Aktuality A-tým

PLAY OUT V PLNÉM PROUDU

1.5.2023, 22:01

Porubský tým odjel k víkendovým dvěma utkáním play out do Kynžvartu a Plzně bez hlavního trenéra Jaroslava Hudečka a vedoucího družstva Jakuba Demela a to z rodinných, resp.pracovních důvodů. Na lavičce tak zaskočila za realizační tým trojice Jan Zezulčík jako vedoucí družstva a trenérky Petra Vavříková a Marie Šmidáková. Ty si navíc musely poradit s absencí Míši Konečné, Sheily Hiraldo a Anety Kavalové.

 

V sobotu po dlouhé cestě bylo na programu opět utkání s Kynžvartem. Před týdnem tam Porubanky v posledním kole MOL ligy prohrály o 13 branek, kdy holky neuhlídaly hlavně levorukou Patrnčiakovou, která nasázela do naší sítě 11 gólů. Trenérky naordinovaly hráčkám taktické pokyny tak, aby se Patrnčiaková tolik neprosazovala a naopak aby naše hráčky zrychlily hru směrem k bráně domácích. To se sice povedlo a o poločase bylo na tabuli nadějné skóre 13:10. Bohužel ve druhé půli holky kupily velké množství technických chyb a domácí spojka Božović trápila jak naši obranu, tak brankářky. Pochvalu určitě zaslouží Tereza Dybalová, která ač nemohla po dvou vyloučeních v prvním poločase pomoct tolik v obraně, tak zabrala v útoku. Díky vysunuté obraně domácích a dobré spolupráci se spojkami skórovala celkem osmkrát. Byla tak nejlepší střelkyní Porubanek.

 

Sama hodnotila výkon týmu po utkání takto: „Do utkání jsme chtěli jít s klidnou hlavou, ale to se nám povedlo jen v prvním poločase. V druhé půlce jsme udělali spoustu technických chyb a výsledek dopadl, tak jak dopadl. Takhle jsme si to nepředstavovali, chtěli jsme si odtud odvézt dva body."

 

Házená Kynžvart - DHC Sokol Poruba 34:24 (13:10)

Nejlepší střelkyně: Božović 8, Bezruková, Dvořáková, Kapusniaková, Königová, Patrnčiaková po 3 - Dybalová 8, Rajová Ka. 6, Farářová 3/1. Rozhodčí: Veselý, Zelenka. Vyloučení: 3/4.

 

V neděli pak přejížděl tým do Plzně, kde v sobotu odehrály domácí Západočešky napínavý duel se Zlínem. Utkání skončilo až gólem v poslední sekundě 32:31 pro domácí. Naše holky si i po prohře s Kynžvartem a velmi krátké regeneraci na Plzeň věřily a do utkání šly s velkým odhodláním bojovat o dva body do tabulky play out.

 

Začátek byl sice v rukou domácích (2:0), ale naše bojovnice rychle srovnaly a ve 13.minutě šly dokonce z ruky Kláry Ulmanové do vedení (6:7). V 17.minutě tak donutily domácí lavičku k time outu. I přes sobotní utkání v nohách hrály oba týmy rychlou házenou a střídaly se ve vedení (10:9, 11:12, 15:13). Poločas tak skončil po gólové přestřelce 17:15. Rychlá házená pokračovala i ve druhé půli. Porubankám se vcelku dařily rychlé přechody do útoku a oproti utkání v Kynžvartu holky nekupily tolik technických chyb. Výsledkem bylo srovnání v 11.minutě na 21:21 a skóre se opět přelévalo ze strany na stranu (23:22, 25:26). Bohužel pro nás začala v poslední pětiminutovce úřadovat druhá nejlepší střelkyně sezóny, Veronika Galušková. Minutu a půl před koncem ještě nadějně snižovala ze sedmimetrového hodu Anežka Farářová na 33:32, ale srovnat už se bohužel nepovedlo.

 

Zastupující trenérka Vavříková hodnotila nedělní utkání takto:

„Do utkání s Plzní jsme nastupovali po tom náročném sobotním s respektem, ale také s velkou chutí bojovat. S Mášou Šmidákovou jsme holkám naordinovaly taktické pokyny a věděly jsme, že pokud chceme zvítězit a hrát rychlou házenou, musíme holky hodně střídat. To se nám myslím povedlo, utkání mělo spád, ale bohužel nám chybělo na konci kousek toho sportovního štěstí, abychom získali alespoň bod. Holky jsme i přesto po utkání pochválily. Nekupily tolik technických chyb jako v sobotu a do střelecké listiny se zapojila většina hráček. Přes 30 branek daly v sezóně vlastně poprvé. Pro mě osobně to byla obrovská zkušenost, celému týmu touto cestou děkuji za důvěru a Máše Šmidákové za skvělou spolupráci.  A teď už zpátky k dětem (úsměv)."

 

DHC Plzeň - DHC Sokol Poruba 33:32 (17:15)

Nejlepší střelkyně: Galušková 8/2, Franzová 7/1, Kepková 7, Panošková 5 - Rajová Ka. 8, Farářová 7/2, Dybalová a Rajová Kr. po 4. Rozhodčí: Šlezingr, Špunar. Vyloučení: 4/4.

 

Na regeneraci mají holky pouze dva dny. Ve středu 3.5. v 18:30 hod. přivítají v hale Sareza HC Zlín, který také v obou utkáních na západě Čech prohrál. Přijďte naše holky podpořit!

 

Případně můžete sledovat utkání opět na tvcom.cz ZDE

 

(Foto: úvodní DHC Poruba, další dvě DHC Plzeň)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně