Aktuality A-tým

NETRADIČNĚ V ÚTERÝ NA MOL LIGU, PORUBA PŘIVÍTÁ MICHALOVCE

17.3.2023, 12:56

Nadcházející víkend je pro všechny týmy Interligy volný a to z důvodu Finále Českého poháru, které se hrálo ve středu 15.3. v Praze. V něm podlehla Slavia Praha jen o gól Baníku Most.

 

Naše děvčata se ale celý týden připravují na odložené utkání s Iuventou Michalovce, které se hraje výjimečně v úterý 21.3. v hale Sareza od 18:30 hodin. Je to soupeř z nejtěžších, který hraje Evropské poháry a vždy má ambice nejvyšší. V letošní sezóně jim po hráčské i trenérské obměně nevyšel začátek sezóny, ale nyní se už tým stabilizoval a opět nahání hrůzu všem soupeřům. V posledních čtyřech utkáních vyhrály Michalovce vždy o devět a více branek.

Porubanky se přesto soupeře nezaleknou a opět budou bojovat o každý centimetr palubovky a o každý míč a určitě nebudou chtít dát svou kůži lacino.

 

Nejen na soupeře jsme se ptali hráčky Karolíny Vachtarčíkové, která v Porubě hostuje z bohumínského klubu.

 

Kájo, do Poruby hostuješ z druholigového Bohumína, který vloni hrál ligu první. Máte v Bohumíně ambice vrátit se do 1.ligy? A jak velký rozdíl je mezi 2.případně 1.ligou a MOLkou?

„Ano, hostuji a jsem velmi ráda za příležitost, kterou jsem tady v Ostravě dostala. V Bohumíně máme velké ambice pro návrat do 1. ligy. Bohumínský klub se nám snaží vytvořit co nejlepší podmínky pro postup, proto věřím, že se nám to podaří. Já osobně vidím zásadní rozdíl mezi Interligou a nižšími soutěžemi v nasazení, rychlosti a dynamičnosti hry."

 

V Porubě tě můžeme vidět jak na levém, tak pravém křídle, kde se ti hraje lépe?

„Nevadí mi hrát na jakémkoliv postu, který mi určí trenér nebo kde je potřeba, ale samozřejmě na levém křídle se jako pravačka cítím nejlépe."

 

Teď vás čeká v úterý dohrávka s Michalovci. Umíte doma potrápit nejednoho favorita, jaké vidíš šance s východoslovenským soupeřem?

„V Michalovích nám utkání vůbec nevyšlo a tak máme tomuto soupeři co vracet. V domácích utkáních se nám už podařilo potrápit nejednoho favorita, ale vždy nám chybělo to pověstné štěstíčko, abychom utkání dotáhly do vítězného konce. Takže doufám, za mě i za celý tým, že se nám utkání podaří. Přijďte nás v úterý podpořit!"

 

Utkání můžete tedy sledovat přímo v hale Sareza, případně pak na tvcom.cz ZDE

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně