Aktuality

BYLA JSEM NERVÓZNÍ, ALE BRZY TO ZE MĚ SPADLO

3.10.2023, 23:51

Porubu čeká po sokolském derby, které nevyšlo výsledkově zcela podle představ, cesta na horkou půdu slovenského ambiciózního týmu z Podunajské nížiny - HC DAC Dunajská Streda. Ta je zatím bez ztráty bodu na prvním místě tabulky MOL ligy, kdy s Michalovci vyhrála o 3 branky, pak v Kynžvartu o 5. Následně takzvaně naložila doma Zlínu (o 15) a Písku (o 19). Plzeň dostala „jen" o 7. To nejsou zrovna hezké vyhlídky, ale jak se říká... Kdo se bojí.... Naše bojovnice ukázaly, že umí zabrat a když se vše sejde, dá se porazit každý.

 

Důkazem bojovnosti je mimo jiných také nováček v našem týmu, vzrůstem sice malá, ale dravostí si nezadá s vyššími, dvaadvacetiletá střední spojka z Otrokovic, Klára Žůrková. Naskočila uprostřed utkání s Pískem na palubovku a byla všude. Rozbíhala akce, nahrávala do pivota a sama pak vsítila dvě branky. Položili jsme ji pár otázek:

 

Kláro, v Porubě jsi krátce, jak se zrodilo tvé hostování?

„Ano v Porubě jsem krátce, byla jsem oslovena po prvním pohárovém utkání za Otrokovice a velmi mě to potěšilo. Je to pro mě skvělá šance, jak si zkusit zahrát nejvyšší soutěž."

 

Jaká je tvá hráčská kariéra, kde jsi začínala s házenou?

„Jako malá jsem začínala v Bystřici pod Hostýnem, kde jsem hrála převážně s klukama, v mladších žačkách jsem začala dojíždět do Otrokovic, kde jsem doposud. Měla jsem také ve starším dorostu hostování v Olomouci, kde jsem si poté zkusila v sezóně 2020/2021 hrát za ženy Interligu. Po roce jsem ukončila hostování a soustředila se jen na Otrokovice."

 

Utkání s Pískem bylo tvé druhé utkání v dresu Poruby, ale poprvé ses dostala na hřiště, jaké byly tvé pocity?

„Ano, s Pískem jsem byla poprvé s týmem na hřišti a byla jsem upřímně hodně nervózní, ale naštěstí nervozita brzy odpadla, za což jsem byla velmi ráda a snad mi to šlo (úsměv)."

 

Ted vás čeká favorit MOL ligy, Dunajská Streda. Jak vidíš vaše šance?

„Dunajská Streda je určitě jeden z nejsilnějších týmů MOL ligy, ať už jejich rychlou hrou nebo individualitami v týmu. Myslím si, že pokud budeme bránit minimálně tak, jako proti Písku a budeme proměňovat šance, nebudeme za Dunajskou Stredou určitě zaostávat."

 

Prozraď porubským fanouškům něco o sobě, co studuješ, případně jaké máš koníčky mimo házenou apod.

„Studuji fyzioterapii v Olomouci a jsem v posledního ročníku, takže mě čekají závěrečné zkoušky. Jinak moc času na jiné koníčky než házenou nemám, jelikož pocházím z házenkářské rodiny. Také přítel hraje házenou, tak pokud nejedu na svůj zápas, tak jedu jako fanoušek na jiný (úsměv)."

Děkujeme za rozhovor a ať se ti v Ostravě daří.

 

Utkání s Dunajskou Stredou můžete sledovat v sobotu 7.10.2023 od 18:00 na nike.sk. Odkaz na utkání je ZDE.

 

Následovat bude reprezentační přestávka a po ní s největší pravděpodobností 18.10.2023 čtvrtfinále Českého poháru. Soupeře zatím neznáme. Poté přivítá Poruba doma výjimečně v hale v Polance tým z Plzně a to v neděli 22.10.2023 od 17:00. Držte našim holkám palce.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc4103128:13123
2.DHC Plzeň321094:9020
3.Handball club Zlín5212150:14613
4.DHC Sokol Poruba4202119:12410

Nejlepší střelkyně