Aktuality A-tým

MÁM Z NAŠEHO VÝKONU DOBRÝ POCIT, MOST SE NA VÍTĚZSTVÍ NADŘEL

26.3.2023, 14:13

Úvod utkání v Mostě vyšel Porubankám skvěle. Hned z prvního útoku skórovala z pravé spojky Anežka Farářová a ze dvou dalších Markéta Prašivková z levé spojky a pak z postu pivota. Poruba tak zaskočila favorita, ale všem bylo jasné, že se Mostečanky jen tak lehce nevzdají. Hned v zápětí taky snížily na 2:3 a po další brance našich holek a skvělých zákrocích Adély Hřebejkové si bral domácí trenér ve 12.minutě oddechový čas. To domácím pomohlo, srovnali na 4:4 a následně si vzali vedení na svou stranu (7:5). Na to zareagoval trenér Hudeček oddechovým časem. Naše hráčky bohužel v útoku vytvořily několik technických chyb a nepřesností a srovnat do konce poločasu se jim už nepovedlo (15:10).

 

Druhá půle začala pro naše holky opět dobře, nejprve skórovala Anežka Farářová ze sedmimetrového hodu a pak Klára Ulmanová z levé spojky (15:12). Bohužel z rukou mosteckých křídelnic Eksteinové a Stříškové si domácí zase vzaly pětibrankové vedení zpět (17:12). Pak přišla dlouhá pasáž, kdy na každou naši branku zareagovaly stejně i domácí (21:16, 25:20). Naše bojovnice se ani na chvilku nevzdaly šance alespoň snížit skóre, bohužel se jim to podařilo až v samém závěru utkání, kdy v poslední minutě skórovaly Klára Ulmanová a Sheila Hiraldo na konečných 27:24.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

„Hráčky Mostu mají obrovské zkušenosti jak z Evropských pohárů, tak i z reprezentace. Čekal nás opravdu tvrdý boj. Myslím, že se utkání muselo všem divákům líbit a jsem i přes porážku nesmírně rád, že naše družstvo přispělo k jeho kvalitě. Vstup do utkání jsme měli výborný a domácí jsme dokonale zaskočili. V průběhu se však plně projevila obrovská zkušenost domácích hráček. Vždy když jsme mohli navýšit naše vedení, nebo snížit vedení domácích na jednu, nebo dvě branky, udělaly naše mladé a nezkušené hráčky banální technické chyby, které soupeř tvrdě trestal. Celkem nám Most vstřelil 11 branek z rychlého útku a naše družstvo pouze 4. Rovněž na postu spojek byl náš soupeř lepší, ale v řadě případů se jim naše mladé hráčky dokázaly vyrovnat. Zkoušeli jsme i hru v 7:6, ale nezvykle jsme několikrát chybovali a soupeř nás potrestal i gólem do prázdné branky. Naše hráčky dřely a bojovaly až do posledního hvizdu a i přes porážku odcházíme se vztyčenou hlavou a můžeme se podívat všem zpříma do očí. Za obrovské nasazení jim patří velký dík. Myslím, že i domácí nečekali, že se na vítězství takto nadřou. Proto mám z našeho výkonu i přes porážku dobrý pocit. Je patrná vzestupná tendence u celé řady hráček a jsem přesvědčený, že jdeme správnou cestou. Víme, na čem máme pracovat a jestli děvčata vydrží v náročném programu, herní výkon musí jít zákonitě nahoru. Nyní máme delší přestávku, ve které budeme právě na těchto našich nedostatcích tvrdě pracovat."

 

 

DHK Baník Most - DHC Sokol Poruba 27:24 (15:10)

Nejlepší střelkyně: Cholevová 7, Stříšková 6, Eksteinová 4/1, Mikulčík 4 - Farářová a Konečná po 5/2, Ulmanová 4, Hiraldo a Prašivková po 3. Rozhodčí: Pražák, Šulc. Vyloučení: 5/2.

 

Další utkání, poslední domácí v základní části, odehraje Poruba po reprezentační přestávce se Slavií Praha v sobotu 15.4. od 17:00 hodin v hale Sareza.

 

(Foto: web DHK Baník Most)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně