Aktuality

PO SVATOMARTINSKÉ HUSE NA HÁZENOU

7.11.2023, 23:01

V neděli 12.11.2023 čeká Sokolky z Ostravy důležité utkání. Utkají se v domovské hale Sareza v 16:00 s týmem, který je letos v MOL lize nováčkem a to s HK Hodonín. Ten je v tabulce poslední, jen o horší skóre tedy za námi. Hodonín porazil stejně jako my pouze Zlín, pak těsně podlehl Olomouci a s ostatními soupeři prohrál o osm a více branek. Nejvyšším rozdílem prohrál Hodonín doma s Iuventou Michalovce (20:40). V minulém kole vyzval Hodonín doma lídra Interligy Dunajskou Stredou a prohrál 22:36. Hodonín se opírá především o Lauru Víchovou, slovenskou křídelnici, která v Hodoníně hraje už několik sezón. V té letošní je v tabulce střelkyň na 10.místě se 48 brankami.

 

Porubanky se musí rychle otřepat z těsné prohry v Šale a připravit se důkladně na tým z jihu Moravy. Chtějí potvrdit jak fanouškům, tak sami sobě, že mají na to, hrát ve vyšších patrech tabulky.

 

V minulém utkání v Šale i přes porážku excelovala naše letošní posila v bráně, Marina Shalimova. Ta přiváděla svými zákroky domácí střelkyně a hlavně trenéra k zoufalství. Bohužel její skvělý výkon k výhře nepomohl. Marinu jsme tak malinko vyzpovídali.

 

Marino, v Šale jsi chytala výborně, přesto jste prohráli. To muselo mrzet. Takový výborný výkon v bráně a tým to nedotáhl k bodům. Kde myslíš, že byla hlavní chyba?

„Utkání bylo z mé strany opravdu velmi dobré a mrzí mě, že to skončilo prohrou, protože vítězství domácích bylo nakonec velmi těsné. Tento zápas jsme myslím odehráli dobře, ale nakonec jsme asi neměli dost sil to zlomit. Holky hrály skvěle v obraně a moc mi pomohly, bohužel v útoku to bylo horší, měly jsme hodně ztrát. Myslím si, že naším hlavním problémem je, že v důležitých chvílích neudržíme koncentraci."

 

V létě jste s Anastasii Kalyhina přestoupily z polského Chorzowa. Jak se ti líbí tým Poruby?

„Ano, přijeli jsme v létě na zkoušku a trénovaly, všechno se nám líbilo a nakonec jsme se domluvili a zůstaly tady. Kolektiv je mladý, perspektivní, přátelský. Realizační tým je dobrý, i přes to, že jsme neuměli a stále neumíme česky, všichni se k nám chovají od začátku moc fajn a se vším nám pomáhají. Líbí se mi také vztahy v týmu i s vedením Poruby."

 

Teď vás čeká poslední Hodonín, důležité domácí utkání. Co vylepšit, aby to vyšlo? Na co si dát pozor?

„Myslím, že v první řadě musíme snížit počet zbytečných ztrát v utkání, hrát s velkou chutí po vítězství a hlavně chladnou hlavou. Pokud všichni budeme hrát od začátku až do konce nejlíp jak to umíme, vítězství bude naše. Věřím nám a věřím, že v neděli zůstanou dva body doma. Čekáme plnou halu našich fanoušků, přijďte, budeme potřebovat vaši podporu."

 

Utkání tedy můžete shlédnout přímo v hale Sareza, v neděli 12.11.2023 od 16:00 hodin, případně pak na tvcom.cz. Odkaz ZDE

Těšíme se na plnou halu a skvělou atmosféru, která požene naše holky k důležitému vítězství.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně