dlouhou cestu do Chebu, kde má letos Kynžvart své domácí zázemí ke svým utkáním a to jak v MOL lize, tak právě v poháru. Kynžvartu se nyní daří, jak jsme již psali, poradil si i s ambiciózní Dunajskou Stredou na jejich horké půdě. V Evropském poháru sice ve Skopje prohrál, ale do domácí odvety v sobotu mají jen tříbrankové manko.

 

Náš tým i přes nepříznivé počasí ve středu dorazil na druhý konec republiky v pořádku, včas a s chutí poprat se o co nejlepší výsledek. Hned první útok se holkám vydařil, když se povedla dohrávka na Terku Dybalovou do pivota a za faul na ni byl nařízen sedmimetrový hod. Ten proměnila jejich tradiční exekutorka Anežka Farářová. Kynžvart z následujícího útoku vyrovnal, i když brankářka Marina Shalimova míč zachytila, ale ten se bohužel do naši sítě i tak dostal. V dalším útoku jsme bohužel nebyli dost důslední a po nepovedené střele následovala zbraň domácích, rychlý útok a Kynžvart se tak ujal vedení (2:1). Z našich dalších postupných útoků jsme si opět vytvořili hezké šance, bohužel jsme některé neproměnili a domácí odskočili na tříbrankový náskok (6:3). Trenér Hudeček si po jednom z dalších rychlých branek domácích vzal time out za stavu 8:4 a domlouval svým svěřenkyním. To pomohlo a naše holky stáhly náskok domácích na 8:7. K tomu pomohla i brankářka Páťa Wizurová, která zneškodnila sedmimetrový hod domácích. Tento úsek byl delší dobu vcelku vyrovnaný a nám se dařilo do 22.minuty (11:10), ale pak přišel náš hluchý úsek (14:10), který prolomila gólem přes celé hřiště do prázdné brány Páťa Wizurová ve 29.minutě. Kynžvart si do konce poločasu pohlídal svůj náskok a do šaten se šlo za stavu 16:12.

 

Druhou půli začaly naše holky s chutí stáhnout náskok soupeřek. Nejprve se blýskla skvělým zákrokem Páťa Wizurová v bráně a důraz v útoku zajistil vyloučení domácí hráčky a rozhodčí nařídili sedmimetrový hod. Ten bohužel Anežka Farářová neproměnila. Dvěma brankami Sheily Hiraldo jsme se stále drželi na dostřel domácích, pak bohužel opět přišly chyby a nepřesnosti v útoku a Kynžvart si rychlými brankami vytvořil ve 40.minutě šestigólový náskok (20:14). Na ten jsme ještě dovedli zareagovat (21:17), ale domácí nás už blíž nepustili. Navíc následovalo naše gólové hluché místo, kdy soupeř využil naše chyby a dostal se dokonce do desetibrankového vedení (30:20). Trenér Hudeček jako už několikrát naordinoval týmu hru 7:6 a naše holky stáhly náskok Kynžvartu na konečných 32:24.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

Byli jsme si dobře vědomi síly domácího družstva a kvality jeho hráček. O jeho kvalitách hovoří vysoké vítězství nad družstvem Písku a vítězství na palubovce Dunajské Stredy. Přesto jsme neodjížděli v poraženecké náladě. Bohužel pro pracovní povinnosti s námi nemohla odcestovat jedna z našich nejlepších hráček Míša Demlová. Na postu pivota ji tak zaskočily vedle Terky Dybalové Mája Cabadajová a Katka Bestová. Terka dokázala své kvality, když vstřelila v utkání 5 branek a získala 3 sedmimetrové hody. Naše hra se odvíjela právě na spolupráci s pivotem, protože víme, že nemáme typické střelkyně z dálky. Dokázali jsme s domácími držet vyrovnanou partii až do cca 20 minuty prvního poločasu. V závěru nám domácí odskočily na rozdíl 4 branek. Bohužel jsme v závěru neproměnili několik vyložených šancí a udělali zbytečné technické chyby, které soupeř tvrdě trestal. Do šaten se tak odcházelo za tohoto stavu. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět dobře, ovšem zbytečné technické chyby, neproměněné šance využily domácí hráčky k navýšení svého náskoku. Snažili jsme se tento náskok domácích snížit, ale víc než na 5 branek jsme to nedokázali. Asi 8 minut před koncem jsme šli do rizika hry v 7 hráčkách bez brankářky. Tato hra se nám vyplatila a domácí nedokázali na naši hru reagovat. Naše hráčky bojovaly až do závěrečného hvizdu a i když vítězství domácích o 8 branek vypadá hrozivě, nemáme se zač stydět. Průběh utkání nám opět ukázal, že na postavenou obranu můžeme hrát rovnocennou partii s každým, ale technické chyby, neproměněné šance dávají našim soupeřům možnosti k přechodům do rychlého útoku. Máme pořád na čem pracovat a pevně věřím, že postupem času naše hra bude výrazně kvalitnější. Musíme se teď maximálně připravit a soustředit se na pro nás velice důležité utkání se Zlínem."

 

Házená Kynžvart - DHC Sokol Poruba 32:24 (16:12)

Nejlepší střelkyně: Kapusniaková 5, Dvořáková a Hejkalová po 4, Bezruková, Michalcová, Patrnčiaková a Tesařová po 3 - Hiraldo 6/3, Dybalová a Rajová Ka. po 5, Rajová Kr.3, Farářová 3/3. Rozhodčí: Pražák, Šulc. Vyloučení: 3/0.

 

Jak zmínil trenér, Porubanky nyní čeká důležité utkání se sousedem v tabulce HC Zlín, který má o dva body více za dvě výhry (Plzeň a Olomouc) a dvě remízy (Šala a Plzeň). Poruba se tak bude chtít na Zlín bodově dotáhnout.

 

(Foto: FB Házená Kynžvart)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc300393:10321
2.DHC Plzeň220067:6319
3.Handball club Zlín4202123:11912
4.DHC Sokol Poruba320191:8910

Nejlepší střelkyně