Aktuality

FAVORITA JSME POTRÁPILI, ALE NA BODY TO NESTAČILO

30.10.2023, 12:51

Skóre v utkání otevřela po samostatném průniku Kája Rajová, poté se Slavia dostala do vedení dvěma brankami Terezy Vostárkové. Ale naše holky opět vyrovnaly trefou Anežky Farářové ze sedmimetrového hodu. Do 8 minuty byla hra i skóre vyrovnané (4:4), následně Slavia z každého útoku skórovala, kdežto my bohužel vytvořili technickou chybu nebo narazili na kvalitní obranu a hostující tým odskočil na 4:7. Aneta Kavalová z křídla a Míša Demlová z pivota skóre znovu stáhly na 6:7. Tento scénář se pak bohužel opakoval několikrát. Porubanky se dotáhly, ale Slávia vždy opět odskočila. Ve 20 minutě dokonce na šestigólový rozdíl 8:14. Ale i ten do konce první půle naše holky opět stáhly (13:15). Do šaten se šlo za stavu 13:16, kdy v poslední minutě ještě Adriana Míšová skórovala a v posledních vteřinách po pěkné akci měla ve svých rukou Kája Rajová snížení, ale Petra Kudláčková její náskok zlikvidovala.

 

Do druhé půle vstoupila lépe Slavia a naše holky se držely stále na dostřel, hlavně díky neomylné Anežce Farářové ze sedmimetrových hodů (17:19). Pak přišla ovšem naše slabá chvilka, kdy jsme z každého útoku inkasovali, kdežto naše střelecké pokusy vyšly naprázdno a Pražanky odskočily na 17:22. Každopádně naše bojovnice se nevzdávaly, díky zlepšené obraně a skvělým zákrokům Adély Hřebejkové, která zlikvidovala náskok z brankoviště a dva sedmimetrové hody, si stále držely šanci na srovnání (22:24). Bohužel jsme toho nedokázali využít v útoku a Slavia opět odskočila (22:27). Poslední pětiminutovku už si loňský Mistr pohlídal a gólem ze sedmičky už po závěrečném hvizdu pečetila konečný stav Denisa Holeňáková na 27:32.

 

Trenér Hudeček hodnotil toto utkání takto:

 

„Čekalo nás velice těžké a náročné utkání. Stejně jako na ostatní utkání, tak i na Slavii, jsme se poctivě připravovali. Byli jsme si dobře vědomi kvality a údernosti spojek soupeře, stejně tak jako kvality vynikající reprezentační brankářky Kudláčkové. Do poloviny prvního poločasu jsme drželi se soupeřem krok. Pak přišel náš tradiční herní výpadek, kdy jsme školáckými technickými chybami soupeři darovali laciné branky. Rovněž naše uspěchaná a nepřesná střelba byly základem vedení Slavie o pět branek. Po oddechovém čase se naše hráčky uklidnily a do konce poločasu snížily vedení soupeře na rozdíl tří branek. Nebýt zbytečných technických chyb a neproměňování šancí, odcházeli bychom do šaten za daleko příznivějšího stavu. V šatně jsme si opět vyříkali věci, které nám nešly, a stanovili si taktické pokyny. Zlepšená hra v postupném útoku nám přinesla snížení na 22:24. Znovu jsme byli ve hře, ale bohužel jsme tentokrát nedokázali čelit našemu soupeři v obranné činnosti. Tak jako mnohokrát jsem vyzdvihoval naši kvalitní obranu, která převyšovala postupný útok, tak tentokrát jsme v obraně propadli. Zkoušeli jsme hrát dokonce v početní převaze bez brankářky. Touto variantou jsme zaskočili našeho soupeře a snižovali jeho pětibrankové vedení. Bohužel jsme nedokázali ubránit jejich postupný útok a díky našim chybám navýšila Slavia skóre na konečných 27:32.  Musíme sportovně přiznat, že soupeř byl lepší a zaslouženě zvítězil. Naše děvčata zaslouží pochvalu a obdiv za bojovnost s jakou se rvala o možnost vítězství. Každá porážka mrzí a bolí, ale ještě víc bolí porážky s Pískem a Plzní. Nyní nás čeká série soupeřů, kteří jsou „hratelní" (Šaľa, Hodonín a Olomouc) a my musíme udělat maximum pro zisk bodů. Pevně věřím, že děvčata budou bojovat stejně jako v dosavadních utkáních a oprostí se od zbytečných chyb, které nás dosud stály vítězství."

 

DHC Sokol Poruba - DHC Slavia Praha 27:32 (13:16)

Nejlepší střelkyně: Farářová 9/6, Demlová 4, Rajová Kar. a Rajová Kri. po 3 - Vostárková 8, Holeňáková 5/1, Míšová 5. Rozhodčí: Friedel, Kučerka. Vyloučení: 4/5.

 

Zůstáváme tak stále díky lepšímu skóre na 11. místě před posledním Hodonínem. 8.kolo přineslo řadu zajímavých výsledků, kdy Zlín přehrál doma Olomouc 26:23 a Kynžvart si poradil s Mostem 28:27. Příští kolo jedeme na horkou půdu Šaľy, které se oproti loňské sezóně tolik nedaří. Porazila v prvním kole Hodonín a pak už jen remizovala ve Zlíně a o gól vyhrála doma s Pískem. Kdy a kde se hraje, se brzy dozvíte zde na webu a na našich sítích.

 

Fotogalerii z utkání můžete najít na našem webu ZDE

Kompletní fotodokumentaci od Štěpánky Czyžové pak ZDE

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně