Aktuality

PORUBU ČEKÁ ZLÍN A V RÁMCI ČESKÉHO POHÁRU KUNOVICE

19.9.2023, 12:20

Tři utkání, tři prohry. Ta poslední proti Kynžvartu bohužel rozdílem třídy. Tým trápí série zranění, ale co týmu nechybí je bojovný duch a vůle po vítězství. Nyní čeká Porubanky utkání ve Zlíně, na který nemají z loňska dobré vzpomínky. Ale vše se jednou zlomí a všichni pevně věříme, že právě teď. V sobotu 23.9. v 18:00 hodin tak odehrají čtvrté kolo MOL ligy ve Zlíně a utkání můžete jako vždy sledovat na tvcom.cz. Odkaz najdete na konci článku.

V pondělí 18.9. také proběhlo losování osmifinále Českého poháru žen a Porubě los přidělil stejného soupeře jako v loňské sezóně a to SHK Kunovice. Utkání by se mělo odehrát ve státní svátek 28.9. Přesný termín a čas je zatím předmětem jednání. Budeme vás včas informovat.

 

Dnešní minirozhovor jsme se rozhodli udělat s naší nejmladší brankářkou, talentovanou odchovankyní karvinského Sokola Patricií Wizurovou, která je stabilním článkem juniorské reprezentace, dostala důvěru také trenéra Hudečka a ve všech třech utkáních byla jedničkou. Co ale všechny příjemně překvapilo, když trenér českého národku Bent Dahl nominoval Páťu na reprezentační kemp, který bude završen kvalifikačními zápasy proti Finsku a Portugalsku. Páťu jsme proto o všem výše uvedeném vyzpovídali a z minirozhovoru je tak o něco málo delší verze než obvykle.

 

Páťo, utkání s Kynžvartem vám bohužel vůbec nevyšlo. Jak jsi ho viděla z pozice brankářky a přípravy na soupeře? Co myslíš, že selhalo?

„Utkání se nám nepovedlo jak v obranné fázi, tak v útočné. Myslím, že naše slabina je momentálně nedostatek hráček na středním bloku. Klára Ulmanová chybí v obranně a také jako střelec z dálky, tak Sheila Hiraldo a Adéla Baumbachová hlavně v útočné fázi, jakožto střední spojky. My, brankářky také neměly dobré výkony, zatímco v bráně soupeře chytala Sabrina Novotná výborně."

 

V letošní sezóně přibyla do brankářského týmu Marina Shalimova, jak se vám třem spolu trénuje?

„S Marinou se mi spolupracuje dobře a to i přes jazykovou bariéru, je mezi námi taková zdravá konkurence a to se mi líbí, jsem ráda, že nás s Adélou Hřebejkovou doplnila kvalitní brankářka, na kterou se může tým spolehnout."

 

V prvních třech utkáních jsi nastupovala jako jednička, jak se v této pozici cítíš, navíc jako nejmladší z tria?

„Pozice "jedničky" mě v prvním utkání překvapila, ale mile. Jsem ráda, že mi trenér věří a dává mi prostor a šanci. Nesmírně si této pozice vážím a dělám vše pro to, abych si ji udržela. Jak už jsem zmínila, Adéla i Marina jsou velkou a zdravou konkurencí, což je za mě dobře. Je to pro mě velká motivace."

 

Trenérem Dahlem jsi nominovaná na reprezentační sraz seniorského týmu. Bylo to pro tebe překvapení, jak ses to dověděla?

„Určitě to bylo velké překvapení. Sice jsem už slyšela od trenérů juniorské reprezentace, že to nejspíš přijde. Dokud mi ale nepřišla pozvánka na kemp, nevěřila jsem tomu (úsměv)."

 

Teď vás čeká Zlín, se kterým nemáte z loňska dobrou bilanci, čtyři utkání, čtyři prohry. Jak na ně?

„Zlín bychom měly zlomit už od začátku, nenechat je si "přičichnout" k vítězství nebo co hůř, nechat je odskočit. Potřebujeme body a budeme se o ně rvát."

 

V poháru vám los přiřkl v osmifinále opět Kunovice, co na to říkáš? Mělas nějaký svůj tip, koho bys chtěla?

„Kunovice jsou fajn, navíc nejedeme nikam daleko. Bereme jedině výhru a postup. Pozor si jen musíme dát na hru v jejich trochu specifické hale, vloni nám to na začátku dělalo trochu problémy."

 

Stejně jako celému týmu, tak i Páti budeme všichni držet palce a děkujeme za rozhovor. Utkání se Zlínem můžete tedy sledovat jak přímo ve zlínské hale, tak opět na tvcom.cz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc200263:6921
2.DHC Plzeň220067:6319
3.DHC Sokol Poruba320191:8910
4.Handball club Zlín310289:8910

Nejlepší střelkyně