Aktuality A-tým

BOJOVNOST NÁS NEOPOUŠTÍ

23.3.2023, 16:49

Po Michalovcích čeká Porubanky další z těžkých soupeřů. V rámci 20.kola MOL ligy tým zajíždí do Mostu. Černí Andělé v posledních dvou kolech Interligy prohráli vysoko s Dunajskou Stredou a remizovaly v Olomouci. Ve finále Českého poháru pak těsně, pouze o jednu branku porazily Slavii Praha a zvedly tak opět nad hlavu vítězný pohár.

 

Po těžké sezóně Most na interligový titul s největší pravděpodobností nedosáhne, ale ve hře je ještě ten český.  Do blížícího se play off se letos Poruba nepodívá a bude bojovat v play out. Se kterými týmy, je také ještě nejisté. O všem se rozhodne v posledních  třech kolech.

 

Naše holky i přes špatné výsledky stále v každém utkání bojují a nevzdávají se. Na jaře získaly body jen se Stupavou a s Olomoucí a kromě utkání v Dunajské Stredě jim k bodům nikdy moc nechybělo. Povede se jim bodovat v posledních třech utkáních? První šanci budou mít hned v sobotu 25.3. v Mostě.

 

Na poslední utkání i na to chystané jsme se zeptali levoruké Anety Kavalové.

 

Aneto, proti Michalovcím v úterý prohra po nadějném poločase. Co vám chybělo ve druhé půli, že soupeřky odskočily?

„Za mě jsme odehrály velmi kvalitní utkání. Držely jsme s Michalovci krok. Problém nastal, když nám trochu odskočily a my nebyly schopné ztrátu o pár branek dohnat. Také jsme měly problémy se vstřelením gólů."

 

Jste stále s minimem bodů na chvostu tabulky před Stupavou, jaká je nálada v týmu? Jde ještě udržet bojovného ducha?

„V týmu je nálada dobrá, porážky samozřejmě bolí, ale myslím si, že jde na nás vidět zlepšení a posun. Bojovnost nás určitě neopustila, po každé porážce spíš narůstá, protože chceme ukázat, že na to máme. Bohužel k výhře to nevede."

 

V sobotu vás čeká cesta do Mostu. Ten sice získal Český pohár, ale tým má poněkud zdecimován po náročném programu. Je šance zabojovat o body?

„Několikrát jsme ukázaly, že dokážeme hrát s každým soupeřem, pokud budeme dobře nastavené a připravené. Jedeme zkrátka do Mostu jako vždy předvést maximum. Držte nám palce."

 

Utkání můžete opět sledovat na tvcom.cz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně