Aktuality A-tým

PO REPREZENTAČNÍ PŘESTÁVCE SE OPĚT HRAJE

11.4.2023, 14:20

Po reprezentační pauze čekají naše házenkářky poslední dvě utkání základní části MOL ligy. Nejprve přivítají doma tuto sobotu Slavii Praha a příští týden jedou do Kynžvartu. Pak bude na programu play out.

 

Slavia Praha je momentálně na 5.místě Interligy a druhý z českých týmů, takže je každopádně v tomto duelu favoritem. Naše holky se ale ani teď nevzdají a budou bojovat a poperou se o jedny z posledních interligových bodů. Do hry se ještě nepodívá pivotmanka Klára Mrózková, která se po zranění kolene už zapojila do tréninku.

 

Kláro, už delší dobu nehraješ po zranění kolene. Jak jsi na tom teď? V jaké fázi tréninku jsi a kdy tě uvidíme na palubovce?

„Ano už nehraju delší dobu. Momentálně jsem na tom ale už dobře. Začínám pomalu trénovat normálně s týmem, ale bohužel na palubovce mě ještě nějakou dobu neuvidíte. Tuhle sezónu už musím oželet, ale makám a připravuji se na novou sezónu, kde nastoupím doufám v plné síle."

 

Kvůli zranění jsi také vypadla z reprezentace. Jak vidíš svůj návrat tam? Teď měla juniorská reprezentace kemp, jsi s holkama v kontaktu?

„Bohužel jsem vypadla na nějakou dobu z reprezentace, ale věřím, že se vrátím co nejdříve. Makám na tom. S holkama jsem v kontaktu neustále. Podporuji mě a už se těším, až se vrátím za nimi. Chybí mi ten kolektiv."

 

Právě teď po reprezentační přestávce se opět hraje jak MOL liga, tak dorostenecké soutěže a Poruba přivítá doma Slavii Praha. resp.Zoru Olomouc. Přijdeš holkám fandit? A jaké vidíš šance žen a starších dorostenek?

„Holkám věřím, že to zvládnout a povede se nám vyhrát, jak dorostenkám, tak ženám. Věřím, že na to máme. Určitě přijdu jako fanoušek podporovat holky, když nemůžu být ještě na hřišti. Držte nám palce a přijďte v sobotu podpořit jak dorostenky, tak ženy."

 

Utkání dorostenek s Olomoucí můžete shlédnout od 12:00 (starší) a od 14:00 (mladší) a utkání žen pak od 17:00. Všechna se hrají v hale Sareza a budeme se těšit na zaplněnou tribunu. Případně všechna tři utkání můžete shlédnout na tvcom.cz. ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně