Aktuality

LEDNOVÝ PROGRAM PORUBANEK MÍRNĚ POZMĚNĚN

11.1.2024, 21:59

Po prohře v Mostu čeká naše holky mírně pozměněný program oproti klasickému víkendovému plánu utkání. Vzhledem k pohárovým povinnostem některých týmů MOL ligy má Poruba lednový program mírně pozměněn. Tento víkend mají volno a plánované utkání 13.kola s Michalovci odehrají až v náhradním termínu na konci ledna. Tím bude středa 31.1.2024, kdy Iuventu přivítají v domácím prostředí haly Sareza od 18:00 hodin. Další utkání, tzn. 14.kolo odehrají ostravské házenkářky s Kynžvartem a také ve středu. Konkrétně 17.1.2024 a to ve sportovní hale v Chebu. Ta se od nové sezóny stala novým domovským stánkem Kynžvartu. Utkání 15.kola už bude v normálním plánovaném termínu a Poruba přivítá poprvé letos doma soupeře z veledůležitých a to HC Zlín. To je plán na nejbližší období.

 

S našim nejbližším soupeřem, Kynžvartem jsme na podzim prohráli doma vysoko 25:36, kdy jsme nestačili hned od začátku utkání a o poločase jsme už prohrávali o osm branek. Ve druhé půli si hráčky z lázeňského města na západu Čech už výsledek s přehledem pohlídaly. Kynžvart má odehrána v lednu dvě utkání, kdy doma porazily vysokým rozdílem Písek a v předehrávce porazily také druhý tým tabulky Dunajskou Stredu. Oporou našich soupeřek jsou ukrajinská spojka Bezrukova Sofia a křídlo Patrnčiaková Annamaria a opírají se také o reprezentační brankářku Sabrinu Novotnou.

 

Na soupeřky jsme se zeptali mladé Kristiny Rajové, která v utkání s Mostem dostala více prostoru na pravé spojce. Na tomto postu se teprve dává dohromady na konci podzimní části zraněná levoruká Anežka Farářová, naše nejlepší střelkyně. Kristina nehrála vůbec špatně a zatížila Most čtyřmi brankami.

 

Tino, odvety MOL ligy začaly, vám se nepovedlo překvapit Most, s čím jste jeli na sever Čech?

„Na Most jsme se připravovali už během vánoc a po Novém roce. Jeli jsme tam s pokorou a vědomím síly soupeře, ale zároveň s chutí Most potrápit, což si myslím, že se nám povedlo. Po podzimní pauze jsme se všechny těšily na první utkání, akorát cesta byla dlouhá a únavná. Soupeř byl těžký, ale snažili jsme se udělat maximum pro výhru."

 

Tys sama dala 4 branky a dostala si docela dost prostoru na pravé spojce, když Anežka ještě není v plné síle. Jak se ti hrálo?

„Mě osobně se hrálo docela dobře a jsem ráda, že mi dal pan trenér tolik prostoru."

 

Teď pojedete do Kynžvartu (Chebu). Ten porazil celkem vysoko Písek a dokonce vyhrál v předehrávce s Dunajskou Stredou na jejich půdě. Na co si dát pozor?

„Kynžvart bude určitě těžký soupeř, oproti loňské sezóně se hodně zlepšili, jsou ve stejné sestavě a sehranější. Hrají hodně rychlou házenou a tahají to přes křídla dopředu, na které si musíme dát pozor. Držte nám palce, dáme do toho vše."

 

Utkání můžete opět sledovat na tvcom.cz. Odkaz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně