Aktuality

VYSOKÁ PORÁŽKA V DUNAJSKÉ STREDĚ BYLA KRUTÁ

8.10.2023, 21:13

Porubanky neodjely do Dunajské Stredy v plné sestavě, přesto zahájily utkání na půdě zatím neporaženého vítěze loňského ročníku MOL ligy bez přehnaného respektu. Dařilo se v obraně držet nebezpečné domácí střelkyně, v útoku vycházely kombinace a pestrá a rychlá hra držela naše holky stále ve hře. Vše jistila v bráně skvělými zákroky Adéla Hřebejková, která zneškodnila mimo jiné jak jeden sedmimetrový hod, tak například střelu z „trháku" naši bývalé kanonýrky Elišky Desortové. V závěru poločasu vinou vyloučení a technických chyb domácí celek odskočil na rozdíl tří branek 17:14.

 

Úvod druhé půle ovlivnilo vyloučení Míši Demlové a domácí tak ještě zvýšily své vedení na 19:14. Pak jsme ještě stáhli skóre na tři, čtyři branky a drželi stav utkání na dostřel. Bohužel se hra začala kouskovat množstvím vyloučení. Od 50 minuty jsme navíc začali kupit technické chyby a favoritky z jihu Slovenska postupně navyšovaly své vedení až na konečných nelichotivých 35:24.

 

V okleštěné sestavě i přes porážku zanechaly naše holky sympatický výkon a věříme, že se k němu zase po reprezentační pauze vrátíme.

 

Hodnocení trenéra Hudečka:

„Bohužel jsme opět odjížděli v oslabené sestavě. Pro vleklé problémy s námi neodcestovala Sheila Hiraldo a ze studijních důvodů opět nemohla nastoupit brankářka Wizurová. Byli jsme si dobře vědomi síly našeho soupeře a opravdu pečlivě jsme se na jejich hru připravovali. Na tréninku jsme věnovali velice mnoho času hře D. Stredy a vždy nám postavené družstvo hrálo jejich kombinace, abychom si zvykali a dokázali reagovat. Dohodli jsme se i na taktice, která měla eliminovat hlavní zbraně soupeře. Do utkání jsme vstoupili opravdu velmi dobře a neustále se drželi soupeři na dostřel. Bohužel naše mladé hráčky nedokázaly dodržet taktické pokyny a i přes oddechový čas, svou zbrklostí a technickými chybami, dovolily domácím odskočit ze stavu 14:13 na 17:14. V šatně jsme si opět zdůraznili, čeho se máme držet. Ve druhém poločase si domácí držely svůj náskok. Naše opětovné školácké technické chyby a uspěchaná střelba, umožnily domácím zvýšit svůj náskok na rozdíl 8 branek. Družstvo domácích si v závěrečných minutách v poklidu navyšovalo svůj náskok až na rozdíl 11 branek. Prohráli jsme zcela zaslouženě, ale výše porážky je vzhledem k průběhu utkání příliš krutá. Naše mladé a citelně oslabené družstvo předvedlo opravdu bojovný výkon, ale herní kvalita byla jednoznačně na straně soupeře. Utkání nám ukázalo, v čem zaostáváme a na čem musíme tvrdě pracovat. Nyní nás čeká reprezentační přestávka, kterou musíme využít pro zlepšení všech herních činností. V dalším utkání nás čeká hratelný soupeř z Plzně, se kterým se utkáme v Polance nad Odrou 22. 10. Pevně věřím, že se naše hráčky budou rvát o možnost bodového zisku a potěší naše věrné fanoušky, kterým tímto děkujeme za jejich přízeň."

 

HC DAC Dunajská Streda - DHC Sokol Poruba 35:24 (17:14)

Nejlepší střelkyně: Pénzes 8, Kovács 6, Juhos 6 - Faráčová 8/6, Demlová 5, Rajová Ka. 4. Rozhodčí: Baďura, Záhradník. Vyloučení: 8/6.

 

Foto: HC DAC Dunajská Streda

 

Jak jsme již zmínili, nyní je na programu reprezentační přestávka. V ní se utká česká ženská reprezentace v rámci kvalifikace na Euro 2024 ve středu ve Zlíně s Finskem. V nominaci tenéra Dahla se poprvé objeví naše Patricie Wizurová, z čehož máme obrovskou radost. Do Luhačovic se zase sjede juniorská reprezentace, ve které jsou opět dvojčata Karolína a Kistina Rajovy a poprvé je také pozvaná dorostenka Adéla Dobrozemská.

Všem našim holkám a reprezentacím držíme palce.

 

Více najdete na webu ČSH zde ŽENY a JUNIORKY

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně