Aktuality A-tým

ŠÉF KLUBU JAN ZEZULČÍK HODNOTÍ UPLYNULOU SEZÓNU

31.5.2023, 15:53

Sezóna 2022/2023 je již minulostí a je čas se za ni ohlédnout. Výsledkově nedopadla pro Porubanky vůbec dobře, skončily v MOL lize na 11.místě se ziskem pouhých šesti bodů. V následném českém play out pak získaly jen čtyři body a skončily tak na posledním čtvrtém místě. Následně se měla odehrát baráž o setrvání v Interlize s vítězem 1.ligy, Hodonínem, ale  ta se nakonec zrušila. Poruba tak zůstává v nejvyšší soutěži i pro další ročník a určitě bude chtít bojovat o lepší příčky.

Na uplynulé sezóně přesto najdeme i světlé okamžiky. Jedním z nich je palebná síla naší nejlepší střelkyně, levoruké Anežky Farářové, která se 161 brankami obsadila čtvrtou pozici v žebříčku střelkyň MOL ligy. Pouze dvě trefy ji dělily od třetí Aleny Stellnerové a za sebou nechala takové střelkyně, jako například mostecké duo Cholevová - Stříšková nebo Ščípovou ze Šaly a Kuxovou z Olomouce. Dalším pozitivem je zapojení našich mladých odchovankyň, které se určitě na interligových palubovkách neztratily.

 

O pár slov na závěr sezóny jsme požádali šéfa klubu, Jana Zezulčíka.

 

Honzo, prosím o zhodnocení ročníku 2022/2023.


„Ročník 2022/2023 zůstal výsledkově za našimi očekáváními, ale ukázal nám, že nastavená koncepce může fungovat. Nebýt zrušení baráže, strachovali jsme se o setrvání v nejvyšší soutěži. Tento scénář jsme si po celou dobu vůbec nepřipouštěli a drželi se naděje na zvrat nepříznivě se vyvíjejících výsledků utkání. V mnoha z nich v sezóně nám chybělo opravdu kousek k remíze či výhře a utkání jsme často ztráceli v samotném závěru. Ale taková moderní házená je, kdy právě v koncovce se často rozhoduje o zisku bodů. Naše družstvo patřilo k nejmladšímu v celé soutěži. Během podzimní části se nám navíc zkušené opory zranily (Baumbachová, Salašová, Šmidáková) a tíha zůstala na mladých hráčkách, často věkově ještě dorostenkách. Ve vedení oddílu jsme si vědomi, že cesta, kterou jsme si vytyčili, potřebuje výdrž a odhodlání a jsme přesvědčeni, že výsledky se dostaví. Ke konci sezóny, kdy se nám zranila i zkušená Sheila Hiraldo, nastupovalo do bojů play out družstvo, kde 15 z 16ti hráček prošlo minimálně dorostem Sokola Poruba. Sázka na vlastní odchovankyně a spolupráci s okolními oddíly je právě tou cestou, kterou jsme se vydali a na které chceme stavět. Výsledkem práce s mladými hráčkami je rovněž zařazení 5ti hráček do juniorské reprezentace. Tímto bych chtěl poděkovat všem trenérům a ve vztahu k dorostenkám zařazených v družstvu žen jmenovitě hlavní trenérce dorostenek Aleně Humlové a trenérovi žen Jardovi Hudečkovi, kteří se podílí na kvalitní práci s mládeží a plní stanovené a dohodnuté klubové podmínky rozvoje hráček a vzájemné spolupráce v jednotlivých složkách."

 

A jak vidíš nejbližší budoucnost týmu?

 

„Nyní čeká hráčky i trenéry dovolená a start přípravy máme naplánovaný na 17. července. V tomto období náš čeká zejména kondiční příprava, soustředění v Kopřivnici a budeme se účastnit přípravného turnaje v Olomouci a polských Źorech. Sezóna pak začíná dle harmonogramu první zářijový víkend. Co se kádru na příští sezónu týče, mám radost, že jak trenér Jaroslav Hudeček, tak drtivá většina děvčat pokračuje v příští sezóně v Porubě. Podařilo se nám udržet opory i "mladé pušky". Posílit bychom chtěli ještě ve spojkové řadě, avšak vzhledem k potenciálu našich děvčat a zároveň nedostatku hráček na trhu, se mi prozatím řešené možnosti nejeví účelné, i když stále o nějakých jednáme. Jedním z našich hlavních cílů pro příští sezónu je hrát atraktivní házenou a díky tomu přivést do ostravského hlediště nové diváky a fanoušky. Těm dosavadním tímto děkuji za podporu a budeme se těšit i v sezóně další."

 

Hráčkám i realizačnímu týmu přejeme pořádný odpočinek a hodně síly do další sezóny.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně