Aktuality

LOS ČESKÉHO POHÁRU NÁM NEPŘÁL

16.10.2023, 10:47

Reprezentační přestávka je za námi a všechny házenkářské fanoušky potěšilo vystoupení české reprezentace, která získala veledůležité 4 body do tabulky své kvalifikační skupiny. Skvěle se tak rozjela směrem k Euru 2024. Ostravské fanoušky obzvláště potěšila účast naší mladé brankářky Patricie Wizurové na reprezentačním kempu. Ta se do utkání sice nepodívala, každopádně už samotná pozvánka do ženské reprezentace je velkým úspěchem. V nominaci byly také dvě naše bývalé opory, Silvie Polášková a Eliška Desortová. První jmenovaná se stejně jako Páťa neprobojovala do sestavy, zato Eliška svůj první ostrý reprezentační start chytla tzv.za pačesy a předvedla skvělé výkony. Do dalších kvalifikačních utkání přejeme českému výběru hodně štěstí.

 

Více o obou utkáních najdete ZDE

 

Další reprezentační povinnosti měly v týmu juniorek dvojčata Karolína a Kristina Rajovy spolu s dorostenkou Adélou Dobrozemskou. Juniorská reprezentace se v rámci svého kempu v Luhačovicích dvakrát utkala proti Srbkám. Poprvé výběr remizoval, podruhé prohrál.

 

Více informací o kempu juniorek najdete ZDE

 

Ale teď zpátky do Ostravy. Naše děvčata čeká už ve středu 18.10.2023 daleká cesta do Mostu, kde sehrají čtvrtfinále Českého poháru. Nejen na pohárové šance jsme se zeptali Terky Dybalové?

 

Terez, ještě se na chvíli vrátíme do Dunajské Stredy, vašeho posledního utkání. Tam se vám vůbec nepovedla druhá půle 2.poločasu. Čím to? Hráli jste oproti ostatním týmům na jejich půdě docela vyrovnaně.

„V 1. poločase jsme s Dunajskou drželi krok a soupeře trochu zaskočily. Bohužel ve 2. poločase jsme začaly kupit spoustu technických chyb a nechaly soupeřky odskočit o více branek. Výsledek nás velmi mrzí, jelikož v průběhu zápasu jsme dokázaly kvalitního soupeře dost potrápit."

 

Teď vás čeká daleká cesta do Mostu v rámci Českého poháru. Jak vidíš vaše šance a co říkáš na los?

„Los nám letos moc nepřál, v koši byli určitě „hratelnější" soupeři, ale i přesto se porveme o co nejlepší výsledek."

 

V reprezentační pauze jsi v rámci náborových akcí Sokola Poruby navštívila ZŠ ve Vřesině, kde jsi s házenou začala. Jaké to bylo vrátit se do školy?

„Bylo velmi příjemné vrátit se zpět a zavzpomínat na časy, kdy jsem s házenou začínala. Setkání s paní ředitelkou a učitelkami bylo velice příjemné a jsem ráda, že jsem jim mohla za vše poděkovat tím, že jsem jim věnovala svůj podepsaný dres."

 

Jaké vůbec byly tvé házenkářské začátky? Zkoušela si i jiné sporty?

„Jako malá jsem vyzkoušela spoustu sportu, od gymnastiky až po tenis. Výjimka byla právě ve Vřesině u kroužku házené s paní Danou Bártovou, díky které se pro mě stala házená sportem číslo jedna."

 

Děkujeme za rozhovor a doufáme, že se ve Vřesině najdou další šikovné házenkářky.

 

Utkání Ćeského poháru budete moct sledovat na tvcom.cz. Další utkání MOL ligy sehraje Poruba už doma a to v neděli 22.10.2023 výjimečně ve sportovní hale v Polance n.Odrou proti DHC Plzeň od 17:00 hod. Věříme, že i v Polance vytvoříte našim holkám bouřlivou atmosféru.

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně