Aktuality

KOBIERZYCE V KOBEŘICÍCH

7.8.2023, 10:39

Další přípravné a velmi kvalitní utkání čekalo Porubanky během soustředění v sobotu 5.8.2023. V rámci slavnostního otevření nové sportovní haly v nedalekých Kobeřicích sehrály přípravné utkání s předním polským týmem KPR Kobierzyce, který získal bronzové medaile v polské Superlize v minulé sezóně a je účastníkem Evropského poháru. Naše holky tak čekal velmi kvalitní soupeř.

 

A proč utkání v Kobeřicích, kde házenou vůbec neznají? Na to nám odpověděl šéf klubu Honza Zezulčík.

 

"Oslovil nás starosta Kobeřic a nabídl nám při příležitosti otevření nového sportovního areálu sehrání přípravného utkání s házenkářským týmem z jejich polského partnerského města Kobierzyce. A to se nedalo odmítnout. Kvalitní polský tým je skvělou herní prověrkou, nová hala je sen každého házenkáře a propagace házené je naši milou povinností. Takže jsme si plácli a dohodli termín. Kobeřicím tímto přeji mnoho spokojených sportovců, areál je to opravdu krásný."

 

Samotné utkání, které skončilo vítězstvím Kobierzyc, hodnotil trenér Jaroslav Hudeček.


"Utkání přineslo divákům krásné okamžiky, protože družstvo Kobierzyc je opravdu velice kvalitní celek. Jejich agresívní, dynamická a rychlá hra nás dokonale zaskočila. První poločas nás soupeř doslova převálcoval. Dokázal neskutečně efektivně trestat naše technické chyby a každou neproměněnou šanci. Jejich rychlý útok byl doslova smrtící. Proto není divu, že první poločas skončil vysokým vítězstvím soupeře 9:22. O přestávce jsme si vyříkali zásadní věci a připravili se na hru soupeře. Naše hráčky za druhý poločas zaslouží pochvalu. Zlepšili jsme se v úspěšnosti střelby a naše hra měla potřebnou kvalitu. Druhý poločas tak skončil remízou 17:17 a celkově jsme tak utkání prohráli 26:39. Pravdou je, že jsme nešli tvrdošíjně za výsledkem a v utkání jsme prostřídali všechny hráčky. Samozřejmě toto není na omluvu hráček, ale jde stále o přípravu a my musíme získat přehled o výkonnosti hráček pro interligová utkání. Jsem rád za toto skutečně kvalitní utkání, které otevřelo oči našim mladým hráčkám. Pevně věřím, že si uvědomily jaké rezervy ještě mají a co na své hře musí zlepšit."

 

Příprava pokračuje dalšími tréninky a nejblížší utkání sehrají Porubanky s dalším polským týmem, již tradičním soupeřem v přípravě MTS Źory a to ve středu 9.8.2023 od 17:30 v hale Sareza. Tímto tedy zveme fanoušky do haly.

 

Fotogalerii z utkání od Štěpánky Czyžové najdete jak na našem webu, tak ZDE

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc200263:6921
2.DHC Plzeň220067:6319
3.DHC Sokol Poruba320191:8910
4.Handball club Zlín310289:8910

Nejlepší střelkyně