Aktuality A-tým

POSLEDNÍ UTKÁNÍ SEZÓNY NEVYŠLO DLE PLÁNU

15.5.2023, 12:26

Poslední utkání sezóny začala Poruba dobře a góly Ulmanové a Kavalové se ujala vedení 0:2. V zápětí ale Zlín rychle srovnal a v 9.minutě šel dokonce do vedení 5:4 brankou Polomíkové. Pak až do 16. minuty musely Porubanky vždy skóre dorovnávat. V 19. minutě skórovala po pěkné akci Terka Dybalová na 8:9 v náš prospěch a trenér domácích si vzal oddechový čas. Zlín sice srovnal, ale naše holky si pro změnu držely až do 26.minuty jednobrankový náskok. Pak opět srovnala domácí Kolářová, Anežka Farářová bohužel neproměnila sedmimetrový hod a zkušená zlínská Pavla Poznarová rozhodla z pravé spojky o poločasovém výsledku 15:14. Ke srovnání nepomohl ani time out našeho trenéra půl minuty před koncem poločasu.

 

Začátek druhé půle se nám nepovedl, i když Patricie Wizurová zneškodnila sedmimetrový hod a tak Zlín i přesto odskočil na rozdíl tří branek (17:14). Zlepšenou obranou a dobrými zákroky naší brankářky jsme Zlín přibrzdili, ale povedlo se nám pouze snížit na 17:16. Pak nám po individuálních chybách soupeřky opět odskočily a my už celý poločas jen doháněly rozdíl. K tomu jsme neproměnili dva sedmimetrové hody a ani stáhnout náskok se nám už nepovedlo. Stejně jako domácí jsme v posledních deseti minutách vstřelili pouze jeden gól.

 

Trenér hodnotil poslední utkání sezóny takto:

„Měli jsme motivaci konečně porazit Zlín a zlomit to prokletí jednobrankových porážek. Všichni jsme si byli vědomi toho, že v tomto ročníku se baráž hrát nebude a my jsme zachráněni. I přes tuto skutečnost jsme měli jasný cíl, dokázat si, že na družstvo Zlína máme. Bohužel se nám toto utkání vůbec nepovedlo. Naše nasazení, bojovnost a agresivita, které nám přinesly vítězství s Kynžvartem a Plzní, zůstaly doma. Hráčky nás svým výkonem totálně zklamaly a my odvedli jedno z nejslabších utkání této sezóny. Po zásluze jsme prohráli rozdílem 4 branek. Jediným pozitivem byl opět výkon našich brankářek, které měly úspěšnost 42%. Bohužel ani jejich vynikající výkon nestačil na vítězství. Stejně jako v předešlých zápasech jsme dělali neskutečné technické chyby, které soupeř tvrdě trestal z rychlých útoků. Připočteme-li k tomu uspěchanou a nepřesnou střelbu, je výsledek jasný. Jen malé dokreslení, za stavu 24:20 jsme měli 12 minut výpadek nejen my, ale i Zlín. Bohužel jsme v tomto čase neproměnili dva sedmimetrové hody, vyrobili 7 technických chyb a vstřelili pouze 1 branku. Toto hovoří za vše. Máme v další přípravě tohoto mladého družstva opravdu co zlepšovat. Před námi je spousta drobné práce jak v individuálních činnostech, tak ve zlepšení střelecké úspěšnosti a taktické vyzrálosti. Pevně věřím, že naše mladá děvčata získala důležité zkušenosti, že herní kvalita půjde nahoru a v příštím ročníku uděláme našim věrným fanouškům více radosti."

 

DHC Sokol Poruba - Handball club Zlín 25:21 (15:14)

Nejlepší střelkyně: Ševčíková 7/2,Karlíková 4, Kolářová 3 - Dybalová 5, Rajová Ka. 4, Farářová 3/1. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Vyloučení: 5/4.

 

Jak už informoval Český svaz házené, baráž se nehraje, zůstáváme v MOL lize a Hodonín, vítěz 1.ligy postupuje. Bude tak 9 českých týmů v Interlize. Brzy přineseme ucelené hodnocení celé sezóny a plány na novou, doufáme, že úspěšnější sezónu.

 

(Foto: HC Zlín)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně