Aktuality A-tým

ZAČÍNÁ PLAY OUT A VRCHOLÍ TAKÉ DOROSTENECKÉ NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽE

26.4.2023, 13:12

Ženy mají před sebou závěrečnou část letošní sezóny, nepopulární play out.  V základní části obsadily 11. příčku se 6 body. Soupeřkám nasázely pouhých 500 branek, což odpovídá předposlední příčce. S obranou to nebylo tak špatné, se 607 obdrženými brankami jsme na pomyslném 8.místě. Mezi nejlepších 10 střelkyň MOL ligy se probojovala se 129 brankami Anežka Farářová.

 

Pomalu se blíží konec soutěžního ročníku 2022/2023. Jako první zakončí svou sezónu dorostenky. Oba týmy, mladší i starší hrají nejvyšší republikovou soutěž, 1.ligu. Po loňském, úspěšném ročníku, kdy mladší dorostenky braly stříbro, by se mohlo zdát, že je letošní sezóna výsledkově o něco slabší. Zdání ale klame. Kdo se kolem dívčí házené pohybuje a zvlášť té porubské, tak ví, že loňské opory mladších dorostenek, Klára Ulmanová, Patricie Wizurová, Erika Feldmannová a také stále ještě starší dorostenky, dvojčata Karolína a Kristina Rajovy už jsou stabilními hráčkami interligového týmu žen.  Pokud se tedy utkání žen a starších dorostenek bohužel kryje, přednost má samozřejmě tým žen a trenér Hudeček tak rozhodne, která z hráček nastoupí ve kterém utkání. Za starší dorostenky tak musí nastoupit často jejich mladší kolegyně, hráčky r.2006/2007.

 

Přesto si nevedou vůbec zle. V silné konkurenci prvoligových týmů je tým starších dorostenek na 6. místě a v minulém kole si dokonce holky vyšláply na favorita soutěže a aspiranta na jednu z medailí Slavii Praha. A to dokonce na jejich půdě. Navíc v utkání trenérce chyběly Klára Ulmanová a Karolína Rajová. Tým pod vedením trenérky Aleny Humlové se přes prohru v prvním poločase (16:11) vzepjal ke stíhací jízdě, brzy vyrovnal a utkání nakonec dovedl do vítězného konce.

Jak se to celé povedlo, jsme se zeptali jedné z dvojčat, Kristiny Rajové, která nasázela do slávistické sítě 12 branek.

 

Tino, v posledních víkendech jsi odehrála jak utkání staršího dorostu, tak žen. Jak moc náročné to bylo?

„Tak náročné to určitě bylo, hlavně tenhle víkend kdy jsme musely stihnout dvě utkání, která se hrála venku a byla obě dost náročná a důležitá. Samozřejmě většina z nás studuje, takže se snažíme stíhat i školu, která je samozřejmě důležitá. Je to někdy opravdu náročné, ale házená nás baví, tak musí člověk obětovat volný čas (úsměv)."

 

V minulém kole, navíc na půdě Slavie se vám, starším dorostenkám, povedlo favorita porazit, i když jste v první půli prohrávali. Jak se vám  to povedlo?

„První poločas se nám moc nepovedl, ale ve druhém jsme si věřili více, začaly jsme proměňovat jasné příležitosti a nedělaly jsme zbytečné technické chyby jako v první půli. V šatně jsme se všechny podpořily a k tomu nám trenérka Alena Humlová řekla jednu větu, kterou jsme si s sebou do druhého poločasu odnesly: „Kdy jindy je porazit, než dnes." To nás všechny nakoplo a zvládli jsme výsledek otočit a s velkou parádou i zvítězit. Sice jsme to s holkama úplně nemohly oslavit, protože jsme s Páťou a Erikou spěchaly, abychom stihly dojet ještě do Kynžvartu."

 

Teď vás čeká s ženami náročné play out. Jak to vidíš?

„Bude to určitě těžké, ale věřím, že se na každé utkání zvládneme dobře připravit a tenhle víkend dovezeme body jak z Kynžvartu, tak z Plzně. Chceme opět zabojovat a vyhnout se baráži. Držte nám palce!"

 

Mladší i starší dorostenky čekají poslední dvě kola. Doma hrají s DHC Plzeň v sobotu 29.4. v hale Sareza od 13:00, resp. 15:00 hod. Poslední kolo pak odehrají dorostenky v nedalekém Bohumíně v sobotu 6.5.

 

Program play out najdete v příspěvku pod článkem a budeme postupně zveřejňovat i na našich sociálních sítích. Sledujte náš FB a IG.

Zde jsou odkaz na přenosy obou víkendových utkání play out na tvcom.cz KYNŽVART a PLZEŇ

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně