Aktuality A-tým

NA KYNŽVART JSME NESTAČILI

23.4.2023, 11:11

Poruba odjela do Kynžvartu s cílem opět zabojovat a předvést dobrý výkon. Začátek se holkám povedl a Anežka Farářová dokonce zvyšovala na 2:3. Pak došlo k vyloučení Anety Kavalové, což náš tým zbrzdilo. Navíc za stavu 4:4 začala úřadovat domácí brankářka, reprezentantka Sabrina Novotná a domácí si vytvořili pětibrankový náskok (9:4). Trenér Hudeček si vzal oddechový čas, ale Kynžvart dále navýšil skóre na hrozivých 12:5. Holky se ale nevzdaly a třemi brankami Kláry Ulmanové, Anežky Farářové a Karolíny Rajové donutily domácího trenéra k time outu za stavu 12:8. Po něm jsme ještě stáhli skóre na rozdíl dvou branek 12:10 a vypadalo to, že jsme zpátky ve hře. Bohužel při riskantní hře 7:6 jsme vytvořili několik technických chyb a soupeřky je potrestaly góly do prázdné brány. Poločas tak skončil pro nás nelichotivým skóre 17:11.

 

Druhý poločas nezačal vůbec dobře, domácí Veroniky Dvořáková a Vávrová přidaly hned dvě branky do naší sítě (19:11). Ve 4.minutě po vyloučení Dvořákové jsme ještě stáhli náskok opět na šest branek (20:14) a Páťa Wizurová chytla sedmimetrový hod Božović, ale blíž už jsme se nedostali. Následovala šňůra několika branek do naší sítě, na kterou jsme nedokázali reagovat a trenér Hudeček si bral time out za stavu 24:15 na začátku 11.minuty. Stáhnout náskok domácích se nám víc už nepovedlo. Utkání se kouskovalo několika vyloučeními na obou stranách, a domácí si hlídali svůj bezpečný náskok až do konce. V úplném závěru chytila Páťa Wizurová sedmimetrový hod a utkání tak skončilo 36:23.

 

Hodnocení trenéra Hudečka bezprostředně po utkání:

 

„Bohužel jsme se v Kynžvartu neprezentovali výkonem, jaký jsem předpokládal, a na který jsme se připravovali. Naše hra a taktika se nám rozpadla jako domeček z karet. Domácí hlavně v první půli získali rozhodující náskok, kdy těžili hlavně z našich chyb. Domácí brankářka přiváděla naše hráčky doslova k „šílenství". Přikročili jsme pak k riskantní hře 7 na 6, ale nedařilo se nám dodržovat taktické pokyny a dostali jsme několik gólů do prázdné brány. Hlavní rozdíl vidím v kvalitě spojek. Na tomto postu jsme teď měli mladé hráčky bez zkušeností, na rozdíl od našeho soupeře. Na závěr snad jen, že jsem s výkonem všech našich hráček nespokojen. Toto nebyl výkon, který by měl odpovídat interligovému celku."

 

Házená Kynžvart - DHC Sokol Poruba 36:23 (17:11)

Nejlepší střelkyně: Patrnčiaková 11, Božović 6/2, Dvořáková a Königová po 4 - Farářová 7/4, Konečná 6, Rajová Ka. 4. Rozhodčí: Beňuš, Háze. Vyloučení: 2/5.

 

Nyní následuje play out, ve kterém se tedy utkáme opět s Kynžvartem a také s Plzní a Zlínem. Kluby ještě jednají o případných přesunech a časech vzájemných utkání, přesný rozpis co nejdříve zveřejníme.

 

V posledním kole pak Olomouc s jistotou vyhrála ve Stupavě a zahraje si play off s Pískem, Slavií a Mostem. Ten porazil v přímém souboji o interligový bronz Michalovce, na které letos „zbyla" pouze pomyslná bramborová medaile. Dunajská Streda potvrdila letošní skvělou formu a bere zlato. Na druhém místě pak skončila Šaĺa, která dlouho vedla tabulku MOL ligy.

 

(Foto: FB Házená Kynžvart)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně