Aktuality

DŮLEŽITÉ UTKÁNÍ S HODONÍNEM HOLKY ZVLÁDLY SKVĚLE A DVA BODY ZŮSTALY DOMA

12.11.2023, 22:45

Začátek utkání posledního týmu s předposledním začalo lépe pro hostující celek, který zásluhou Kalinové a Krejčíkové vedl 0:2. Nutno zmínit, že oba týmy nastoupily do veledůležitého duelu bez svých střeleckých opor. Na naší straně chyběla po úrazu ruky Anežka Farářová a na straně Hodonína Laura Víchová. Obě hráčky však zastoupily jejich spoluhráčky a diváci v hale mohli v nedělní podvečer vidět rychlý a hlavně napínavý zápas. Nyní zpět k samotnému vývoji utkání. Našim holkám se povedlo skóre srovnat až v 7.minutě na 3:3 střelou Míši Demlové ze sedmimetrového hodu. Chvíli bylo utkání vyrovnané, pak naše holky zabraly a udržovaly si těsný náskok (8:5, 12:9). Do střelecké listiny se mezitím zapsala Adéla Baumbachová, která se do ostrého ligového utkání vrátila po roce. Nejprve se dostávala do formy po úraze kolene, pak si na začátku sezóny zlomila palec pravé ruky. Návrat to byl důležitý, spojek nemá Poruba mnoho právě z důvodů několika dalších zranění. Do šaten šly týmy za stavu 15:13 a to mohla po závěrečném hvizdu ještě skórovat Míša Demlová z hranice sedmimetrového hodu, bohužel však trefila tyč.

 

Úvod do druhé půle se našim holkám moc nepovedl, první dva útoky pokazily přihrávku, naštěstí pro nás neměly soupeřky seřízenou mušku a skóre po výměně stran tak otevřela Mária Cabadajová z levého křídla až ve 33.minutě (16:13). Následovalo několik branek na obou stranách a my si stále udržovaly tříbrankové vedení (19:16). Od 37.minuty přišla naše hluchá střelecká pasáž, houževnatý soupeř srovnal (19:19) a trenér Hudeček si bral oddechový čas. Dalších sedm minut vždy Porubanky skórovaly a Hodonín dorovnal (22:22). Posledních 10 minut bylo doslova infarktových. Za stavu 25:22 si v 51. minutě vzal trenér hostí time out. Naše bojovnice se ale rvaly o každý míč a o dvě minuty později už vedly 28:23. Našinec by věřil, že si to vedení už holky pohlídají, ale hodonínské házenkářky byly zásadně proti. Stáhly skóre na 29:27, k tomu Anastasiia Kalyhina neproměnila sedmimetrový hod a hostující Bára Krejčíková ještě snížila minutu a půl před koncem na 29:28. Infarktový závěr jak se patří. V poslední minutě rozhodčí nařídili sedmimetrový hod za faul na proskakující Adélu Baumbachovou a ten s jistotou proměnila zkušená Sheila Hiraldo. Trenér hostí si ještě vzal time out a rozdal svým svěřenkyním pokyny na posledních třicet vteřin, ale naše holky si dnes vybraly ke své bojovnosti i tu správnou dávku štěstí. Hodonín šel do posledního útoku v sedmi hráčkách bez brankářky. Střelu Báry Krejčíkové však Páťa Wizurová skvěle kryla a z našeho posledního útoku v poslední vteřině utkání skórovala v neděli skvěle hrající Kristina Rajová a v hale Sareza mohla vypuknout čirá radost.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

„Již postavení obou celků v tabulce napovídalo, že to bude opravdu souboj kdo s koho. Raritou je, že obě družstva své body získala proti družstvu Zlína. Malou výhodou pro naše družstvo bylo, že jsme hráli v domácím prostředí. Velice pečlivě jsme se na toto utkání připravovali, protože družstvo Hodonína střídá obranné systémy a má ve svém středu velice kvalitní hráčky. Vstup do utkání se nám nepovedl, ale postupně se naše hráčky uklidnily a dokázaly vývoj skóre otočit. Hráčky Hodonína  svou bojovností vždy naše vedení snížily, nebo srovnaly skóre. Byl to opravdu boj o každý míč. Do šaten jsme šli s malým náskokem dvou branek. Všechno jsme si v šatně vyříkali a stanovili taktiku na druhý poločas. Průběh utkání se přesně podobal tomu v prvním poločase. Dokázali jsme odskočit na rozdíl 2 - 3 branek, ale soupeř se vždy dokázal vrátit do hry. Rozhodujícím momentem se jevila 45-53 minuta, kdy jsme dokázali odskočit našemu soupeři ze stavu 22:22 na 29:24. Bohužel místo toho, abychom se uklidnili a hráli v pohodě, začali jsme kupit neskutečné technické chyby a soupeř toho dokonale využil. Během pěti minut snížil náš náskok na jedinou branku. Závěr utkání jsme zvládli na výbornou a nakonec jsme dokráčeli k vítězství. Bylo to opravdu vydřené vítězství a ukázalo, že oba celky mají svou kvalitu. Nejlepší hráčkou utkání byla z našeho družstva zvolena Kristina Rajová, ale já bych chtěl pochválit celé družstvo, protože v tomto utkání bojovaly všechny jako jeden tým. Bojovnost a nasazení si musíme vzít do Olomouce, kde ve středu 15. 11. 2023 zakončíme podzimní část letošní sezóny. Pevně věřím, že si hráčky vezmou z tohoto utkání jen to dobré a přenesou to do utkání s Olomoucí. Držte nám palce a opět se na naše fanoušky těšíme v dalších zápasech jarní části, která začíná již 6.1.2024. Naše družstvo zajíždí na palubovku Mostu. Opravdu velice těžký start v Novém roce.

 

 

DHC Sokol Poruba - HK Hodonín 31:28 (15:13)

Nejlepší střelkyně: Rajová Kr. 7, Demlová 6/2, Rajová Ka. 5 - Kalinová 10/4, Krejčíková 8, Drexlerová 4/1. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Vyloučení: 1/5 (ČK Nováková).

 

Moc času na regeneraci však naše holky nemají. Hned ve středu 15.11. se předehrává téměř kompletní poslední 11.kolo MOL ligy a Poruba hraje od 18:00 v Olomouci. Kdo můžete, přijeďte do hanácké metropole fandit našim házenkářkám v boji o další důležité body.

 

Fotogalerii z utkání s Hodonínem od Štěpánky Czyžové naleznete ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně