Aktuality

PŘEKVAPIT MOST SE NÁM NEPODAŘILO

7.1.2024, 14:24

První letošní utkání zahájily naše holky proti Mostu, který šetřil některé své opory. V sestavě chyběla například Mikulášková nebo nejlepší střelkyně domácích Ogonovszky. Porubanky nastoupily v nejsilnější možné sestavě, do hry se dostala už i Anežka Farářová, která se léčila po zlomenině prstu ruky. Utkání zahájila skvělým zákrokem Páťa Wizurová, kdy zneškodnila sedmimetrový hod Arciševské Aušry. Bohužel jsme toho nedokázali v následném útoku využít a první branku našeho týmu dala až v 5 minutě Kristina Rajová (1:1). Na 2:2 ještě srovnala Mária Cabadajová, ale to bylo naposledy, kdy jsme drželi krok se soupeřkami. Naše nepřesnosti v útoku mostecké hráčky okamžitě trestaly a domácí během chvilky vedly 7:4. Z našeho týmu byla neomylná ze sedmimetrových hodů Sheila Hiraldo a fungovala spolupráce s pivotem. Ještě jsme se tak chvíli drželi na dostřel (8:6, 11:9). Pak přišly tři rychlé útoky a ve 20 minutě si bral trenér Hudeček time out za stavu 14:9. Terka Dybalová snížila, time out si vzal naopak trenér domácích a do konce poločasu už si pětibrankové vedení Most udržel (17:12).

 

Víme, že naše holky umí zabrat a stáhnout i velmi nepříznivé skóre a tak jsme všichni doufali, že není nic ztraceno. Opět vyšla spolupráce s Míšou Demlovou a snížili jsme hned z prvního útoku na 17:13. Bohužel se nám nedařilo v obraně a k našemu jednomu gólu vždy přidaly domácí hráčky své dva (20:14, 22:15). Začali jsme se trápit i v útoku a nebyli jsme schopni přehrát vysokou mosteckou obranu. Ve 20 minutě vypadalo skóre hrozivě (28:19). Holky se ale nevzdávaly a bojovaly o každý míč. Snížily alespoň na 28:21. Pět minut před koncem si vzal trenér Hudeček time out a nařídil týmu hru bez brankářky 7:6. To vycházelo a holkám se povedlo dát za 4 minuty 4 branky, bohužel se ale nepodařilo ubránit mostecké útoky a domácí si tak v klidu pohlídali vítězství 31:25.

 

Utkání hodnotil trenér Hudeček takto:

 

„Velice dobře jsme si byli vědomi nesmírné síly a kvality družstva Mostu. Přesto jsme neodjížděli s poraženeckou náladou a věřili, že dokážeme domácí potrápit stejně jako v předešlých zápasech. Naše hráčky se od první minuty utkání rvaly o co nejlepší výsledek. Bohužel stejně jako v řadě předešlých utkání, tak i nyní jsme vyrobili neskutečné množství technických chyb. Tyto mnohdy školácké chyby domácí tvrdě trestaly z rychlých útoků. Z celkového počtu 31 branek, jsme obdrželi z RÚ 17. Na postavenou obranu jsme byli domácím rovnocenným soupeřem, a i když si domácí vypracovali devítibrankové vedení, naše hráčky nesložily zbraně a tvrdě bojovaly až do závěrečného hvizdu. Vysoké vedení domácích se nám podařilo snížit riskantní hrou 7:6 bez brankářky. Domácí na tuto variantu nedokázali reagovat. Nakonec jsme odešli poraženi o šest branek, ale nemáme se zač stydět. Domácí družstvo je opravdu nesmírně kvalitní a na každý post má další výborné hráčky. Pro naše mladé hráčky jsou taková utkání vysokou školou a já pevně věřím, že zkušenosti z těchto těžkých zápasů v brzké době zúročí."

 

 

DHK Baník Most - DHC Sokol Poruba 31:25 (17:12)

Nejlepší střelkyně: Kuxová 7/4, Zachová 6, Stříšková 5 - Hiraldo 6/5, Dybalová a Rajová Kr. po 4, Baumbachová a Demlová po 3. Rozhodčí: Hájek, Kozler. Vyloučení: 0/2.

 

Nyní čeká naše holky mírně pozměněný program. Z důvodu účasti některých týmů v evropských pohárech odehrají 13.kolo s Michalovcemi až 31.1.2024 a na nejbližší utkání se naše holky opět „projedou". Ve středu 17.1.2024 od 18:00 hrají ve sportovní hale v Chebu s Kynžvartem.

 

(Foto: web DHK Baník Most, Tomáš Urban.)

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně