Aktuality

KVALITNĚ OBSAZENÝ POHÁR MÍRU VÝHRU PORUBY NEPŘINESL

14.8.2023, 12:46

O uplynulém víkendu pořádalo družstvo DHK Zora Olomouc již tradiční turnaj - POHÁR MÍRU.  Kromě domácího týmu a našeho družstva se již 65. ročníku tohoto turnaje zúčastnily další dva interligové týmy - HC DAC Dunajská Streda a HK Slovan Duslo Šaľa. Všechna tato družstva dávala záruku výborné herní úrovně a kvalitní přípravy. Vždyť Dunajská Streda slavila v loňské sezóně interligový titul, Šaľa brala v MOL lize stříbrné medaile a Olomouc pak bronz v české části MOL ligy. Kvalitnější přípravu si tak trenér Hudeček snad ani přát nemohl.

 

Na turnaj odjela Poruba v plné sestavě a trenér tak mohl vidět ve třech utkáních postupně všechna děvčata. Do každého utkání nominoval vždy 16 hráček, tak jak na mistrovská utkání a oproti minulým přípravným utkáním šel do všech utkání naplno s tlakem na co nejlepší výkon.

 

Trenéra Hudečka jsme po turnaji požádali o krátké hodnocení turnaje a jednotlivých utkání.

 

Dunajská Streda: „I přes porážku 24:30, jsme sehráli výborné utkání. Rozdíl ve skóre je pro náš celek až příliš krutý. Celé utkání s pozdějším vítězem turnaje jsme se drželi na dostřel, ale bohužel v rozhodujících momentech jsme vyrobili technickou chybu nebo neproměnili vyloženou šanci, kterou náš soupeř tvrdě potrestal. Vycházeli jsme z kvalitní obrany, za kterou výborně chytaly naše brankářky. Zlom utkání paradoxně nastal při naší přesilové hře, kterou jsme prohráli 0:2! I přes prohru jsme s výkonem družstva byli spokojeni."

 

Duslo Šaľa: „Průběh utkání byl jako přes kopírák. Neustále jsme se drželi se soupeřem o jednu až dvě branky a takto jsme nakonec i prohráli 25:27. Bohužel opět neskutečné technické chyby a neproměněné šance nás stály vítězství. Musím pochválit opět naše brankářky, které chytaly skvěle a nedovolily soupeřkám odskočit výraznějším rozdílem. Ve druhém poločase jsme dokonce šli do vedení, ale jak jsem již zmínil, zbytečné ztráty míče nás připravily o cenné vítězství, které by si tým zasloužilo."

 

Zora Olomouc: „Do 20 minuty jsme se střídali ve vedení, ale pak jsme opět prohráli přesilovou hru a domácí naopak využili naše dvojí vyloučení k rozhodujícímu náskoku, který si pak pohlídali i ve druhém poločase. Nakonec jsme odešli s porážkou 24:30. Toto utkání nám z mého pohledu nevyšlo, jak jsme chtěli, a bylo našim nejslabším vystoupením na turnaji."

 

Trenér Hudeček pokračuje v hodnocení: „V konečném součtu jsme tak obsadili poslední čtvrté místo, ale za svůj výkon se rozhodně nemusíme stydět. V utkáních dostaly šanci všechny hráčky a my získali přehled o jejich současné formě a jejich zařazení do družstva. Tato tři náročná utkání nám ukázala, na čem musíme dál pracovat a co musíme ještě zlepšit. Každopádně chci pochválit celé družstvo, ale zvlášť velkou pochvalu zaslouží brankářky, které v průběhu celého turnaje podávaly výborné výkony. Máme na čem stavět a pevně věřím, že do začátku sezóny ještě odstraníme nedostatky, které nás v utkáních na turnaji stály lepší výsledek. Rovněž bych chtěl touto cestou poděkovat organizátorům turnaje v Olomouci za vřelé přijetí a skvělou organizaci. Celý turnaj se nesl v přátelském duchu, tak jak to má v každém sportu být."

 

Poděkoval na závěr organizátorům trenér Jaroslav Hudeček.

Tým pokračuje v přípravě a příští víkend čeká Porubanky další turnaj a to v polských Źorech.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc200263:6921
2.DHC Plzeň220067:6319
3.DHC Sokol Poruba320191:8910
4.Handball club Zlín310289:8910

Nejlepší střelkyně