Aktuality

PŘÍPRAVA NA NOVOU SEZÓNU V PLNÉM PROUDU

27.7.2023, 18:44

Ostravské házenkářky zahájily přípravu na sezónu 2023/2024 v pondělí 17.7.2023. Až na pět hráček, které si plnily reprezentační povinnosti, se do přípravy zapojily všechny, včetně vloni zraněné Adély Baumbachové. Kromě čtyř juniorek, o kterých jsme psali v minulém článku, chybí ještě Sheila Hiraldo, která si plnila své reprezentační povinnosti za Portoriko. Další hráčka, která se do přípravy nezapojila, je Klára Mrózková. Ta se bohužel zranila v přípravě na juniorské Euro. V týmu budou chybět další hráčky. Ze zdravotních důvodů ukončila hráčskou kariéru Marie Šmidáková a z pracovních důvodů Markéta Prašivková. Již v průběhu loňské sezóny pro zranění ukončila sportovní činnost Ivana Salašová a z rodinných důvodů Sabina Tížková Bártová. Posledním čtyřem jmenovaným děkujeme za jejich výkony a dosavadní činnost a přejeme do další kariéry mnoho úspěchů a radosti. U Máši Šmidákové jsme moc rádi, že se zapojila v klubu do náročné práce s mládeží a držíme ji palce. Do týmu žen je také zařazeno sedm loňských dorostenek, které už v minulé sezóně s ženami trénovaly či už hrály. Z toho ještě čtyři mohou letos nastupovat v 1.lize staršího dorostu.

 

Co se týče realizačního týmu, ten se nezměnil. Družstvo vede Jaroslav Hudeček, vedoucí družstva a asistent je Jakub Demel a trenér brankářek Petr Chalupa. O zdraví hráček se stará masér Milan Uher, fyzioterapeut Zdeněk Guřan, lékař Roman Madeja a mentální koučka Barbora Kijasová.

 

Hlavního trenéra jsme se zeptali, jak příprava začala a na její program.

 

„V první fázi naší přípravy jsme se tradičně zaměřili hlavně na fyzickou stránku, kterou jsme prokládali herními činnostmi. V pátek 28.7. se naše družstvo střetne v hale Sareza v 17:00 hod. s výběrem Slovenska do 17 let. V dalším týdnu nás od 3. do 6.8. čeká tradiční soustředění ve Štramberku, kdy tréninkové jednotky budou probíhat v nedaleké  sportovní hale v Kopřivnici. V průběhu soustředění sehraje naše družstvo další přípravné utkání s celkem z polských Kobierzyc. Dále odehrajeme velice kvalitně obsazený mezinárodní turnaj v Olomouci ve dnech 12. - 13. 8. Ve dnech 25. - 27. 8. 2023 nás čeká poslední prověrka a to turnaj v Polských Źorech. V neděli 3.9.2023 již přivítáme v prvním utkání MOL ligy na domácí palubovce velice silný celek DHK Baník Most."

 

Již jsme zmínili odchody hráček, přibude někdo v týmu?

 

„Jsme rádi, že klub tak dobře pracuje s mládeží a můžeme družstvo žen doplňovat z vlastních řad. Jsme si však také vědomi toho, že potřebujeme mezi tyto mladé hráčky zkušené posily. Bohužel na našem „trhu" moc takových hráček neběhá a tak lovíme v cizích vodách. Všechno se však odvíjí od ekonomických nároků a proto je velice složité přivést takovou hráčku do klubu. Zatím probíhají nějaká jednání, a jestli dojde ke shodě klubů, určitě nové hráčky včas představíme."

 

Jaké cíle si do nové sezóny dáváte?

 

„Všichni si moc dobře uvědomujeme jak mladé a nezkušené družstvo máme. Dokladem toho jsou naše výsledky v loňské sezóně. Jsem přesvědčený, že hráčky získaly v těžkých zápasech potřebné zkušenosti a sebevědomí, které by nyní měly zúročit. Neklademe si nějaké přehnané cíle, ale určitě se chceme pohybovat ve vyšších patrech, než v minulé sezóně. Chceme se rovněž prezentovat kvalitní hrou, která bude bavit jak hráčky samotné, tak hlavně naše věrné fanoušky."

 

Děkujeme za rozhovor a těšíme se.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc200263:6921
2.DHC Plzeň220067:6319
3.DHC Sokol Poruba320191:8910
4.Handball club Zlín310289:8910

Nejlepší střelkyně