Aktuality A-tým

SE ZLÍNEM TŘETÍ PROHRA O GÓL

4.5.2023, 19:24

Úvod utkání se Zlínem byl dlouho bezbrankový. Naopak padaly tresty, nejprve viděla žlutou kartu Klára Ulmanová, pak šla na dvě minuty na lavičku Anežka Farářová, ale nařízený sedmimetrový hod naštěstí zneškodnila Adéla Hřebejková. V 6.minutě svítilo na tabuli stále 0:0 a zlínská Kolářová viděla také žlutou kartu. Skóre až na konci šesté minuty otevřela Anežka Farářová, ale v dalším průběhu utkání nás soupeř pustil jen dvakrát do většího náskoku (3:1, 6:3). Po každém našem vedení jsme nechali soupeřky srovnat. Čeho bylo dostatek, bylo vyloučení, celkem v první půli šest, čtyři na naší a dvě na zlínské straně. Poločas skončil nakonec smírně 12:12 a bylo jasné, že utkání bude po pauze pokračovat ve tvrdém souboji o výhru.

 

Druhou půli začaly lépe zlínské házenkářky (12:14), ale holky bojovaly a brzy srovnaly (16:16). Z rukou Tiny Rajové šly dokonce do vedení 17:16 ve 40.minutě, ale to bylo bohužel naposledy v utkání. Pak jsme zvládli pouze několikrát srovnat skóre, ale překlopit na naši stranu se nám jej už bohužel nepovedlo. Hra se kouskovala dalšími vyloučeními, po čtyřech na obou stranách. Trenér Hudeček měnil sestavu na hřišti a hledal různé herní varianty, které by zvrátily prohru, ale to se bohužel nepovedlo a Zlín potřetí v sezóně obral Porubu o body opět výhrou o jeden gól.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

„V základní části MOL ligy jsme se Zlínem dvakrát prohráli o jedinou branku a tak se dal očekávat opět vyrovnaný zápas. Naše předpoklady se do puntíku vyplnily. Utkání bylo nesmírně dramatické až do posledního hvizdu a my opět prohráli o jedinou branku 24:25. Doposud jsem vždy chválil naši obranu, která svou kvalitou převyšovala útočnou fázi, ale tentokrát nám obrana selhala. Hráčky Zlína se prosazovaly hrou 1:1 a hlavně z prostoru spojek byly velice nebezpečné. I přes výborný výkon našich brankářek, jsme nedokázali soupeři odskočit na nějaký uklidňující náskok. V průběhu utkání jsme několikrát vedli o dvě branky, ale soupeř  vždy dokázal srovnat a naopak se dostat do vedení, které jsme již nestačili otočit. Našim hlavním problémem byla hra v početní převaze 6:5. Veškeré naše přesilové hry jsme prohráli. Společně se slabší obranou to byl hlavní důvod naší porážky. Děvčata dřela, ale možná přemíra snahy jim svazovala v rozhodujících momentech ruce a nohy. Byli jsme si vědomi toho, že v případě vítězství, ještě svítí maličká naděje, že se vyhneme baráži. Nyní se v dalších zápasech musíme soustředit na zkvalitnění obrany a rovněž zdokonalit naši hru hlavně z prostoru spojek a křídel. Čeká nás náročný závěr tohoto týdne. V sobotu sehrajeme v Polance od 16:00 utkání s Kynžvartem a v neděli na Sareze utkání od 15.00 s družstvem Plzně. Věřím, že hráčky najdou v sobě dostatek síly a bojovnosti a poperou se o vítězství s těmito silnými celky. Rovněž věřím, že nás v obou zápasech přijdou povzbudit naši věrní fanoušci, kterým jsme prozatím moc radosti nepřinesli."

 

DHC Sokol Poruba - Handball club Zlín 24:25 (12:12)

Nejlepší střelkyně: Farářová 7, Konečná 6/1, Rajová Kr. 3 - Ševčíková 7/4, Daňková a Polomíková po 4. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Vyloučení: 8/6.

 

Jak už zmínil trenér, Porubanky čeká opět víkendový dvojzápas. V sobotu hostíme Kynžvart v Polance a v neděli Plzeň na Sareze. Poslední utkání play out pak odehraje Poruba v sobotu 13.5. ve Zlíně. Přijďte naše holky opět podpořit. Víkendová utkání můžete také shlédnout na tvcom.cz. Odkazy zde: KYNŽVART a PLZEŇ

 

Fotogalerii od Štěpánky Czyžové najdete ZDE

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně