Aktuality A-tým

DVOJNÁSOBNÁ PORUBSKÁ RADOST

8.5.2023, 0:50

První ze dvou víkendových utkání začalo v polanecké hale exhibicí Adély Hřebejkové v naší bráně. Až neuvěřitelně dlouhých 20.minut nebyly hráčky Kynžvartu schopny skvěle chytající Adélu překonat a to ani ze tří nařízených sedmimetrových hodů. To donutilo trenéra Sabadku vzít si za stavu 5:0 oddechový čas. Pomohlo to a kynžvartské hráčky už se začaly prosazovat. Naštěstí pro nás zvládly do poločasu pouze snížit porubský náskok. Branek padalo velmi málo a do šaten se šlo za stavu 8:6.

 

Na začátku druhé půle se Západočeškám podařilo vyrovnat (8:8) a dokonce pak po většinu poločasu vedly (11:13, 14:15). V 55.minutě srovnala Anežka Farářová na 15:15, trenér Sabadka si vzal time out a schylovalo se k dramatickému závěru. Ten však patřil našim a hlavně Karolíně Rajové. Nejprve skórovala na 16:15, následovalo rychlé srovnání z rukou hostující Dresslerové a dvouminutový trest si vysloužila naše lavička. To ještě více zdramatizovalo závěr utkání. I přes oslabení překonala opět Karolína Rajová reprezentační brankářku Novotnou, naopak Kynžvart své útoky už neproměnil. V poslední minutě se opět Karolíně podařilo brankářku překonat, avšak hostující Veronika Vávrová z posledního útoku hostů minula bránu a naše holky se tak mohly začít po dlouhé době radovat z vítězství.

 

Trenér Hudeček hodnotil výhru takto:

„Utkání s Kynžvartem bylo třetí ve velice krátké době. První dvě jsme na palubovce soupeře prohráli vysokým rozdílem o 13 a 10 branek. Měli jsme tedy velikou motivaci tuto špatnou bilanci napravit. Poctivě jsme se na utkání připravovali a hráčky měly obrovskou chuť poprat se o vítězství. Vstup do utkání jsme měli opravdu vynikající. Tak jak jsem kritizoval naši obranu v utkání se Zlínem, tak nyní pracovala dle našich představ. Za obranou pak podala doslova fantastický výkon brankářka Hřebejková, která měla neskutečnou 70% úspěšnost!! Škoda, že jsme v postupném útoku promarnili řadu příležitostí, protože naše vedení mělo být daleko vyšší. Bohužel v závěru poločasu jsme opět ztratili koncentraci a dovolili soupeři vrátit se zpět do hry. Ve druhém poločase se soupeř snažil o obrat v utkání, ale naše hráčky svou bojovností dokráčely k zaslouženému vítězství. Z mého pohledu to nebylo moc pohledné utkání, byla to bitva o každý centimetr palubovky. Rovněž to byl souboj brankářek. V řadě utkání jde mnohdy o poločasový výsledek (18:16). Chtěl bych poděkovat všem hráčkám za obrovské nasazení a bojovnost, která z nich doslova prýštila. Svou radost naplno hráčky projevily po závěrečném hvizdu, kdy na hřišti oslavily vítězství tanečkem. Jsem rád, protože za dřinu, kterou házené věnují, si konečně vítězství zasloužily a utkání si užily. Kladli jsme hráčkám na srdce, ať si udrží tu radost a euforii na nedělní utkání."

 

DHC Sokol Poruba - Házená Kynžvart 18:16 (8:6)

Nejlepší střelkyně: Farářová 6/3, Konečná a Rajová Ka. po 4 - Kapusniaková 4, Patrnčiaková 3, Michalcová 3/3. Rozhodčí: Králíček, Letev. Vyloučení: 4/4.

 

Do nedělního utkání s Plzní si holky přenesly dobrou náladu a věřily opět ve výhru, i když věděly, že v konečném pořadí play out už se pro ně nic nezmění. Skóre otevřela Klára Ulmanová a do 10.minuty si holky udržovaly mírné vedení (5:2). Pak zaúřadovaly hostující Galušková a Panošková a bylo srovnáno (5:5). Naše bojovnice ale nepolevily, Markéta Prašivková dvěma ranami po sobě vzala nazpět porubské vedení (7:5) a ve 21.minutě donutila trenéra Plzně k oddechovému času. Plzeňská kanonýrka Veronika Galušková sice byla opět při střelecké chuti, ale naše holky vždy odpověděly stejnou měrou a ve 27.minutě navýšila Maja Ritzová skóre na poločasových 10:7.

 

Druhou půli opět začaly lépe naše hráčky a to konkrétně Aneta Kavalová na 11:7. Plzeň se ale jen tak lehce vzdát nehodlala a během chvilky snížila na 11:10. Tempo hry se kouskovalo několika vyloučeními, ale naštěstí si Porubanky pořád držely mírný náskok, hlavně díky neomylné Farářové z hranice sedmi metrů. Ve 45.minutě navýšila naše vedení Klára Ulmanová na 19:15 a zdálo se, že by se utkání mohlo dohrát v klidu. S tím ale nesouhlasila Plzeň a trenér Řezáč si vzal oddechový čas. Kepková snížila a time out si naopak vybral náš trenér Hudeček. Dramatický závěr byl tady, Plzeň přidala a nadvakrát srovnala (21:21, 22:22). Poslední minuta utkání byla hodně dlouhá, nejprve faulovala Lásková a za třetí dvouminutový trest obdržela červenou kartu. Následoval time out domácích, ale záměr vstřelit branku nevyšel a tak si několik sekund před koncem utkání vzal time out trenér hostí. Ti bohužel při útočné akci bez brankářky v bráně přišli o míč a Terka Dybalová jej vteřinu před závěrečnou sirénou poslala do prázdné brány. A euforie v hale mohla vypuknout.

 

Opět trenér hodnotil utkání velmi pozitivně:

„V neděli nás čekalo další velice těžké utkání. V posledním vzájemném klání na palubovce Plzně, prohrála naše děvčata o jedinou branku, ale dokázala si, že se dá opravdu hrát s každým. Do utkání si děvčata přenesla herní pohodu ze soboty. Vstup se nám opět povedl a my se ujali vedení o 2 - 3 branky, které jsme si udržovali po celý první poločas. Za opět výbornou obranou skvěle chytala Hřebejková, která měla tentokrát opět vysokou úspěšnost - 53%. Po bojovném, agresívním výkonu, jsme odcházeli do šaten s tříbrankovým vedením. Druhý poločas jsme začali výborně a vypracovali jsme si až čtyřbrankové vedení. Bohužel jsme opět uspěchávali střelbu, dělali zbytečné technické chyby a dovolili tak zkušenému soupeři srovnat. Závěr utkání byl doslova infarktový. V samotném závěru jsme získali početní výhodu, půl minuty před koncem jsme si vzali oddechový čas a určili si jak hrát závěrečné sekundy, aby soupeř neměl čas přejít do útoku. Bohužel jsme neproměnili naši šanci a soupeř si vzal oddechový čas 13 vteřin před koncem. Pak ve snaze o rychlé rozehrání vypadl plzeňské hráčce míč, kterého se zmocnila naše Tereza Dybalová a střelou do prázdné branky zajistila našemu družstvu těsnou výhru. Myslím si, že naše vítězství bylo sice šťastné, ale zasloužené. Prakticky po celé utkání jsme byli ve vedení, ale nezkušenost nás opět stála zbytečné nervy. Naše hráčky však prokázaly obrovskou vůli a hlad po vítězství. Chtěl bych touto cestou před hráčkami smeknout, protože byla radost se dívat, jak se rvaly a jak oslavovaly každou vstřelenou branku a s jakou radostí pak oslavovaly naše vítězství. Myslím, že jsme tímto krásným výkonem poděkovali našim věrným fanouškům za jejich přízeň. I já jim touto cestou moc a moc děkuji. Pevně věřím, že naše hráčky dají do utkání se Zlínem všechno a konečně prolomí tu smolnou sérii proher o gól a přivezeme vítězství."

 

DHC Sokol Poruba - DHC Plzeň 23:22 (10:7)

Nejlepší střelkyně: Farářová 6/5, Kavalová 4 - Galušková 9/3, Kepková a Panošková po 3. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Vyloučení: 4/5 (ČK:Lásková).

 

Nyní čeká ostravské házenkářky poslední utkání play out. V sobotu 13.5. proti Zlínu na jejich půdě budou chtít navázat na dvě domácí vítězství a odčinit tak tři jednobrankové prohry v sezóně proti modrožlutým. Utkání se hraje v hale Datart od 18:00 a budeme rádi, když přijedete naše bojovnice povzbudit. Utkání samozřejmě také můžete sledovat na tvcom.cz ZDE

 

Fotografie z obou utkání naleznete na našem webu ZDE

 

Celou fotogaerii Štěpánky Czyžové pak ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně