Aktuality

DO OSTRAVY PŘIJEDE LOŇSKÝ MISTR ČR, SLAVIA PRAHA

26.10.2023, 11:15

Po těsné porážce s Plzní přivítá Poruba opět doma loňského Mistra ČR, Slavii Praha. Ta prošla letos nemalými změnami, ale jak jsme psali, po počátečních porážkách přišla šňůra výher včetně skalpu Dunajské Stredy. Utkání to tedy nebude vůbec lehké, ale naše bojovnice se nikdy nevzdávají a do utkání půjdou s chutí poprat se o každý míč.

 

V neděli 29.10.2023 zpět v hale Sareza v 16:00 utkání začne, přijďte podpořit naše holky proti těžkému soupeři z Prahy. Do haly vás tentokrát zve jedna z dvojčat Rajových, Karolína. Kája se již zabydlela na střední spojce jak v Porubě, tak také v juniorské reprezentaci. Ta měla před nedávnem přípravný kemp v Luhačovicích a spolu s Kájou odjela na kemp i její sestra Kristina a nově také dorostenecká pivotmanka Adéla Dobrozemská.

 

Kájo, máte za sebou těsnou prohru s Plzní. Co se nepovedlo?

Vůbec se nám nepovedl první poločas, nedokázali jsme proměnit vyložené šance a nadělali spoustu technických chyb. Naopak si myslím, že do druhého poločasu se nám povedlo nastoupit dobře a dokázali jsme se Plzni dorovnat, ale našimi chybami jsme nezvládly samotný závěr. To nás moc mrzí, na Plzeň jsme měly."

 

Před časem jste se vrátily se sestrou a Adélou z reprezentačního srazu juniorek. Jaký byl?

„Na srazu se mi samozřejmě jako vždy líbilo, po dlouhé době jsem viděla zase své reprezentační spoluhráčky. Dá se říct, že jsme začali tak nějak od začátku, protože se na kempu objevilo plno nových tváři. Kemp byl tedy o začleňování těchto hráček do naší hry. Během týdne jsme měli možnost odjet na kvalifikační zápas žen s Finskem, holky podpořit a povzbudit. Byl to super zážitek a v hale byla skvělá atmosféra. Také jsme sehráli dvě přípravná utkání se Srbkama, jednou remizovaly a jednou prohrály."

 

Teď vás čeká doma Slavia Praha, která docela překvapivě porazila vysoko Dunajskou Stredu. Co je největší zbraní Slávistek?

„Slavie Praha určitě patří k nejtěžším soupeřům v naší lize a utkání nebude vůbec lehké. V bráně mají Petru Kudláčkovou a v poli šikovné spojky. Pečlivě se na soupeře připravujeme a půjdeme se porvat o dva body. Doufám, že nás naši fanoušci přijdou do haly podpořit."

 

Utkání se tedy hraje v neděli 29.10.2023 od 16:00 a jako vždy bude k vidění i na tvcom.cz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně