Aktuality

TĚŽKÝ LOS NA ZAČÁTKU SEZÓNY, VE DRUHÉM KOLE NA VÝCHOD SLOVENSKA

5.9.2023, 23:47

Druhé kolo MOL ligy je před námi a Porubanky nečeká opět nic jednoduchého. V sobotu 9.9. jedou na východ Slovenska do Michalovců, kde si bude chtít Iuventa před domácím publikem určitě spravit chuť po pohře v Dunajské Stredě. Naše holky každopádně nejedou po prohru a budou bojovat o body do tabulky MOL ligy.

 

V neděli v zaplněné hale Sareza jste mohli na tribuně vidět bohužel v civilu Adélu Baumbachovou. Kdo čte pečlivě naše stránky, ví, že v posledním přípravném utkání utrpěla zranění palce na ruce. Tím pádem nezasáhne ani v nejbližším utkání. Zeptali jsme se ji tedy, jak dlouho bude týmu chybět a také jak vidí začátek soutěže.

 

Adélo, v prvním utkání po svém návratu na palubovku jsi bohužel nehrála, co se vlastně stalo a jak dlouho asi nebudeš v sestavě?

„Ano, do prvního ligového utkání jsem bohužel nemohla nastoupit. V posledním přípravném utkání jsem si zlomila palec na pravé ruce. Bohužel se to muselo vyřešit operačním zákrokem. Teď mám v ruce dva drátky, které půjdou po pěti týdnech ven, a potom bude následovat rehabilitace. Doufám, že se vrátím nejpozději do 3 měsíců."

 

Jaký byl vůbec tvůj návrat do plné přípravy po loňském zranění kolene?

„Do tréninků jsem se hodně zapojovala už na konci minulé sezóny a měla jsem vlastně takovou svojí předpřípravu. Takže když nám začala od půlky července společná letní příprava, tak jsem chtěla jít do všeho naplno. Fyzický návrat nebyl až tak zlý, ale spíš byl těžký ten návrat herní. Ze začátku jsem se bála chodit do kliček a do kontaktu v obraně, ale postupně to ze mě opadávalo. V srpnových utkáních už bylo vše v pořádku."

 

Jak hodnotíš z tribuny první utkání proti Mostu?

„První utkání se mi hodně líbilo, v hale byla super atmosféra, holky bojovaly a předvedly velmi dobrý výkon a za to je musím pochválit. Asi 40 minut jsme byly lepším týmem, plná hala hnala holky dopředu, ale bohužel nás už od minulé sezóny trápí krize ve druhých poločasech."

 

Poruba má v úvodu soutěže velmi těžký los, jaká je podle tebe šance v Michalovcich získat body?

„Los je na začátek sezony opravdu velmi těžký, nejdřív Most doma, teď Michalovce venku a tam je to vždy těžké. Pravidelně tam bohužel prohráváme rozdílem třídy. Ale i tak věřím, že když holky předvedou stejně bojovný výkon jako doma s Mostem, tak to může být vyrovnané. Holkám budu určitě držet palce."

 

Děkujeme a přejeme brzký návrat do hry.

Utkání v Michalovcích můžete sledovat na stránkách partnera slovenského svazu házené, Niké.sk. ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc200263:6921
2.DHC Plzeň220067:6319
3.DHC Sokol Poruba320191:8910
4.Handball club Zlín310289:8910

Nejlepší střelkyně