Aktuality

PRVNÍ UTKÁNÍ SEZÓNY PŘED ZAPLNĚNOU SAREZOU

5.9.2023, 9:55

První utkání letošní sezóny začalo nástupem obou týmů s našimi nejmenšími házenkářkami před zaplněnou halou Sarezou. Oslava 50 let házené mohla začít. Porubské házenkářky začaly dobře a plná hala ostravské Sarezy viděla nejprve zákrok Páti Wizurové, z následného útoku chytrou akci Sheily Hiraldo a Poruba tak otevřela skóre. Most vzápětí srovnal z dálky a stejnou střelou oplatila stále ještě dorostenka Klára Ulmanová. Za stavu 3:1 pak chytila Páťa sedmimetrový hod, ale skóre se nám nepovedlo více navýšit a naopak Most skóroval. V 11 minutě Most srovnal na 6:6 brankou Zachové. Naše holky se ale nezalekly a v 18 minutě si vzaly vedení zpět na 10:7. Bohužel čtyřmi brankami v řadě Most otočil na 10:11. Do konce poločasu přidal ještě dva góly, my pouze jeden a k tomu jinak neomylná Anežka Farářová už po čase neproměnila sedmimetrový hod. Do šaten se tak šlo za stavu 11:13.

 

Poločasovou přestávku vyplnily naše nejmenší házenkářky ukázkou utkání v miniházené, které jim rozhodovaly naše dorostenky. Naše nejmenší si zasloužily velký potlesk.

 

Druhá půle bohužel začala tyčí z ruky Anežky farářové a vyloučením Kláry Ulmanové. Naše holky tak musely hned v úvodu hrát v pěti. Toto oslabení zvládly a po vyloučení mostecké posily Ogonovszké dokonce srovnaly ve 35 minutě brankou Páti Wizurové přes celé hřiště na 14:14 a hrálo se takzvaně od začátku.  Během dalších šesti minut vždy Most zvýšil a Poruba dorovnala (18:18). To bylo bohužel naposledy. Od 41 minuty jsme skórovali pouze 5x, zato Most se rozstřílel a do naší branky se trefil celkem 12x. Nejlepšími střelkyněmi hostí byla maďarská posila Ogonovszky a navrátivší levačka Zachová. Za Porubu se trefily shodně 5x Farářová s Ulmanovou.

 

Je škoda, že zaplněná ostravská hala neviděla výhru domácího týmu, který byl dvě třetiny utkání vyrovnaným soupeřem několikanásobnému vítězi Interligy a devítinásobnému Mistru ČR.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

„Všichni víme, že družstvo Mostu bylo i přes odchod zkušených hráček posíleno o jedny z nejlepších hráček Interligy, Zachová se vrátila ze zahraničního angažmá a získali údernou spojku z Maďarska. Tímto jednoznačně naznačili, že tvrdě půjdou za ziskem titulu. Vstup do utkání jsme měli výborný a ujali se vedení 3:1, to jsme drželi a v další fázi jsme získali vedení 10:7. Bohužel jsme nedokázali naše vedení navýšit a dostat tak soupeře pod ještě větší tlak. Naopak svými technickými chybami a neproměněním šancí jsme dostali našeho soupeře zpět do hry. Hráčky Mostu dokázaly neskutečně efektivně potrestat naše chyby a když se závěrečným hvizdem neproměnila Anežka Farářová sedmimetrový hod, odcházel náš soupeř do šaten s dvoubrankovým vedením. Druhý poločas jsme opět rozehráli výborně a dokázali jsme ve 40 minutě srovnat, ale opět jsme nedokázali využít další vyložené šance, které by nám přinesly vedení a případnou psychickou výhodu. Stejně jako v prvním poločase nás hráčky Mostu trestaly a naopak ony navyšovaly svůj náskok až na rozdíl pěti branek 20:25. Od tohoto stavu jsme šli do rizika hry bez brankářky. Dokázali jsme sice skórovat v početní převaze, ale propadali jsme v obranné činnosti a soupeř si nadále držel vedení o pět branek, které ještě v závěru navýšil na konečných 23:30. Vzhledem k průběhu utkání je výše porážky krutá.  Naše hráčky si zaslouží pochvalu za statečný a bojovný výkon. Rozhodně jsme ostudu neudělali a za svůj výkon se můžeme podívat všem do očí. Rozdíl ve výkonnosti a hlavně zkušenosti byl patrný. I tak jsme doufali, že můžeme hráčky Mostu doma zaskočit. Přes vyrovnaný průběh ukázal soupeř své kvality a jednoznačně bude horkým favoritem v boji o titul. Děkujeme touto cestou našim fanouškům za fantastickou podporu a atmosféru, kterou nám v utkání s Mostem připravili."

 

 

DHC Sokol Poruba - DHK Baník Most 23:30 (11:13)

Nejlepší střelkyně: Farářová 5/1, Ulmanová 5, Demlová A Hiraldo po 4 - Ogonovszky 7, Zachová 6/1, Jestříbková a Stříšková po 4. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Vyloučení: 3/4.

 

Fotogalerii z utkání najdete na našem webu ZDE nebo v galerii Štěpánky Czyžové ZDE

 

Druhé kolo nečeká ostravské házenkářky opět nic lehkého. V sobotu 9.9. cestují na východ Slovenska do Michalovců. Další domácí utkání se hraje opět v neděli v 16:00 a Porubanky přivítají 17.9. Kynžvart. Budeme se opět těšit na zaplněnou Sarezu.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc200263:6921
2.DHC Plzeň220067:6319
3.DHC Sokol Poruba320191:8910
4.Handball club Zlín310289:8910

Nejlepší střelkyně