Aktuality

PO VYŘAZENÍ Z ČESKÉHO POHÁRU SI CHTĚJÍ HOLKY SPRAVIT CHUŤ S PLZNÍ

19.10.2023, 20:24

Jak už jsme psali, los Českého poháru přisoudil našim holkám nejvíce nejpříjemnějšího soupeře, jaký v losovacím koši byl. A to jak svou silou, tak i co se týče cestování - DHK Baník Most. Ve středu tedy odjely Porubanky na sever Čech, aby zkusili nemožné a překvapily favorita. Po strastiplné cestě a menším zpoždění dorazily do haly Černých andělů a soupeřky určitě zaskočily. Anežka Farářová otevřela skóre a do 10.minuty bylo utkání stále vyrovnané a naše holky svou houževnatostí donutily domácího trenéra vzít si oddechový čas (9:8). Holky nepolevily a další desetiminutovka byla stále vyrovnaná (12:12, 15:14). Na konci poločasu už domácí brankově odskočily a do šaten se šlo za stavu 19:15.

 

Do druhé půle domácí tým vlétl a v 6. minutě už byl rozdíl šestibrankový (23:17). Nepomohl ani time out trenéra Hudečka v 11. minutě za stavu 25:19. Mostečanky už nepolevily, po dalších deseti minutách byl rozdíl ve skóre desetibrankový (31:21) a trenér Hudeček si bral opět oddechový čas. Naše holky se ještě statečně snažily alespoň náskok snížit, ale bohužel utkání už si domácí pohlídaly a čtvrtfinále Českého poháru skončilo tak jako začalo, opět střelou Anežky Farářové na konečných 37:27.

 

Hodnocení trenéra:

 

„Bohužel jsme odjížděli v oslabené sestavě, jednak pro pracovní vytížení, dále některé hráčky, které jsou u nás na hostování, startovaly v poháru za své mateřské kluby, případně si třeba Sheila Hiraldo plní za Portoriko reprezentační povinnosti. I přes toto citelné oslabení jsme se chtěli poprat o co nejlepší výsledek. Vstup do utkání se nám vydařil a my drželi s domácím celkem vyrovnanou partii až do 21 minuty, kdy na ukazateli svítil stav 15:14. Pak přišel náš tradiční výpadek a my do konce poločasu vstřelili pouze 1 branku. V poločase jsme si stanovili taktiku, jak dál. S přibývajícím časem začaly našim hráčkám ubývat síly a my nedokázali čelit velkému tlaku domácích. Přišla celá řada technických chyb, uspěchaná a hlavně nepřesná střelba. Toto všechno hrálo do karet domácím hráčkám, které nás trestaly z rychlých útoků a pohodlně si budovaly svůj náskok, který narostl na konečných deset branek. Nejsme až tak zklamaní z porážky, která se dala očekávat, ale z výše porážky. Myslím, že naše hráčky si za svůj výkon zaslouží pochvalu. Hrát pouze na 5 spojek (z toho jedna dorostenka) vypovídá samo o sobě, nemohli jsme s takovým soupeřem vydržet se silami celých 60 minut. Domácí pravidelně střídali a drželi neustále agresivní hru po celou dobu a zaslouženě zvítězily."

 

DHK Baník Most - DHC Sokol Poruba 37:27 (19:15)

Nejlepší střelkyně: Kuxová 5/1, Stříšková a Zachová po 5 - Farářová 8, Kalyhina 6/1, Dybalová 5. Rozhodčí: Čapek, Veselý. Vyloučení: 4/3. Do semifinále postupuje Baník Most.

 

Krátkou regeneraci teď mají naše holky před dalším utkáním. V neděli 22.10.2023 nastoupí po reprezentační pauze v rámci 7.kola MOL ligy výjimečně ve sportovní hale v Polance nad Odrou v 17:00 hod. proti DHC Plzeň. Ta má na svém kontě dvě výhry - porazila po brankové přestřelce Olomouc a vysoko Hodonín. Další čtyři utkání - s Mostem, Dunajskou Stredou, Pískem a Zlínem prohrála. Překvapením bylo osmifinále Českého poháru, kdy na půdě Sokola Vršovice padla o gól a jako jediný inteligový tým podlehl prvoligovému celku. Plzeň táhnou mladá spojka Simona Schreibmeierová a zkušená Veronika Fenclová (Galušková).

 

Porubanky si v utkání s Plzní chtějí určitě spravit chuť po porážce v Mostu a navázat na sympatické výkony s favority hlavně v prvních poločasech a získat další body do tabulky MOL ligy. Pevně věříme, že si fanoušci najdou v neděli v podvečer cestu do Polanky nad Odrou a vytvoří bouřlivou atmosféru našim bojovnicím.

 

Utkání bude opět přenášeno na tvcom.cz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně