Aktuality

NEŠŤASTNÝ VÝPADEK VE DRUHÉ PŮLI STÁL PORUBU BODY

5.11.2023, 22:56

Utkání 9.kola zahájila domácí Šala vysoko vysunutou obranou a našim holkám se nedařilo v prvním útoku vůbec tuto obranu překonat. Na druhé straně první útok domácích zneškodnila Marina Shalimova. Skóre otevřela Šaľa ve druhé minutě po naší chybě, kdy z rychlého útoku zavěsila Ratvajská. Porubanky hledaly v útoku marně cestu k bráně, bohužel aktivní obrana domácích nás do zakončení nepustila. A pokud ano, nebyli jsme schopni přesně zakončit. Naštěstí jsme měli v bráně Marinu, která kryla veškeré i jasné brankové příležitosti domácích střelkyň. Stav tak byl v 6.minutě stále 1:0 pro domácí. Poté už se holky uklidnily a s Marinou v zádech začaly proměňovat alespoň některé své šance. (2:2, 3:4). Do poloviny poločasu padlo dohromady pouze devět branek (5:4). Na jedné straně byla naše střelecká nemohoucnost, na druhé skvělý výkon naší brankářky. V posledních deseti minutách už se oba týmy rozstřílely a výsledkem bylo poločasové skóre 14:13.

 

Druhou půli zahájila opět skvěle chytající Marina, když zneškodnila sedmimetrový hod Ščípové. Na první branku se čekalo až do 3.minuty, kdy z dálky vyrovnala Karolína Rajová (14:14) a následně jsme šli do vedení trefou Terky Dybalové z pivota. Do 40 minuty bylo skóre vyrovnané a stále nás držela skvěle chytající Marina Shalimova a to i v době vyloučení Káji Rajové. Následně jsme vyrobili zbytečné chyby v útoku, Šaľanky nám odskočily (19:16) a k tomu se navíc přidalo vyloučení Terky Dybalové za úder do obličeje. Toho Šaľa využila a zvýšila na 20:16.  Bohužel se v tu chvíli zranila Anežka Farářová, která už nebyla schopna do konce utkání nastoupit. Tým to rozhodilo a bohužel přišlo další vyloučení za více hráček na hrací ploše a další hned vzápětí, když Aneta Křepelová upadla přímo pod naskakující Pócsikovou a Poruba hrála dokonce se třemi hráčkami v poli. Šaľanky tak odskočily ve 45.minutě až na hrozivých 23:16. Naše holky ale ani tak nesklopily hlavy a kousek po kousku stahovaly náskok domácích. Za 4 minuty daly 4 branky a bylo to 23:20. Zlepšenou obranou a důrazem v útoku se holkám dokonce povedlo v 55.minutě vyrovnat na 25:25. Bohužel jsme v samotném závěru vyrobili zbytečné chyby nebo neproměnili jasné příležitosti a domácí si vítězství pohlídaly (29:27).

 

Naše hráčky si tak opět dokázaly, že bojovnost jim nechybí a i za tak nepříznivého stavu, v jakém byly ve druhé půli, se umí vyburcovat a nevzdat se. Porážka to byla velmi hořká.

 

Trenér Hudeček, který bohužel nemohl do Šaly odjet, hodnotil utkání takto:

„Tým odjížděl s nadějí na úspěch, kterým by byl zisk bodů. Bohužel jsme odehráli nejslabší utkání v letošní soutěži. Tomu odpovídal i náš vstup do utkání. Již v páté minutě prvního poločasu jsme udělali 5 technických chyb. Celkem jsme jich vyrobili za utkání 20. Ještě, že v brance nás neskutečným výkonem držela Marina Shalimova, která jediná zaslouží za svůj výkon obrovskou pochvalu. Stejný vstup jsme měli i do druhého poločasu. Naše družstvo dokonce prohrávalo o 7 branek. Holky to však nezabalily a dokázaly srovnat na remízový stav. Svým vynikajícím výkonem je neustále držela Marina, která měla 44% úspěšnost. Hráčky však nedokázaly zužitkovat její podporu a svou uspěchanou a nepřesnou střelbou, společně s technickými chybami, doslova darovaly domácím vítězství. Svým výkonem hráčky tentokrát zklamaly jak v útoku, tak v tomto utkání i v obraně. Domácí družstvo Šaly nakonec zaslouženě zvítězilo. Teď přivítáme na domácí palubovce nováčka soutěže, družstvo Hodonína. Obě družstva mají pouze 2 body a tak se rozhodne, které družstvo bude šťastnější  a odskočí malinko vpřed. Pevně věřím, že se dobře připravíme, naladíme a uděláme maximum pro vítězství."

 

HK Slovan Duslo Šaľa - DHC Sokol Poruba 29:27 (14:13)

Nejlepší střelkyně: Takáčová 6, Pastoreková 5/1, Pócsiková 4/1, Ščípová 4/2 - Demlová 6, Dybalová a Rajová Kar. po 4. Rozhodčí: Balogh, Klimko. Vyloučení: 5/5.

 

Jak již zmínil trenér, v neděli 12.11. hostí Porubanky souseda v tabulce, poslední HK Hodonín. Všichni věříme, že holky potvrdí svou bojovnost a přetaví ji v zisk dvou bodů.

 

(Foto: web HK Slovan Duslo Šaľa)

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně