Aktuality

PORUBA CHCE PROTI KYNŽVARTU BODOVAT

13.9.2023, 13:54

Další domácí utkání MOL ligy čeká ostravské házenkářky v neděli 17. 9. 2023. V hale Sareza vyzvou od 16:00 házenkářky Kynžvartu. V pravidelném minirozhovoru před utkáním jsme vyzpovídali naši loňskou nejlepší střelkyni Anežku Farářovou, která i letos na začátku sezóny dává o sobě gólově vědět. Po pěti brankách s Mostem dala v Michalovcích 10 branek, z toho 8 ze sedmimetrového hodu.

 

Anežko, v Michalovcích by leckdo čekal jasnou výhru domácích. A vy jste, nebýt části první půle, málem sahaly po bodu. Zřejmě dobrá příprava.

 

„Připravovaly jsme se na Michalovce celý týden, ale všichni jsme věděli, že kvalita a šířka kádru soupeře bude lepší a větší. Spíš si myslím, že nás trochu podcenili a proto jsme jim to do poslední sekundy dokázaly znepříjemnit. Každopádně si myslím, že to byl jeden z našich nejlepších zápasů, kdy jsme s favoritem sahaly po bodech."

 

Ty sama ses strefila podle zápisu 10x, z toho 8x ze sedmimetrového hodu. Musela to být válka nervů, vystřídaly se v bráně všechny tři brankářky Michalovců. Jak náročné to psychicky bylo?

 

„Sedmičky jsou vždycky loterie. Důležité je dobře začít, pak už musíte uvažovat, jak asi přemýšlí brankářka naproti. Někdy se ji přechytračit podaří, někdy ne, v Michalovcích se to ale povedlo skvěle."


Po těžkém losu v prvních dvou kolech vás čeká Kynžvart, kterého jste v play out na konci sezóny porazily. Budete chtít určitě výhru zopakovat, jak na ně?


„Kynžvart přivedl kvalitní posily. Nebude to nic lehkého, ale máme na to doma soupeře přehrát. Musíme bojovat celý zápas a jít si za prvními body. Věříme, že nás opět přijde podpořit plná hala."

 

Jak vidíš letos váš tým, přece jen k velkým změnám nedošlo?

 

„Tým jsme mladý a nezkušený, ale i tak zvládáme držet krok s velkými týmy jako je Most či Michalovce. To, že je tým prakticky beze změn má své výhody i nevýhody. Každopádně čím míň změn, tím víc se můžeme sehrávat, více si na sebe zvykat a trénovat nové věci."

 

Přijďte opět v neděli v 16:00 podpořit naše holky v boji o první interligové body. Případně můžete utkání sledovat na tvcom.cz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc200263:6921
2.DHC Plzeň220067:6319
3.DHC Sokol Poruba320191:8910
4.Handball club Zlín310289:8910

Nejlepší střelkyně