Aktuality

BOJOVNÝ VÝKON CELÉHO TÝMU A PRVNÍ BODY DO TABULKY

24.9.2023, 22:15

Porubanky jely do Zlína s jasným cílem, vyhrát. A to se jim povedlo. Přes zranění Baumbachové, Ulmanové, Miskové, Kavalové a částečně i Hiraldo byl tým trenéra Hudečka odhodlaný odvézt si z Baťova města oba body. K týmu se poprvé připojily dvě nové hráčky a to levé křídlo Aneta Křepelová, která přestoupila z Mostu a na severu Moravy studuje a na hostování z Otrokovic střední spojka Klára Žůrková, která posílila řady spojek po zranění výše jmenovaných.

 

Naše holky hned z prvního útoku udeřily a to po individuální akci Karolíny Rajové. První útok domácích pak skvělým zákrokem zneškodnila Adéla Hřebejková a na 2:0 zvyšovala opět Karolína Rajová. Zlín neměl v prvních útocích správně seřízenou mušku a my tak i po pár chybách stále vedli (1:4). Následně jsme bohužel hráli dvakrát v oslabení a Zlín srovnal (4:4). Poté hrál v oslabení i Zlín a my jsme s dobře fungující obranou a skvěle chytající Adélou Hřebejkovou šli opět do vedení (4:6, 5:8). Donutili jsme tak ve 22.minutě domácího trenéra k oddechovému času. To naštěstí nepomohlo a do poločasu jsme bojovným výkonem udrželi vedení (10:13).

 

Druhý poločas začal na obou stranách v prvních útocích nepřesnostmi, ale následně snížil Zlín. My hned z rychlé rozehrávky snížili z ruky Terky Dybalové (11:14). Následné oslabení jsme přečkali a dokonce pak navýšili skóre na 11:15. Tvrdá obrana a další skvělé výkony Adély náš tým držely stále přibližně v pětibrankovém vedení a nedovolily domácím přiblížit se na dostřel. Bojovnost všech hráček, podpořena skvělými zákroky našich brankářek a hlasitá podpora v hledišti hnala naše holky k zaslouženému vítězství, které oslavily hned na palubovce po závěrečném hvizdu.

 

Hodnocení trenéra Hudečka:

„Na Zlín nemáme dobré vzpomínky. V loňské sezóně jsme prohráli všechna čtyři utkání. Zlín je svou herní kvalitou na stejné úrovni jako naše družstvo a tak jsme jeli do Zlína s jediným cílem a to prolomit negativní bilanci a zvítězit. Poctivě, stejně jako na další družstva, jsme se i na hru Zlína připravovali. Věnovali jsme spoustu času rozboru hry Zlína u videa a rovněž v samotném tréninku jsme si přehrávali základní kombinace našeho soupeře. Družstvo  bylo dobře připravené, nyní jen šlo o to, aby hráčky splnily veškeré taktické pokyny a dodržely stanovenou taktiku. Vstup do utkání se nám skutečně povedl a my se ujali vedení, které jsme si po celý první poločas udržovali. Dokonale jsme našeho soupeře zaskočili a veškeré jejich snahy o překonání naši obrany jsme měli dobře načtené. Připočteme-li k tomu vynikající úspěšnost brankářky Hřebejkové (45%), bylo naše vedení pochopitelné. Naše hráčky neskutečně bojovaly a doslova z nich prýštila vůle po vítězství. V přestávce jsme si zdůraznili některé věci, které nám tolik nešly, a domluvili jsme se na další naší taktice. Druhý poločas jsme zahájili stejně kvalitně jako první a odskočili soupeři na rozdíl 7 branek. Opět vynikající obrana, podpořená výbornými výkony brankářek Hřebejkové a Wizurové nám dávaly více klidu v naší hře. Chtěl bych pochválit celé družstvo za neskutečnou bojovnost, agresivitu a vůli po vítězství. Přesto, bych chtěl vyzvednout dvě hráčky a to sestry Rajovy, kterým toto utkání opravdu vyšlo. Každopádně teď nechci vítězství nad Zlínem nijak přeceňovat, musíme zůstat nohama na zemi a nadále tvrdě pracovat na zlepšení kvality našeho herního projevu. Přesto věřím, že toto vítězství hráčkám pomůže hlavně psychicky a ony si budou ještě více věřit a nadále tvrdě pracovat na zlepšení svého výkonu. Již tuto neděli nás čeká další velice nepříjemný soupeř, Písek. Všichni víme, že ústřední postavou družstva je nejlepší hráčka MOL ligy, bývalá reprezentační spojka Korešová. Musíme se opět velice poctivě na hru Písku připravit a potvrdit, že naše vítězství ve Zlíně nebyla náhoda. Doufám, že nás přijdou podpořit naši skvělí fanoušci a vytvoří jako vždy skvělou atmosféru."

 

Handball club Zlín  - DHC Sokol Poruba 24:28 (10:13)

Nejlepší střelkyně: Kříčková a Polomíková po 5, Ševčíková 4/1 - Farářová 8/6, Rajová Kar. 6, Rajová Kri. 4. Rozhodčí: Šlezingr, Špunar. Vyloučení: 3/5.

 

Jak zmínil trenér, další utkání MOL ligy se hraje doma s Pískem a opět v hale Sareza v neděli 1.10.2023 od 16:00. V řešení je stále utkání Českého poháru, které by se mělo hrát ve čtvrtek 28.9. V této chvíli neznáme podrobnosti, sdělíme hned, jak se je dozvíme.

 

(Foto: Jaroslav Pavlík, HC Zlín)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc200263:6921
2.DHC Plzeň220067:6319
3.DHC Sokol Poruba320191:8910
4.Handball club Zlín310289:8910

Nejlepší střelkyně