Aktuality A-tým

NADĚJNÝ PRVNÍ POLOČAS NA FAVORITA NESTAČIL

22.3.2023, 14:29

Dohrávané utkání 17.kola MOL ligy proti favoritovi z Michalovců začalo z naší strany vlažně a soupeřky z východu Slovenska se ujaly vcelku snadno vedení 0:2. Porubanky ovšem zabraly a brankami Anežky Farářové ze sedmimetrového hodu a Míši Konečné v 6.minutě srovnaly (2:2). Pak už se střídalo vedení maximálně o jednu branku, chvíli vedly Michalovce, chvíli Poruba. Vývoj první půle ovlivnilo také několik vyloučení a to na obou stranách. V posledních vteřinách poločasu vstřelila Míša Konečná patnáctou branku našeho týmu a holky tak šly do šaten s jednobrankovým vedením 15:14.

 

Bohužel začátek druhé půle holkám nevyšel, Východňarky hned vyrovnaly a po několika minutách otočily skóre na 15:16. Do 42.minuty dal každý tým ještě po jedné brance (16:17) a pak přišla bohužel dlouhá porubská pasáž bez branek. Začala neproměněnou sedmičkou Anežky Farářové a skončila v 54.minutě gólem Kači Bestové z křídla na 17:22. Porubanky se ještě vyburcovaly ke snížení skóre na 19:22, ale blíž už je zkušenější soupeřky nepustily.

 

Po nadějném poločase se překvapení nekonalo a oba body si tak favoritky odvezly.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

 

„Hráčky Michalovců mají obrovské zkušenosti hlavně z Evropských pohárů a jejich výškové a fyzické parametry jasně dokazují, proč patří k těm nejlepším týmům. Tyto parametry se projevily v samotném utkání.  Michalovce dominovaly hlavně z prostoru spojek a svou výškovou převahu využily při zablokování celé řady našich střel, protože naše hráčky jsou menšího vzrůstu. Přesto jsme dokázali s tímto favoritem držet v prvním poločase krok a do šaten jsme odcházeli s jednobrankovým vedením. V šatně jsme si jako vždy vyříkali věci, které nám nešly a naopak ty kladné, které nám přinesly vedení. Bohužel jako již mnohokrát nám vstup do druhého poločasu nevyšel. Poločasy bych přirovnal jako den a černá noc! Myslím, že vliv na psychiku hráček mělo nevyužití přesilové hry, kdy jsme za stavu 15:15 promarnili tři útoky a soupeř naopak v oslabení dvakrát skóroval a ujal se vedení 15:17. My pak z přemíry snahy celou řadu útoků totálně uspěchali, kupili jednu technickou chybu za druhou a soupeř v pohodě navyšoval své vedení. Šli jsme i do rizika hry bez brankářky. Bohužel se nám v ní tentokrát nedařilo jako v jiných zápasech a tak jsme odcházeli opět zklamaní, přestože jsme si byli dobře vědomi faktu, že i tento zkušený a silný celek byl k poražení."

 

 

 

DHC Sokol Poruba - Iuventa Michalovce  21:26 (15:14)

Nejlepší střelkyně: Farářová 7/4, Konečná 5/1, Rajová Ka. 3 - Kompaniiets a Štefaniková po 7, Krivokapić a Popovcová po 3. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Vyloučení: 3/5.

 

Další utkání se hraje hned v sobotu 25.3. a opět nečeká holky snadný soupeř. Účastník Ligy Mistrů Baník Most na své domácí půdě.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně