Aktuality

DO NOVÉHO ROKU ROVNÝMA NOHAMA

3.1.2024, 11:10

Nový rok je tady a před námi je druhá polovina Interligy. Ohlédnutí za rokem 2023 udělal šéf klubu Jan Zezulčík na webu MS kraje, kde shrnul činnost celého klubu, od žen až po naše nejmenší naděje. Článek ZDE.

 

Odvetná utkání MOL ligy začínají již tento víkend a Porubanky odstartují jarní část v Mostě. V sobotu od 18:00 hod. je čeká na horké půdě Černých Andělů těžké utkání s aktuálně čtvrtým celkem tabulky.

 

Most se po změnách jak v kádru, tak v realizačním týmu stabilizoval a opět pomýšlí na příčky nejvyšší, včetně zisku Českého poháru, kdy je čeká finále s Kynžvartem. Sobotní soupeř našich holek klopýtl na podzim pouze třikrát, s Michalovcemi a Kynžvartem o jednu branku, o čtyři branky v Písku a na závěr remizoval s Dunajskou Stredou. Střelecky Most táhne letošní maďarská posila, ostrá spojka Eszter Ogonovszky spolu s křídelnicí Adélou Stříškovou. S Mostem se Porubanky utkaly letos už dvakrát. Poprvé v otvíráku sezóny na začátku soutěže, kdy v prvním poločase naše mladé družstvo favorita zaskočilo a dlouho bylo utkání vyrovnané, ve druhé půli se ukázala síla soupeře a Most nakonec bral oba body za výhru 30:23. Podruhé se Poruba utkala s Mostem v říjnu v rámci čtvrtfinále Českého poháru. Na mostecké půdě se scénář opakoval. Vyrovnaná byla většina první půle, pak si ale Most šel nekompromisně za svým cílem a postoupil po výhře 37:27.

 

V reprezentační přestávce, kdy jsme všichni sledovali počínání naší ženské reprezentace na Mistrovství světa a holkám u televizních obrazovek fandili, náš tým nezahálel. O fyzickou kondici se staral staronový kondiční trenér Martin Horyl, kterého tímto vítáme zpět v týmu a držíme palce v jeho nelehké práci. Do tréninků se již zapojila po zranění ruky Anežka Farářová a tým je tak připraven skočit do druhé půle soutěže rovnýma nohama. Družstvo sehrálo v prosinci dvě přípravná utkání s polskými týmy z Chorzowa a Kobierzyc.  Z utkání s aktuálně třetím týmem polské Superligy, KPR Kobierzyce můžete shlédnout fotogalerii od Štěpánky Czyžové buď na našem webu nebo ZDE.

 

Utkání s Mostem můžete jako vždy sledovat na tvcom.cz. Odkaz je ZDE. Další utkání odehrají Porubanky 17.1. v Kynžvartu a první domácí klání čeká naše holky se Zlínem a to již klasicky v neděli 28.1. od 16:00 v hale Sareza a hned pak ve středu 31.1. přivítají vedoucí tým tabulky Michalovce od 18:00. Budeme se těšit na zaplněnou halu.

 

Držte našim holkám palce.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně