Aktuality

I PŘES PROHRU BYL TRENÉR S VÝKONEM V MICHALOVCÍCH SPOKOJENÝ

10.9.2023, 21:39

Poruba odjela do Michalovců bez dorostenky Ulmanové, která se zranila na tréninku. Kláře tímto držíme palce a přejeme brzký návrat na palubovky. Zato s týmem odjely dvě Ukrajinky, spojka Anastasiia Kalyhina a brankářka Marina Shalimova, kterým se povedlo dotáhnout přestupní řízení z polského Chorzówa, a nemohly v prvním utkání ještě nastoupit.

 

Skóre v Chemkostav aréně otevřelo až na druhý pokus domácí levé křídlo Popovcová, ale naše Mája Cabadajová za minutu srovnala ze stejného postu. Druhou branku dala za domácí z rychlého přechodu pivotmanka Dorsz a za Porubu srovnala na 2:2 zase naše pivotmanka Dybalová. V dalším průběhu jsme některé příležitosti bohužel nevyužili, domácí na rozdíl od nás ano, my k tomu přidali nějaké ty technické chyby a Michalovce odskočili až na pětibrankový rozdíl 9:5. Naše holky po změně v sestavě zvládly stáhnout skóre, ale vyrovnat se jim nepovedlo. Do konce první půle si tak Iuventa udržela pětibrankový náskok 18:13.

 

Skóre druhé poloviny otevřela opět Popovcová z rychlého útoku (19:13). To naše holky ale vůbec neskolilo a z rukou Anežky Farářové, Káji Rajové a Míši Demlové snížily na 19:16. Bohužel se nám nepodařilo tento nadějný rozdíl ve skóre udržet a domácí střelkyně také přidaly tři branky v řadě. (22:16). Do 50 minuty si domácí hlídaly stav utkání, ale v poslední desetiminutovce se ještě naše bojovnice zvedly a nehodlaly jet domů s prohrou nebo alespoň s vysokou porážkou. Ze dvou sedmimetrových hodů se trefila neomylná Anežka Farářová a po jedné brance ještě přidaly Kája Rajová a Míša Demlová. Poruba tak odjížděla z východu Slovenska s tříbrankovou prohrou (29:26). Bohužel se v poslední minutě utkání zranila Terka Dybalová, když při neúspěšné střelbě domácí Soskydy dostala úder do obličeje a odjela z Michalovců se zlomeným nosem. Věříme, že se Terka brzy zotaví.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

„Všichni jsme si byli vědomi toho, že Michalovce neskutečně posílily s jasným cílem, vyhrát MOL ligu a poté i slovenský titul. Naše družstvo odjíždělo oslabené a tak i my jsme byli plni očekávání, jak se s touto situací hráčky poperou. I přes porážku si zaslouží naše hráčky pochvalu, protože se rvaly až do posledního hvizdu. Myslím si, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že domácí rozhodli o své výhře již v průběhu prvního poločasu. Hned v úvodu si díky našim technickým chybám a uspěchané střelbě vypracovaly náskok 4 - 5 branek. Naše hráčky se svou bojovností dokázaly vrátit do utkání a ve 23 minutě snížily na rozdíl jediné branky. Bohužel jsme nedokázali naši psychickou výhodu využít a po neproměněných šancích si domácí vypracovali opět pětibrankový náskok a do šaten se šlo za stavu 18:13 v náš neprospěch. Do druhého poločasu nastoupily naše hráčky s ještě větším nasazením a bojovností. Dokázaly snížit náskok domácích na rozdíl tří branek. Bohužel jsme opět nedokázali soupeře zlomit a přiblížit se na rozdíl jediné branky. Jsem přesvědčen, že by toto domácí hráčky neustály. V závěru jsme hráli bez brankářky v početní převaze 7:6 a dokázali jsme přehrávat domácí obranu, která si nevěděla s tímto systémem rady. Bohužel jsme nedokázali pohlídat domácí střelkyně, které svými parametry a razancí střely převyšují naše mladé hráčky. Po opravdu dobrém výkonu jsme nakonec odjížděli s porážkou o 3 branky. Nechci vyzdvihávat jednotlivce, protože na tomto výkonu se podílelo celé družstvo, kterému ještě jednou patří velký dík. Nyní se musíme opět poctivě připravit, protože nás čeká v neděli 17. 9. 2023 v 16.00 hodin, další nepříjemný a ambiciózní celek z Kynžvartu."

 

Iuventa Michalovce - DHC Sokol Poruba 29:26 (18:13)

Nejlepší střelkyně: Popovcová 5, Radović 5/5, Habánková a Kowalik po 4 - Farářová 10/8, Rajová Kr. 5, Demlová 4. Rozhodčí: Daňo, Sabol. Vyloučení: 5/2.

 

Ve třetím kole MOL ligy hostíme opět v neděli v 16:00 v hale Sareza soupeřky z Kynžvartu. Přijďte podpořit naše bojovnice, věříme, že po těžkém úvodním losu získají první body do tabulky.

 

Foto: web Iuventa Michalovce

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc200263:6921
2.DHC Plzeň220067:6319
3.DHC Sokol Poruba320191:8910
4.Handball club Zlín310289:8910

Nejlepší střelkyně