Aktuality

HOLKY Z PORUBY CHTĚJÍ ZE ŠALY PŘIVÉZT BODY

1.11.2023, 21:03

Další kolo MOL ligy se blíží a Porubanky čeká výjezd na Slovensko. Jedou v sobotu 4.11.2023 do Šaľy, kde se v 18:30 utkají s týmem, který jak už jsme psali, má 5 bodů za dvě domácí výhry s Hodonínem a Pískem a remízu ve Zlíně. Tým táhne trio Pócsiková, Vargová, Ščípová. Po loňské sezóně, kdy obsadili v základní části Interligy druhé místo a brali stříbrné medaile, je zatím ta letošní z jejich strany slabší.

 

Naše holky se s Šaľou utkaly v létě na turnaji v Olomouci, kde prohrály těsným rozdílem 25:27. Holky tak ví, že je před nimi soupeř, na kterého si určitě věří. Na blížící se utkání se zeptáme Márie Cabadajové, ale také se s ní vrátíme k poslednímu utkání se Slavií Praha.

 

Maruško, se Slavii, kde jsi dříve hrála, jste prohráli. Každopádně jste favorizované Pražačky potrápili. Co podle tebe chybělo k zisku bodů?

„Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Jako na každý zápas jsme se opět připravovali poctivě. Dokážeme se soupeřkami držet krok, ale je tam vždy nějaké ale. Možná ztráta koncentrace nebo víra sami v sebe nás okrádají o body. Myslím si, že chemie v týmu funguje a dokážeme za sebou stát. Pevně věřím, že se to zlomí a brzy otočí na naši stranu."

 

Na Slavii jsi tedy dříve hrála. Je v týmu ještě někdo, s kým ses potkala na hřišti?

„Ano, většina už sice hraje jinde, ale potkala jsem se na hřišti s Péťou Kudláčkovou, Áďou Novotnou nebo Niki Motejlovou. Dlouhodobě znám také Vendy Fryčákovou, která kvůli zranění ještě nehraje. Vždy jsem ráda, že se vidíme. S holkama jsem vycházela dobře, takže je to vždy fajn. Také tím, že jsem nějakou dobu v Praze žila a s holkama se potkávala i mimo hřiště tak letmo znám i ostatní."

 

Jak dlouho jsi na Slavii hrála a na co vždy ráda vzpomínáš?

„Na Slavii jsem hrála pouze jeden rok, ale s holkama jsem v kontaktu stále. A na co ráda vzpomínám? To snad ani nemůžeme zveřejňovat (smích), řeknu jen to, že jsme se nikdy nenudily."

 

Teď teda Šala na jejich horké půdě. Jak vidíš šance na body? Co je jejich největší zbraní?

„V Šale byla utkání vždycky těžká. Věřím ale, že se dokážeme porvat o co nejlepší výsledek. Dle mého názoru je v domácích utkáních ženou dopředu diváci. Tím soupeřky nechci v žádném případě podceňovat. Šala je kvalitní celek. My budeme každopádně bojovat, máme na to. Držte nám palce!"

 

Utkání bude ke shlédnutí na niké.sk. Odkaz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně