Aktuality

VYSOKÁ PORÁŽKA NA DOMÁCÍ PŮDĚ NÁS MRZÍ

18.9.2023, 23:13

Skóre utkání 3. kola MOL ligy proti Kynžvartu otevřela Anežka Farářová, ale to bylo bohužel poprvé a naposled, kdy naše holky vedly. Pak začal úřadovat soupeř a to hlavně z rychlých útoků, což je doména zejména kynžvartských křídel, jmenovitě Patrnčiakové, která srovnala na 1:1 a do konce utkání pak přidala dalších 9 tref do naší brány. Ve 13. minutě si trenér Hudeček bral oddechový čas za stavu 3:8. Vzápětí snížila naše Anastasiia Kalyhina a Kája Rajová (5:8), ale přiblížit více už se nám nepovedlo. K naší jedné brance soupeř přidal vždy minimálně dvě a rozdíl ve skóre se do konce poločasu navýšilo na hrozivých 9:17.

 

Úvod druhé půle se nepovedl, když Bezruková dvěma trefami navýšila rozdíl skóre až na deset branek (9:19). Naše holky ale zabraly a třemi góly po sobě zvrátily další navýšení skóre pro hosty. Bohužel následoval další nepoměněný sedmimetrový hod, po Anežce Farářové, Anastasii Kahyhiny si tentokrát vylámala zuby na brankářce Kynžvartu Míša Demlová. Ve 41.minutě to vypadalo opět hrozivě (14:23), ovšem naše bojovnice se vzepjaly a stáhly skóre na rozdíl pěti branek (19:24 a 20:25). Bohužel to na víc nestačilo a do konce utkání pak Kynžvart postupně zvýšil své vedení až na rozdíl jedenácti branek.

 

Trenér Hudeček hodnotil třetí prohru takto:

„Do utkání jsme nastupovali v oslabené sestavě. Ke zraněným hráčkám se připojila Sheila a tak jsme nastupovali pouze se 4 spojkami. Přesto jsme šli do utkání s cílem rvát se o vítězství. Bohužel se nám utkání vůbec nepovedlo a my podali pouze průměrný výkon, který zdaleka nestačil na výborně hrajícího soupeře. Ten si zaslouženě odvezl vysoké vítězství. Od prvního hvizdu naše děvčata působila ustrašeným dojmem a v každém pohybu byl znát až veliký respekt. Přestože jsme se celý týden, jak u videa, tak na palubovce poctivě připravovali na našeho soupeře, nedokázali jsme eliminovat jejich nejsilnější zbraň, kterou je rychlý útok. Rovněž kvalita spojek byla jednoznačně na straně soupeře a družstvo Kynžvartu  svým vynikajícím výkonem držela i brankářka s 57% úspěšností. Vzhledem k oslabení našeho družstva na pozicích spojek, jsme hledali cestu, jak prorazit obranu soupeře. O přestávce jsme si řekli jak hrát a ve druhém poločase jsme se pak dokázali prosadit souhrou s pivotem. Dokázali jsme snížit na rozdíl pěti branek, ale to bylo všechno. V další fázi jsme opět udělali zbytečné technické chyby a neproměnili několik šancí a bohužel i sedmimetrových hodů. Soupeř nám odskočil na rozdíl 9 - 10 branek. Asi 8 minut před koncem utkání jsme šli do rizika a hráli bez brankářky v početní převaze 7:6. Přehrávali jsme obranu Kynžvartu, ale nedokázali jsme ubránit postupný útok soupeře a příliš lehce jsme inkasovali. Kynžvart si tak udržoval v klidu své vedení. Vysoká porážka, navíc doma, nás mrzí, ale musíme přiznat, že soupeř byl opravdu nad naše síly. Musíme se z utkání poučit a v tomto týdnu upřít veškerou pozornost na hru našeho příštího soupeře, kterým je družstvo Zlína. Věřím, že prolomíme naši negativní bilanci se Zlínem a porveme se o vítězství."

 

DHC Sokol Poruba - Házená Kynžvart 25:36 (9:17)

Nejlepší střelkyně: Kalyhina 5/1, Demlová a Rajová Kar. po 5 - Patrnčiaková 10, Bezruková 9/4, Tesařová 5. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Vyloučení: 3/4.

 

Jak zmínil trenér, příští týden jede Poruba do Zlína, na který nemá z loňské sezóny dobré vzpomínky. Všichni věříme, že se toto zlomí. Držte našim holkám palce.

 

Fotogalerii z utkání najdete ZDE

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc200263:6921
2.DHC Plzeň220067:6319
3.DHC Sokol Poruba320191:8910
4.Handball club Zlín310289:8910

Nejlepší střelkyně