Aktuality A-tým

DALŠÍ BODY DO TABULKY PLAY OUT

29.4.2024, 20:09

Další utkání nadstavbové části MOL ligy odehrály naše holky opět se Zlínem, tentokrát na domácí půdě a to v neděli od 16 hodin. Měly velkou chuť oplatit Zlínu středeční prohru a zabojovat tak o konečné lepší umístění v tabulce play out.

Utkání sice naše holky zahájily vyloučením, ale i přes oslabení otevřela Anežka Farářová skóre utkání. Zlíňačky ovšem ihned srovnaly a dokonce vedly 1:3. Naše holky hned zase srovnaly skóre a chvíli bylo utkání vyrovnané (4:4, 6:6). Porubanky pak povětšinou vedly (8:6. 10:8) a to se nelíbilo hostujícímu trenérovi, který si v 17.minutě vzal oddechový čas. Ve zbylé části první půle bylo utkání velmi vyrovnané a jen jednou vedl Zlín o dvě branky (14:16). Do šaten se šlo za stavu 16:17.

Druhá půle nezačala pro ostravské házenkářky dobře a už ve 2.minutě prohrávaly 16:20 a to si musel vzít trenér Hudeček time out, aby hráčkám zopakoval správnou taktiku. To zabralo a během dalších šesti minut bylo srovnáno na 23:23. Pak bohužel pro hostující tým přišla série vyloučení, čeho skvěle využily naše holky a odskočily na 27:23 a time out si bral ve 47.minutě naopak trenér Zlína. To už si ale naše bojovnice výhru pohlídaly a nedovolily obrat.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

"Měli jsme velkou chuť odčinit porážku a naše hráčky tak měly velkou motivaci. První poločas byl jako přes kopírák a probíhal stejně jako ve Zlíně. Naše hráčky ve snaze hrát rychle a důrazně, kupily opět zbytečné technické chyby, které soupeř trestal. I přes řadu nepřesností jsme dokázali i my využívat rychlého útoku, který nám vycházel z dobré obrany. Přes veškerou snahu jsme ale poločas prohráli. V šatně jsme si opět řekli co na soupeřovu vysunutou obranu platí a hlavně jsme zdůraznili ještě zvýšenou agresivitu v obranné činnosti. Vstup do druhého poločasu byl ovšem jako z hororu. První tři útoky skončily naší technickou chybou a my inkasovali tři branky z rychlých útoků. Okamžitě jsme si brali oddechový čas, abychom hráčky uklidnili a opět si zdůraznili jak hrát na agresívní vysunutou obranu soupeře. Ke cti našim hráčkám nutno dodat a pochválit je, že se nezlomily a pomalu začaly náskok soupeře snižovat. Ve 41 minutě jsme se dokonce ujali vedení, které jsme pak postupně navýšili až na rozdíl čtyř branek. Naše vedení mohlo být ještě vyšší, ale neproměnili jsme několik rychlých útoků a náskoků z brankoviště. Za skvělým výkonem našich hráček stál rovněž výborný výkon brankářky Shalimové, která měla ve druhém poločase 40% úspěšnost. Se závěrečným hvizdem vypukla zasloužená radost našich hráček, které tak oplatily našemu soupeři porážku a zvítězily. Za svůj výkon zaslouží všechny naše hráčky pochvalu a doufám, že si prožitou euforii přinesou i do dalších utkání, protože již tuto sobotu a neděli nás čeká Olomouc a Plzeň. Budou to dva náročné hrací dny, ale jsem přesvědčený, že to naše hráčky za podpory našich fanoušků zvládnou. Moc vám všem děkujeme za věrnost."

 

DHC Sokol Poruba - Handball club Zlín 31:28 (16:17)

Nejlepší střelkymě: Farářová 10/5, Křepelová, Rajová Kar., Rajová Kri. Po 4 - Šimková 7, Herbočková 5, Gabrhelová a Kříčková po 4. Rozhodčí: Bareš, Háza. Vyloučení: 2/7.

 

Následující utkání čeká naše holky o víkendu a to hned dvě po sobě. V sobotu 4.5.2024, výjimečně v hale v Polance n.O. přivítají od 18:00 hod.Zoru Olomouc, která zatím v play out body nezískala. V neděli pak už opět v domácí hale Sareza, ale už v 15:00 hod. hostí západočeskou DHC Plzeň. Ta naopak ještě neprohrála. Budeme se těšit na pořádnou podporu, stále je o co hrát a naše holky dokazují, že po nepovedené sezóně jdou do posledních utkání naplno.

 

Obě utkání budou ke shlédnutí zde: Olomouc a Plzeň.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc6204194:19825
2.DHC Plzeň6411184:17924
3.Handball club Zlín6213181:17813
4.DHC Sokol Poruba6303174:17812

Nejlepší střelkyně