Aktuality A-tým

PO REPREZENRAČNÍ PŘESTÁVCE POKRAČUJE MOL LIGA

7.3.2023, 22:30

Porubské házenkářky, stejně jako ostatní týmy měly týden volno, jelikož probíhala plánovaná reprezentační přestávka. Zástupkyně Poruby - Klára Ulmanová a Patricie Wizurová byly na srazu juniorek v Mostě, kde v závěru kempu sehrály dvě přípravná utkání s Islandem. Obě utkání mladé české lvice vyhrály. Páťa byla oporou týmu v bráně a Klára vsítila ve dvou utkáních celkem 3 branky. Gratulujeme českému týmu a našim holkám děkujeme za skvělou reprezentaci.

 

Teď už se ovšem všichni připravují na další kolo MOL ligy. V neděli v 15:00 přivítá Poruba doma v hale Sareza Sokolky z Písku. Tým těžký a velezkušený, zejména díky Ivetě Korešové a Aleně Stellnerové. Momentálně jsou to první, resp. třetí nejlepší střelkyně Interligy.

 

Jak probíhala v Porubě herní přestávka a jak se nejlépe připravit na sokolské derby? Na to jsme se zeptali levé křídelnice, odchovankyně Poruby Anety Miskové.

 

Anet, teď byla repre pauza, jak jste ji vyplnili v týmu? Bylo něco jinak?

„Více jsme se v minulém týdnu zaměřili na fyzickou stránku. Více jsme běhali a měli více posilovny než obvykle. Teď máme o to víc prostoru pro přípravu na následující utkání a v úterý jsme ještě sehráli přípravné utkání s polskými  Źory."

 

Navštívili jste minulou středu severomoravské extraligové derby derby HCB Karviná x SKP Frýdek-Místek. Jaký to byl zážitek a komu jste fandily?

„Ano, domluvily jsme se s trenérem a pojaly to jako společný teambulding. A komu jsme fandily? Na to má každá z nás asi jinou odpověď (úsměv). Každopádně jsme se všechny šly podívat na kvalitní mužskou házenou a taky jsme chtěly podpořit našeho občasného „trenéra" Tomáše Sklenáka. Jeho herní přehled a zkušenosti jsou k nezaplacení."

 

Nyní vás čeká doma těžký soupeř, Sokol Písek. Jak se na ně co nejlépe připravit?

„Budeme se určitě snažit eliminovat dvě velké opory Písku, Korešovou a Stellnerovou. Jinak bude jako vždy základem jakéhokoli úspěchu naše obrana a minimum technických chyb. Máme v týdnu samozřejmě video přípravu a věřím, že se nám s podporou našich fanoušků podaří dva body získat. Držte nám palce!"

 

Přijďte fandit našim holkám přímo do haly Sareza. Pokud vám to nevyjde, můžete utkání sledovat na tvcom.cz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně