Aktuality

HOŘKÁ PORÁŽKA NA ZOŘE

16.11.2023, 9:54

V posledním utkání podzimní části letošní sezóny si na soupeřky z Olomouce naše holky věřily. Anežku Farářovou na pravé spojce skvěle zastoupila Kristina Rajová, kterou za svůj výkon v utkání proti Hodonínu  fanoušci ocenili Hráčkou 10.kola. Do hry se vrátila Adéla Baumbachová a Porubanky tak chtěly získat v hanácké metropoli další interligové body.

 

Výše zmíněná Kristina Rajová otevřela v utkání skóre, následovaly ji Anastasiia Kalyhina a Míša Demlová a Sokolky v úvodu utkání vedly 1:3. Hanačky chvíli držely krok, ale našim holkám se v útočné fázi vedlo skvěle. Co útok, to gól, hrály rychlou házenou a udržovaly si stále mírný náskok. Ve 14.minutě donutily tak domácí trenérku Fabikovou k time outu. Ten domácím nepomohl a naše bojovnice i přes vyloučení dále navyšovaly skóre až na skvělých 7:15 ve 21.minutě. Pak ale domácí jako by někdo polil živou vodou a začaly náš náskok snižovat. Trenér Hudeček na to zareagoval oddechovým časem ve 25.minutě za stavu 10:15. Ten nepomohl a Olomouc zvládla do konce poločasu ještě snížit skóre na 15:17.

 

Druhou půli zahájily lépe domácí házenkářky, za necelé čtyři minuty srovnaly (18:18) a utkání se vyrovnalo jak na výsledkové tabuli, tak na hrací ploše. Dlouhou dobu se oba týmy střídaly v těsném vedení (20:19,21:22). V 47.minutě proměnila Sheila Hiraldo sedmimetrový hod a Poruba tak naposledy vedla (22:23). Domácí sérií tří branek otočily skóre (25:23) a i když naše holky bojovaly o každý míč, bránily na hranici pravidel, srovnat už se jim nepovedlo. V 55.minutě ještě Katka Bestová snížila na 28:27, ale následovalo naše dvojnásobné vyloučení a my tak přišli o šanci ještě s výsledkem něco udělat. Nepomohl ani time out trenéra Hudečka dvě a půl minuty před koncem a Nasťa Kalyhina se závěrečným hvizdem jen snížila na konečných 30:28.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

 

„Velice dobře jsme měli přečtenou hru našeho soupeře a věděli o jeho kvalitách. Odjížděli jsme s pevnou vírou, že přivezeme dva veledůležité body. Průběh prvního poločasu nám dával plně za pravdu, že se příprava vyplatila. Ve 20 minutě jsme vedli rozdílem osmi branek. Bohužel už je naší tradicí, že najednou vypneme a přestaneme hrát naši hru, která na soupeře do té doby platí. Posledních 10 minut se podobalo jako vejce vejci utkání s Hodonínem. S Olomoucí jsme tak posledních desetiminutovku prohráli 8:2 a pustli domácí zpět do hry. V tomto časovém úseku jsme opět vyrobili 6 technických chyb, vstřelili pouze 2 branky a hráli 2x v oslabení. Domácí toho dokonale využili a do šaten jsme odcházeli s dvoubrankovým vedením. Druhý poločas byl ze strany domácích daleko lepší a hlavně sebevědomí jejich hráček neskutečně vyrostlo. Podařilo se jim skóre srovnat a pak jsme se střídali ve vedení. Od 15 minuty jsme pak znovu vyrobili mnoho technických chyb a neproměnili řadu vyložených šancí. Chyby, které se neustále opakují, nás stojí body. Nemáme ve svém středu tolik zkušených hráček, které by dokázaly družstvo v určitých momentech uklidnit, nebo v těžkých situacích vzít zodpovědnost na sebe. Pevně věřím, že časem i ty naše mladé, talentované hráčky, nasbírají potřebné zkušenosti a my takováto utkání dovedeme k vítězství. Chtěl bych naše družstvo i přes zbytečné porážky v podzimní části pochválit, protože herní zlepšení je markantní, jen to umět zúročit."

 

DHK Zora Olomouc - DHC Sokol Poruba 30:28 (15:17)

Nejlepší střelkyně: Machačová 8, Jansová 5/4, Daňková 4/2 - Demlová 6/3, Rajová Kar. a Kri. po 4, Kalyhina 4. Rozhodčí: Opava, Valášek. Vyloučení: 3/6.

 

Nyní čeká MOL ligu zimní přestávka, ve které určitě o házenou fanoušci nepřijdou. Českou ženskou reprezentaci čeká Mistrovství světa, které hostí tři státy, Švédsko, Norsko a Dánsko. A právě v Dánsku, zemi házené zaslíbené se naše reprezentantky představí, konkrétně ve Frederikshavnu. V základní skupině se utkají s Kongem, Nizozemskem a Argentinou. Veškerá utkání budou ke zhlédnutí na ČT sport. Podrobnosti o přípravě a podrobném programu najdete ZDE

 

MOL liga bude pokračovat jarní částí v lednu, kdy Poruba pojede 6.1.2024.do Mostu. V prvním domácím utkání přivítá Poruba v rámci 13.kola Iuventu Michalovce a to v neděli 14.1.2024 od 16:00 v hale Sareza.

 

Foto: ilustrační.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně